1. Rodzaj oświetlenia (hps, świetlówki, nateżenia światla)
2. Klon czy Nasiona
3. Rodzaj podłoża, jaki soil mix, ph gleby
4. Czestotliwość podlewania
5. Wentylacja
6. Rodzaj użytego nawozu (chemiczny czu organiczny), dawki nawozów
7. Długość życia rosliny
8. Temperatura (w fazie ciemnej i jasnej)
:arrow: 1. hps 250 w
:arrow: 2. nasiona
:arrow: 3. 1/2 ziemia, 1/4 torf, 1/4 keramzyt
:arrow: 4. raz na 3-4 dni + 2-3 razy dziennie pryskanie
:arrow: 5. wentylator pokojowy, często wyłączony bo nie ma w boksie takiego piekarnika
:arrow: 6. Biohumus raz 2tygodnie temu, mam zamiar jutro użyć drugi raz
:arrow: 7. niecały miesiąc
:arrow: 8. htw
Oto mój problem z kolejnym już cinnamonem (wszyscy pie****ą że WW jest kłopotliwa a tylko ona rośnie mi bezproblemowo
). Otóż końcówki listków schną i żółkną (jakby więdły) i lekko się wykręcają. NIe sądzę aby była to wina przenawożenia, gdyż inne planty w tym samym wieku, soilu i donicach zareagowały na nawożenie prawidłowo. Mam podejrzenia czy to aby nie wina temp. (nie mocowałem termometru w boxie) ale nie jest jakoś mega gorąco. Podlewam kiedy mają sucho (z wierzchu, pod spodem mają jeszcze wilgotne) a pozatym podlewam kilka razy dziennie. Martwi mnie to bo nawet najmniejsze listeczki wychądzące ze szczytu dopada ta cholera. NIe mogłem przyporządkować tych objawów do żadnego braku minerału. Co dziwniejsze klon zrobiony z jednej "dopadniętej" odnóżki wypuszcza już normalne listki. czy może być to wina Ph. Jak już mówiłem u dwóch takich samych roślin rosnących w identycznych warunkach problem ten nie wystąpił więc nie wydaje mi się żeby była to wina mieszanki ziemi. W tym tygodniu kupię mierniki Ph i się okaże. Czy ktoś z was miał podobny problem lub wie co jest mojej Lady ?
2. Klon czy Nasiona
3. Rodzaj podłoża, jaki soil mix, ph gleby
4. Czestotliwość podlewania
5. Wentylacja
6. Rodzaj użytego nawozu (chemiczny czu organiczny), dawki nawozów
7. Długość życia rosliny
8. Temperatura (w fazie ciemnej i jasnej)
:arrow: 1. hps 250 w
:arrow: 2. nasiona
:arrow: 3. 1/2 ziemia, 1/4 torf, 1/4 keramzyt
:arrow: 4. raz na 3-4 dni + 2-3 razy dziennie pryskanie
:arrow: 5. wentylator pokojowy, często wyłączony bo nie ma w boksie takiego piekarnika
:arrow: 6. Biohumus raz 2tygodnie temu, mam zamiar jutro użyć drugi raz
:arrow: 7. niecały miesiąc
:arrow: 8. htw
Oto mój problem z kolejnym już cinnamonem (wszyscy pie****ą że WW jest kłopotliwa a tylko ona rośnie mi bezproblemowo