Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
W boxie 60x60x120cm chce zamontować sobie HPS'a 250w pytanie w jakiej odległości trzymac lampe od roślinek tak żeby były najbardziej optymalne i żeby były jak najwieksze plony ) pozdrawiam
Zanim wsadzisz rosliny zrob pare dni testow i wtedy zobaczysz gdzie temperatura bedzie najbardzioej odpowiednia. Bo konkretnie jest trudno odpowiedziec. Zalezec to bedzie od wentylacji, miejsca i wogole wielu czynnikow. Kombinuj by przy szczytach bylo okolo 30*C.
widzę że wy macie problemy z oświetleniem ja (O JAH SIĘ ULItOWAŁ) NIE
najlepiej namontować szybę ja mam lampę 400w hps orginalna philips tyle że ona kosztuje ok 600-800 pln dokładnie nie wiemi tam jest szyba ok 0,5mm może 1cm i na chwile obecną trzymam planta (idę zmierzyć) dokładnie 13 cm być może nie uwierzyce ale tak jest więc szyba przydatna sprawa
DJKWAC, Ja mam szybę przy 70tce a i tak trzymam w normalnej odległości. Jak dla mnie to nie kwestia obniżania lampy tylko obniżania temperatury. Mrrr koło jednego zacnego kościułka widziałem śliczne HPSy ;D kurde philipsa z szybą odrazu ;D Przydał by sie Robin Hood który okradł by bogatych księrzy i dał biednym growerom ;D
Nie bede zakladal osobnego topicu, spytam sie tutaj =]
mam hpska 400W ale wysokosc mojego boxa to tylko 75 cm =]]] (pod biurkiem ;];] ) czy jest jakis sposob zebym nie zrobil tam piekarnika mocujac ta lampe? help me =]
BuSka!, Sprzedaj tą lampę i kup 100-150W. Pod biórkiem nie będziesz aż takiej powierzchni, żeby w pełni wykorzystać 400setke a po co masz tyle za prąd płacić. Pozatym piekarnik możesz tam zrobić już 100 watową więc 400W odpada z miejsca. Ja mam box 80cm i nie sądze abym miał jakieś szanse na zamontowanie tam większej lampy jak 150W. Lampe dobieraj do powierzchni. Wysokość możesz zredukować separując lampę szybą. Ale 400etka nie da rady.
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasowywać treści do Twoich potrzeb, a także pozostać zalogowanym, jeśli się zarejestrujesz.
Kontynuując przeglądanie z tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.