nasiona marihuany

Obczajcie co i jak :d

Wyszukiwarka Forumowa:

eye

Well-known member
Buchów
2
Na wstępie chciałem powiedzieć że to jest roślina która ma jusz niecałe 2 miechy a to co do niej mam:
bOX-wys.140cm i szer. 8ocm
Lampa:HPS 400W
Temp w boxie : 28' do 30'
3 wentylatory jeden wiejący od góry do srodka a drugi na dole który wywiewa powietrze, a 3 daje bezpośrednio na lampe żeby sie tak nie smażyło wszystko :silent:
używam nawozu Biohumus extra uniwersalny
No i najwazniejsze krzaczek oczywiście jeszce na vegu :sunny: a i zastosowałęm FIM :thumleft:

Teraz tak jak myślicie czy roslinka nie jest zbytnio wyciągnięta przez zbyt duża odległość lampy od szczytów?? Jak myślicie (mniej, więcej) za jaki czas będę mugł zapodać krzaczka na FLOW??A no i nie wiemco to za gatunek bo dostałem to od kumpla ale zapaszek ma na skunka bo mocno wali jak wchodzę do pokoju to jusz czuć :D
FOTKI TROSZKE NIEWYRAŹNE ALE TAKI APARAT :rendeer:

Z GORY DZIENKI ZA ODPOWIEDZI NA MÓJ TEMAT !! EMA:

Apollo

Well-known member
Weteran
Buchów
1
wedlog mnie az tak wyciagnieta nie jest 2 miechy weg ok mozesz spokojnie przelaczyc na 12/12 mzoesz zarzucic przejsciowke by nie tsresowac tak rosliny 18/6 ja na twym miejscu bym dokupil na flo jakis dobry nawozik z hemp.pl elo :thumright: :queen:

B

blancik

Guest
Roślina jest strasznie wyciągnięta, lampa musi być napewno niżej, jakieś 50-60cm od szczytu najlepiej. Na flo możesz już przelanczać jak chcesz.
Jeszcze jedno, mianowicie chodzi mi o lampe, ponieważ roślina jakoś mi niewygląda na taką która stoi pod 400W, może coś Ci się popindolilo z tą mocą lampy?

triq napisał:
mzoesz zarzucic przejsciowke by nie tsresowac tak rosliny 18/6

Odrazu przelącz na 12/12, gdyż przelączeniem światla 18/6 zostawisz roślinę dalej w fazie wegetatywnej.
Niewiem z kąd triq o tym szoku wyczytaleś, biorąc pod uwagę fakt cyklu 18/6, to jest jakaś bzdura.

eye

Well-known member
Buchów
2
yy szczerze mowiąc możliwe hehe sam jusz nie wiem ale ktos mi mowil ze to jest 400W więc jak mowis ze raczej na takom ci nie wyglonda to moze masz racje teraz jusz się tak nie wyciąga bo mam blizej szczytow ;] a na początku to swiecilo bo swiecilo mysle ze bendzie ok
a zarowa to jest taka

B

blancik

Guest
Powinno być napisane na stateczniku ile ma W oraz na tej żarówce zaraz kolo gwintu. Sprawdz, bo tak ze zdjęcia Ci nie powiem

eye

Well-known member
Buchów
2
na zarowce nie ma nic na stateczniku jest 250w :/ heh czyli nie 400 "/ dzienki za sprostowanie :thumleft:

B

blancik

Guest
to masz w takim razie 250W a nie 400.
Ale zrób wszystko jak napisalem.
Pzdr!

eye

Well-known member
Buchów
2
blancik napisał:
Ale zrób wszystko jak napisalem.
Pzdr!
no dzieki za pomoc postaram sie to wszystko zrobic tak jak pisałemś EMA

Orion

Well-known member
Weteran
Buchów
11
to i tak słabo jak na 250W zdecydowanie za daleko od szczytów, plony nie będą zbyt wielkie.
Ale jak dasz tą lampkę niżej to roślina jeszcze się sporo rozkrzaczy. Możesz spróbować jeden z bocznych szczytów fimować albo przeznacz ją na klony po sprawdzeniu płci... z jednej zrobisz 3-6 klonów :).

eye

Well-known member
Buchów
2
ok dzienki za podpowiedz:D będę kombinować hehe
hmm ale mam pytanie czy jak przestawie na flow 12/12 to czy oplaca sie jeszcze Fimowac czy wogóle tak mozna???

Apollo

Well-known member
Weteran
Buchów
1
fimoj na vegu nei na flo hehe odnosnie tego przestawiania na 18/6 to czytalem to na wielu forach coz racij jest wiele najlepiej uczyc sie metoda prob i bledow elo :thumright:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół