nasiona marihuany

Oświetlenie w piwnicy !

Wyszukiwarka Forumowa:

glinka

Well-known member
Weteran
Buchów
13
Witam moją uprawe założyłem w piwnicy narazie jest skromna ale wszystko co zamówiłem przyjdzie na dniach a wiec z tego wzzględu mam kilka pytań !
Myśle że HPS 400W będzie dobrze oswietlał 4-5 roslin ?
Ale głównym prblemem jest tutaj prąd ! Ile mnniej więcej wyniosą koszty przy takiej lampie
http://www.allegro.pl/item105000817_lampa_sodowa_hps_wls_philips_son_t_400w_sgr_200.html
i czy jest duża szansa że w ośmio rodzinnym bloku ktoś sie zorientuje że w piwnicy jest takie zużycie prądu ? ? ?
EDIT:
A czy jak zmienie żarówke na 300 W czy poprostu jakąs mniejsza to potrzeba bylo by wymieniać jeszcze jakies inne cześci ? Czy wystraczy wymienić zarówe na mniejsza i wszystko bedzie git ?

S

sdfsdf

Guest
dziwne chcesz zastosowac oswietlenie :| najlepsze jest z poczatu 24/0
czy ktos sie skapnie to ciezko mi powiedziec :/ ale na pewno mieszkancy zaczna sie zastanawiac dlaczego rachunki wzrosly. co do oswietlenia to na forum gdzies byl programik do obliczania zuzycia pradu. ja niestety nie pamietam gdzie to bylo ale ty muglbys sobie poszukac albo czekac na zyczliwosc innych uzytkownikow az ci go wskaza.
Pozdr!

d3StRuCtOR

Well-known member
Buchów
0
Bielak czytaj uwaznie gdzie on napisal cos ile bedzie oswietlal chyba ci sie pomylilo z "ośmio rodzinnym bloku" z godzinnym :D

R

Raz

Guest
z tego co mi mówili za prąd używany w piwni się nie płaci, musisz dobrze schować boxa bo jakiś społeczniak przyczai i lipa

S

sdfsdf

Guest
glinka napisał:
Myśle że HPS 400W będzie dobrze oswietlał 4-5 roslin
d3StRuCtOR, TUTAJ :) hehe

glinka napisał:
EDIT:
A czy jak zmienie żarówke na 300 W czy poprostu jakąs mniejsza to potrzeba bylo by wymieniać jeszcze jakies inne cześci ? Czy wystraczy wymienić zarówe na mniejsza i wszystko bedzie git ?
sama zarowka nie wystarczy! musialbys zmieniac ten ciezki zwoj (ku**a znowu zapomnialem jak on soie nazywa :D ) na taki ktory by odpowiadl mocy zarowki!
Pozdro!

Enter

Well-known member
Buchów
0
do każdej żarówki musi być odpowiedni statecznik.
z tego co się orientuje to nie ma takiego hps'a 300W.

S

sdfsdf

Guest
Enter napisał:
nie ma takiego hps'a 300W.
no nie ma! nie ma! :)
glinka, zostaw tak jak jest z tym hps'em a jak bedzie ktos weszyl to wtedy sie martw :) rachunki za prad przychodza (przynajmniej u mnie) raz na 2 miechy wiec spoko nie ma sie co martwic narazie ;)
Pozdro!

D

dlugi7

Guest
do HPS-a musisz mieć statecznik oprawe E-40 i starter tzn zapłonnik bez tego ani rusz ; ) powodzenia ; ) aa z tego co wiem są też stateczniki do których możesz podpiąć 150w żarówe i nawet 400w żarówe ale nie jestem pewien informacji a nie chce ryzykować swoją lampą :queen:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół