akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Odżywki automat

Wyszukiwarka Forumowa:
Buchów
5
Witam! Pierwszy raz próbuje swoich sił z automatem na balkonie (Blueberry od JungleSeed 38dzień) i stosuje odżywkę od Green power 5 w 1 (bio), pytanie czy polecacie coś co mogło by znacznie poprawić końcowy efekt zwracając uwagę na to, że nie posiadam wiedzy praktycznej przy stosowaniu owych środków. Aktualnie że względu na bardzo zle warunki pogodowe byłem zmuszony schować roślinkę do środka, aktualnie zdjęcia robione były na krześle gdzie dla wygody na tacce tylko ja podlewalem. Finalnie wyląduje na parapecie aż do poprawy pogody i zastanowię się nad lekkim rozjaśnianiem jej w tym czasie. Pytanie tylko jak ma się stosowanie innych odzywek gdzie aktualnie przebywa tylko na tej jednej z dodatkiem calmagu (biobizz), bo zależy mi na tym by jednak te topki lekko spuchły na swoje warunki i był jakikolwiek efekt, bo nie znam się czy jest znosnie jak na taki okres czasu, z góry dzięki za odpowiedzi pozdro!
-------------------------------------------

Amator botaniki

Well-known member
Buchów
264
Odznaki
1
Ja to też się aż tak nie znam, ale myślę, że główną przeszkodą do napuchnięcia topków będzie ilość światła. Nawozy jak najbardziej, tylko żeby nie przesadzić licząć na niemożliwy efekt. Rośliny potrzebują na kwitnienie głównie potas, potem fosfor (ważniejszy na początkowym etapie powstawania kwiatów. Azotu potrzebują najmniej.
Nie wiem jaki tam skład masz, ale podejrzewam, że tego azotu będzie tam trochę, więc ja bym dawał zaczynając od pół dawki zgodnie z zaleceniami i jak zaczną ciemnieć trochę liście to przerwa.
Niedobory PK pewnie będą, ale zawsze coś tam dostarczysz.

Buchów
5
Ja to też się aż tak nie znam, ale myślę, że główną przeszkodą do napuchnięcia topków będzie ilość światła. Nawozy jak najbardziej, tylko żeby nie przesadzić licząć na niemożliwy efekt. Rośliny potrzebują na kwitnienie głównie potas, potem fosfor (ważniejszy na początkowym etapie powstawania kwiatów. Azotu potrzebują najmniej.
Nie wiem jaki tam skład masz, ale podejrzewam, że tego azotu będzie tam trochę, więc ja bym dawał zaczynając od pół dawki zgodnie z zaleceniami i jak zaczną ciemnieć trochę liście to przerwa.
Niedobory PK pewnie będą, ale zawsze coś tam dostarczysz.
Dzięki za odpowiedź.

Botan

Well-known member
Buchów
13
Blueberry fajna odmiana, jak na "parapeciaka" ładnie wygląda, podawałbym nawóz co 2-3 podlanie, nie licz na spektakularne efekty, jej jeszcze zejdzie spokojnie z 1,5 miecha, nie podszczypuj- nie warto, bądź cierpliwy. Ile byś nie zebrał, to jest niesamowita frajda i satysfakcja.

Buchów
5
Blueberry fajna odmiana, jak na "parapeciaka" ładnie wygląda, podawałbym nawóz co 2-3 podlanie, nie licz na spektakularne efekty, jej jeszcze zejdzie spokojnie z 1,5 miecha, nie podszczypuj- nie warto, bądź cierpliwy. Ile byś nie zebrał, to jest niesamowita frajda i satysfakcja.
Też tak uważam, że to bardzo fajna odmiana lecz genetyka i pochodzenie robi znak zapytania bo kogo bym nie pytał, nikt nie kojarzy jungle seeds 😅.
Czyli moje przypuszczenia nt. 50dni do końca minimum się utwierdzają.
Co masz na myśli mówiąc nie podszczypuj? Jeśli masz na myśli, żebym zrywał topki to nie ma tym mi zależy, jarania jest w opór tu bardziej liczę na efekt własny i smak własny, niczym grill który sam przyrządzisz haha, liczę z niej na suche 20g, choć mogę się przeliczyć. W między czasie zważając na efekty zrobiłem na szybko z odzysku co zostało mi po robocie boxa szerokość 55x55 i wysokość 155 z polikarbonaru, wydaje mi się, że chwilowo na tym słabym oświetleniu i tak jest lepiej mimo wyciągania, a skoro tak się udało to tu może chociaż jedna też przeżyje, stosując stymulator korzeni by tym razem bardziej pomoc w początkowej fazie. (Barneysfarm - Skywalker OG, Gorillaz skittelz i RQS royal jack) Zdjęcia aktualne dla podglądu.
////////////////////////////////////////////////
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
///////////////////////\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

Botan

Well-known member
Buchów
13
Tak chodziło mi o podbieranie bezwartościowego towaru.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół