nasiona marihuany

oświetlenie

Wyszukiwarka Forumowa:

stryju

Well-known member
Buchów
1
Czy ktoś z was hodował pod oświetleniem jarzeniowym? Ponieważ znalazłem sporo rozbieżnych informacji na ten temat, napiszcie ile wat na roślinkę, jakiego typu, jakie widmo światła miały jarzynówki, no i oczywiście czy towar miał moc. Czy 150w hps wystarczy na roślinę?

G

greenlife

Guest
stryju ilosc swiatla jest zalezna od powierzchni oswietlanej a nie od ilowsci wat na rolsine w tym dziale jest faQ przeczytaj je sobie i wierz mi ze tam znajdziesz odpowiedz na temat oswietlania roslin wystarczy sie troche wysilic

bialy_mis

Well-known member
Weteran
Buchów
11
a ile wat musalbym dac na powierzchnię prostokąta o wymiarach 40cm na 70cm?

stryju

Well-known member
Buchów
1
Na stronie hemp.pl znalazłem opis, że na jedną roślinę potrzeba minimalnie 300w oświetlenia, na innych, że 150w wystarczy. Może podasz mi jakiś wzór na wyliczenie potrzebnej mocy

[ Dodano: 2005-07-20, 00:55 ]
w dziale FAQ znalazłem tylko pytania i odpowiwdzi ze sstrony technicznej forum

[ Dodano: 2005-07-20, 01:07 ]
ok greenlife znalazłem

[ Dodano: 2005-07-20, 01:10 ]
kto hodował pod np. 150w i co z tego wyszło

bialy_mis

Well-known member
Weteran
Buchów
11
Jak sobie przeliczylem ile bym musal doplacicza prad chodujac w domu to mnie zemdlilo az. 50 zlotych za miesiac. Moze dla was to malo ale dla mnie duzo.

G

greenlife

Guest
ak sobie przeliczylem ile bym musal doplacicza prad chodujac w domu to mnie zemdlilo az. 50 zlotych za miesiac. Moze dla was to malo ale dla mnie duzo.
hehe och kiedy to bylo ze takie pieniadze wazyly w u mnie "losy swita" hehe za kilka lat takie kwoty beda dla Ciebie poprostu jedna impreza w miesiacu mniej :)
pozdr.

bialy_mis

Well-known member
Weteran
Buchów
11
Hehe... 50 zlotych to miesiac zycia ;d no moze dwa tygodnie.

stryju

Well-known member
Buchów
1
za pare dni sadze 2 papajki w szafce 40x40 pod kompaktami 6000lm
chaszczu czy te 6 kompaktów wystarczy na 2 rośliny? będzie z tego dobre palenie. uprawiasz w ziemi czy hydroponika?

chaszczu

Well-known member
Weteran
Buchów
25
kompaktow jest 5, 1200 lm kazdy, swiatla od bidy wystarczy, miejsca troche malo ale bede hodowal metoda sea of green, palenie bedzie dobre bo i nasionka dobre :)
uprawial bede w ziemi bo na taka ilosc nie oplaca sie hydro, a po drugie mam BARDZO ograniczony budzet :(

stryju

Well-known member
Buchów
1
a ile roślinek sadzisz pod taką 400. no i gdzie zaopatrójesz sie w nasionka. ja w zeszłym roku kupiłem White widow indoor, wyrosła ładna no i tylko tyle. rosła pod 2x70 sodówką w ziemi [w lodówce] według opisów z neta. W tym roku nasiona które zostały z zeszłego roku wysadziłem na zewnątrz, nie wygląda extra ale same liście już pachną lepiej niż cała roślina z zeszłego roku. jutro dęde robił zdięcia, napewno zamieszcze na forum.

bialy_mis

Well-known member
Weteran
Buchów
11
A ile sie placi za 1kwh prądu? :p Drugi raz o to pytam bo nie dostalem odpowiedzi :p

[ Dodano: 2005-08-06, 18:34 ]
Albo gdzie mozna sprawdzic ;p

stryju

Well-known member
Buchów
1
sprawdz rachunek, jest tam ilość zużytych kwh i cena

bialy_mis

Well-known member
Weteran
Buchów
11
ok... juz wiem. Wyszlo mi ze place 43 grosze. Więc może zacznęhodowle indoor :D

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół