akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Obrywanie liści automat?

Wyszukiwarka Forumowa:

Netherlands THC

Well-known member
Buchów
1
Siemanko
Czy w 50 dniu, 25 dzien flo mozna oberwać troche liści wiatrakowych?
Roślina jest bardzo lisciasta, w małym boxie po ostrym lst i chciałbym poodsłaniać jej troche topki.
Brakuje jej 30-40 dni do scinki. Czy mozna i ma to sens troche je poobrywać? Jeżeli tak to kiedy to zrobic jako, że jest to automat?

R

rolnikdolpasz

Guest
Wiatrakowych zdrowych zielonych liści nie usuwa się 30-40dni przed zbiorem, tylko dopiero najwcześniej 3-4 dni przed zbiorem. Wcześniej można usuwać tylko żółte i brązowe liście, żeby zdrowe zielone miały więcej światła.

Są też zwolennicy Defoliacji, ale w przypadku auto raczej bym nie ryzykował.

turtlepower

Well-known member
Buchów
3
zglebialem kiedys temat - i nie znajdziesz jednoznacznej odpowiedzi - cos jak wyzszosc swiat wielkiej nocy nad bozego narodzenia - ja tne wiatrakowe bo slaba cyrkulacje powietrza mam w boxie jak jest duzy busz, no i tez jak mi zaslaniaja kwiaty ale robie to dopiero jak faktycznie mi sie narosnie duzo lisci - oczywiscie usuwam tez te ktore na oko wiadac ze za chwile same odpadna. Jest tez teoria coby zostawiac lodyge a ciac przy samym lisciu. Powiem tak - eksperymentuj... na 1 grow nie tnij, na drugi przytnij ale malo i juz na konkretnym FLO - bo byly tutaj ciekawe fotki jak plant jeszcze dobrze nie zaczal kwiatnac a gosc o***al go z lisci niemal do 0 :freak:

D

DarkMessiah

Guest
jak te liscie na dole nie dostaja wogole swiatla to po co one tam :) tak wiem nie wolno stresowac roslinek oj jak mi przykro zaraz sie poplacze mnie tez nie wolno stresowac a jakos wszyscy maja to w dupie i jakos z tym zyje. Duza masz panne juz pelnoletnia wiec z Glowa na karku zrob fryzjera jak nie jestes pewien poka fotke to ci powiedza co ciac.

R

rolnikdolpasz

Guest
Topy nie biorą udziału w fotosyntezie, tylko liście. Jak je usuniesz, to topy mogą być mniejsze niż wbrew pozorom w ulistnionej roślinie. Lepiej przeprowadzić zbiór na raty..tzn..górne gałęzie jak dojrzeją usunąć a dolne niech dłużej dojrzeją. Można usuwać całkowicie żółte i brązowe liście i nie należy zostawiać ich pod rośliną, bo są ulubionym pokarmem szkodników.

Dutch Joint

Well-known member
Buchów
2
Jeżeli roślina to już jest duża a jest dużo zbędnych liści to śmiało fryzjer się przyda. Tylko wiadomo z głową.

turtlepower

Well-known member
Buchów
3
Topy nie biorą udziału w fotosyntezie, tylko liście. Jak je usuniesz, to topy mogą być mniejsze niż wbrew pozorom w ulistnionej roślinie. Lepiej przeprowadzić zbiór na raty..tzn..górne gałęzie jak dojrzeją usunąć a dolne niech dłużej dojrzeją. Można usuwać całkowicie żółte i brązowe liście i nie należy zostawiać ich pod rośliną, bo są ulubionym pokarmem szkodników.

no na raty niby spoko - tylko jak masz 1 boxa z 1 filtrem to gdzie to suszyc? ten sam problem mialem jak uprawialem rozne odmiany - jedna juz byla do ciecia druga potrzebowala z 2-3tyg.

U

Usunięty 70000

Guest
no na raty niby spoko - tylko jak masz 1 boxa z 1 filtrem to gdzie to suszyc? ten sam problem mialem jak uprawialem rozne odmiany - jedna juz byla do ciecia druga potrzebowala z 2-3tyg.

ja tak susze jak dalej cos rosnie w boxie :D

kartonik z dziurkami nad lampa, wczesniej suszylem pare topow normalnie w szafce ale ***alo za bardzo :D ogolnie minimalne ilosci swiatla tam dochodza, ale nikt sie nie skarzy, nic na jakosci nie spadlo :p

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół