• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Obciete topki do boxa

Wyszukiwarka Forumowa:

Jupik

Well-known member
Buchów
0
Witam mam mały problem musiałem z likwidowac roślinkę z outa .
Do rzeczy obciełem z 15 cm od góry gdzie konczyły sie topki i nie opłaca sie tego suszyc czy mam to na razie w szklance ,
1 : czy wsadzic to do ziemi czy czymac w szklance pod lampą
( 4x 25 wat = 5000 lumenow )
2 : w jakiej ziemi to sie najlepiej by przyjęło
3 : roślnika nie byla automatem

:spalony:

Papasmerf

Well-known member
Buchów
4
trzymaj w wodzie aż się ukorzeni i do ziemi, są różne preparaty pomagające się ukorzeniać, mnie się ukorzeniały bez tego, ale możesz coś poczytać i kupić twoich bardziej szkoda :)

Jupik

Well-known member
Buchów
0
trzymaj w wodzie aż się ukorzeni i do ziemi, są różne preparaty pomagające się ukorzeniać, mnie się ukorzeniały bez tego, ale możesz coś poczytać i kupić twoich bardziej szkoda :)

Witam znalazłem cos takiego :

Prawdziwy Ukorzeniacz :
Preparat czosnkowy do ochrony roślin nawóz Busz1 i Busz m

---------- Aktualizacja posta 14:13 ---------- Czas poprzedniego posta 10:31 ----------

Czy dam rade coś z tego wysadzic ? czy nie oplaca sie roboty

ogrodnik_bob

Well-known member
Weteran
Buchów
0
probowac zawsze mozna. podskrob lodygi jakims skalpelem, ze 3cm i zastosuj ten preparat zgodnie z instrukcja, moze wypuszcza korzenie i cos z nich bedzie.

Jupik

Well-known member
Buchów
0
probowac zawsze mozna. podskrob lodygi jakims skalpelem, ze 3cm i zastosuj ten preparat zgodnie z instrukcja, moze wypuszcza korzenie i cos z nich bedzie.

Poczytałem na necie i pisało w tym preparacie " ukorzeniaczu "
wlorzyc 0,50cm lodygi i do ziemi

Tak zrobiłem ale jak dałem swiatło po 2h liscie opadly strasznie nie wiem czemu temp 27"C ?????

[4fun]

Well-known member
Buchów
0
normalne że roślinka najpierw słabnie, za parę dni jeśli się przyjmie to odżyje, utrzymuj glebę wilgotną, ale nie rób bagna ;]

Jupik

Well-known member
Buchów
0
normalne że roślinka najpierw słabnie, za parę dni jeśli się przyjmie to odżyje, utrzymuj glebę wilgotną, ale nie rób bagna ;]

Dzieki za rade mam 2 sposoby 1 oslinka jest w wodzie wsadzona i do okna nastawiona a 2 ta w boxsie

A nawozy laac jakies ?
:spalony:

[4fun]

Well-known member
Buchów
0
nie wiem jak z tą w wodzie, ale do gleby nic nie lej, tam jest zapas związków odżywczych dla roślinki na spokojnie parę dni/tygodni.... sam ukorzeniacz i podlewaj samą wodą, za około 5 dni będzie widać że roślinka odżywa, o ile zacznie odżywać ;P
powodzonka

EDIT: zrobiłem fotorelację do mojego klona to sobie obczaj... https://www.forum.haszysz.com/kr-tka-historia-klona-t67392.html

Ostatnia edycja:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół