akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Obornik

Wyszukiwarka Forumowa:

damian0505

Member
Buchów
0
a czy kozie boby sie nadają ? bo tak sie sklada ze mam dostep do koziego gówna

kayaman

Well-known member
Buchów
0
czesc a ja mam taka sprawe , w pewnym miejscu leżą suche gówna krowie tylko jak je kopnołem to pod jednym były jakieś małe robaczki , takie muszki (chuje muje dzikie węże) sam nie wiem co to było bo sie nawet nie przyglądałem , pytanie brzmi tak - czy te kupy nadają sie do nawozenia ? musze jeszcze dodać ze one lezały przez całą zime . odpiszcie

kater

Well-known member
Buchów
0
no przecież substancje odrzywcze niewyparują z kupy:) ale nie wiem co do tych owadów, ja bym raczej niebrał, znajdz inną świeżą kupę:) peace

C

Canabis_16

Guest
damian0505 napisał:
a czy kozie boby sie nadają ?

Nadaje się obornik wszystkich zwierząd roślinorzernych! Tak więc kozi też.

Z

ziolojaracz

Guest
Na opakowaniu od kociego żwirku pisze że zużyty jest dobrym kompostem. Myślicie że można go użyć do nawożenia krzaków?

G

golota23

Guest
Kupa pod sadzonke

Jak znajdziesz kupe sprawdz lewą ręką czy ciepła jak tak to musisz poczekac kilka dni potem ja daj pod swoja rosline ehe potem musisz niestety ja wziasc do buzi jak bedzie ci smakowac to rolince tez
spoko zartowalem :p tylko nie jedz bo bedzie na mnie

M

Marholt

Guest
Właśnie, tą krowią kupe kruszymy nawierz dokola roślinki czy wczesniej mieszamy z ziemią? jak lepiej? czy mzoe tak i tak? :tongue:

quakemind

Partner forum.haszysz.com
Weteran
Buchów
485
Właśnie, tą krowią kupe kruszymy nawierz dokola roślinki czy wczesniej mieszamy z ziemią? jak lepiej? czy mzoe tak i tak?

heh jak ty to dasz do roslinki to roslinka prawdopodobnie padnie

obornik dodaje sie na jesien... ew 2-3 miechy najpozniej przed wysadzaniem plantow, on ma za zadanie użyźnić i wzbogacic w subsancje odżywcze ziemie

popatrz na rolnikow, przeciez oni nawożą zaraz po scinaniu roslin z pola, nigdy przed wysadzeniem a tymbardziej w trakcie jak rosną

maiako

Well-known member
Buchów
0
Pamiętajcie jak bierzecie krowi obornik to żeby był z pryzmy brany{czyli na łące co leży np;}bo świeży rośliny w ciągu roku wykorzystają tylko 40% tylko :tongue:

MaoVi

Well-known member
Buchów
0
jak juz tak sobie debatujecie o kupie to wtrace tu swoje pytanie... w mojej miejscowosci jest stadnina koni a razem z nia gnojowniki :geek: -a ze moje miasto jest takie jakie jest :thumbdown: i w niezmiezonym obrebie nie mozna kupic zadnego sensownego nawozu to z tad moje pytanie:
czy da sie jakos wyeksponowac nawoz z koniej kupy i gnoju...???

Kostek

Przećpana Morda :D
Weteran
Buchów
18
MaoVi napisał:
czy da sie jakos wyeksponowac nawoz z koniej kupy i gnoju...???
Wyeksponować, tzn?
Taki nawóz jest dobry (trochę lepszy od krowiego), wystarczy wymieszać z ziemią.

R

Rider

Guest
Gnojowica jest latwiej-szybciej przyswajana przez rosliny , ale ja jednak wolalbym wziasc obornik niz zapie****ac na spota z wiadrem plynnej gnojowicy :sunny:

MaoVi

Well-known member
Buchów
0
chodzi mi o to jak mam "gnojem" nawozić rosline.... wymieszac z woda i podlewać??
....i czy to warte jest moich staran :puker: czy lepiej zaopatrzyc sie w jakis gotowy nawoz ?

R

Rider

Guest
Obornik-Gnojowice-Gnojówke powinno sie dawac przy przygotowani ziemi na wiosne.
Wg mnie teraz lepiej isc do ogrodniczego i wydac 5zł na nawoz...

MaoVi

Well-known member
Buchów
0
moze ciezko ci bedzie w to uwierzyc ale mieszkam w 100.000 miescie w ktorym sa 4 ogrodnicze i z czego w ani jednym nie ma takiego nawozu i w dodatku nie chca mi sprowadzic :pl:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół