• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Obumarłe i zeschnięte na wiór topy - co z***ałem?

Wyszukiwarka Forumowa:

Czarne Szkło

Well-known member
Buchów
0
Witam.
Problemik mam taki :
Mam 15 tygodniową AK47 AF, której jakieś dwa tygodnie temu zaczęły się dziać jakieś naprawdę dziwne rzeczy - zaczęły schnąć malutkie oblepione żywicą przytopowe liście i...same topy. Nie takie grzybiczne gówno jak widziałem w niektórych wpisach na forum, tylko na jasny piaskowy kolor i zrobiły sie suche jak pieprz. :pl:
Próbowałem : donowazić, nienawozić, poprawić chłodzenie (akurat były upały, ale rośliny nie miały więcej jak 30*C gdy na zewnątrz było goręcej), zwiększyć odległość od lampy, no i wyszło wielkie g... dobra połowa topów martwa, a łodygi zaczęły żółknąć więc to koniec.

Czy mogła przejrzeć? Sprawdzałem co parę dni trichotomy lupą - były mleczne. Jej siostrzyczka ścięta 3 tygodnie temu (która zresztą zakwitła też tydzień wcześniej niż krzun, o którego pytam) była zdecydowanie niedojrzała - słaba moc i krótkie trzymanie mimo mlecznych trichotomów.

Czy to mógł być efekt prześwietlenia? Ostatnie 3 tygodnie dzieliła boxa 0.23m2 i hpsa 150w tylko z jedną (dość małą) rośliną.

Spotkał się ktoś z podobnym problemem? Szukajka forumowa znalazła mi tylko jakieś przypadki zagrzybienia, ale to nie to.

Czarne Szkło

Well-known member
Buchów
0
Normalnie bym się nie odważył fotografować moich panienek, ale już tak z***ał mi się mój pierwszy in + zapasowy out jakiś zwierzul mi zniszczył (fffuu), że chciałbym się chociaż nauczyć na błędach.
Fotki kiepsko mi wyszły więc daje kilka :
-najbardziej reprezentatywny top jeśli chodzi o problem, żywicy fchuj a sucho

-krzak w całej swojej "okazałości" :lol3:

-znowu najbardziej z***any top

Panna poszła już do ciemni, ale jeśli coś jest do odratowania to chętnie spróbuje.

Inna być może ważna informacja, o której nie wspomniałem - zawsze dodawałem troszkę dolomitu do wody, a ostatnio jeszcze trochę miodu.

cheapwine

Well-known member
Buchów
4
jezeli krzak ma 15 tygodni a zazwyczaj AF'y wyrabiaja sie do 12-13stu... to byc moze Tobie on juz przekwita...

Czarne Szkło

Well-known member
Buchów
0
Dzięki za odpowiedź.
Jeśli mając 3xAK47 AF jedną ściąłem za wcześnie (przynajmniej tak mi się wydaje sądząc po słabej mocy), drugą za późno, a trzecią straciłem na oucie to zawaliłem sprawę koncertowo :pl:
Są jakieś modelowe zdjęcia przekwitniętej rośliny? Mimo poszukiwań nie znalazłem.

No i dlaczego nie widziałem brązowych trichotomów? Ta odmiana tak ma czy co?

Mam w boxie jeszcze pandorę w 15 tygodniu i się zaczynam bać, że i tą zepsuje.

pseudonim12

Well-known member
Buchów
0
to na 99% jest pleśń, jak popatrzysz do środka topa to tam ją będzie widać.

Czarne Szkło

Well-known member
Buchów
0
to na 99% jest pleśń, jak popatrzysz do środka topa to tam ją będzie widać.
Dzięki za radę, zajrzałem i jak na moje oko to pleśni nie widać.
Skoro już wrzucam fotki to w sumie to też dam do wglądu, czyli wnętrze topa + przecięte w pół małe topki.

Zrobiłem też test organoleptyczny - ani w zapachu ani smaku nie wyczuwa się pleśni.
Po nocy spędzonej w ciemni roślina jakby zmiękła.

Pytanko dodatkowe - skoro nie czuć pleśni to nada się do spalenia? :zjarany:

Papasmerf

Well-known member
Buchów
4
niektórzy i plaśń palą i nawet mówią że mocniejsza^^, według mnie troche temp + starośc c tak poskładały tego topa, czyli jak ktoś wcześniej pisał troszkę za późno ściołeś.

Jsk smakuje to pal:) jak to suche jest nie dobre to upie**** i pal:)

miłej kon<wodna>sumpcji

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół