• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Oświetlenie na wegetacje CFL 125WAT, zajrzyj

Wyszukiwarka Forumowa:

GreenManxxx

Active member
Buchów
0
Znalazłem na alegro świetlówke CFL 125 wat ( odpowiednik 600wat) o barwie 5500K
Dane techniczne:
Gwint E27
moc 125W , 600 W dla tradycyjnej żarówki
napięcie 230 V, 50 Hz
temperatura barwowa 5500K
Strumień światła – 6850 lm

Wydaje się ciekawa, kosztuje do tego tylko 52 zł, mam boxa o wymiarach 45x40x60 czy dwie takie świetlówki wystarczą na wegetacje 3 roślinek? Barwa i ilośc lumenów wydaje się odpowiednia, ciekawe tylko jak to wygląda w praktyce. Moze ktoś ma jakies doświadczenia z podobnym oświetleniem? Planuje wydać troche kaski na gotowy zestaw zaczynając od oświetlenia, poza weg na flo dojdzie HPS 150 wat o mocy 15000LM powinno styknąć na dobre plony ;) Co o tym sądzicie?

znajomyy

Well-known member
Weteran
Buchów
0
mi się wydaje ze zamiast tych świetlówek daj HPS 150w

GreenManxxx

Active member
Buchów
0
No też tak właśnie myślałem, że może lepiej pozbyć się pomysłu z tymi świetlówkami (jak sobie wyobraziłem ich rozmiar)
Wymiary:
długosć żarówki (łacznie z gwintem): 26,5cm
długosć żarówki nie licząc gwintu : 23,5cm
średnica żarowki : 10cm
to kawał ku..wy jest jak na mojego boxa, ale tu chodzi o przyspieszony weg, a zimne światło bardziej krzepi rośliny od ciepłego HPS-a...podobno<lol>

---------- Aktualizacja posta 14:45 ---------- Czas poprzedniego posta 14:06 ----------

Zamykam ;) Na weg pójdzie 150 metalohalogenkowa 4200k na flo HPS150 ;)

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół