• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Odległośc kiełka od lampy

Wyszukiwarka Forumowa:
G

Gość

Guest
Witam,

Pewnie odeślecie mnie do tabeli "odległości od szczytów" jednak nie do końca odpowiada mi ona na moje pytanie.

Mam boxa o wymiarach 0,46m2 i wysokości 170 cm lampa hps 400 Wat z zamontowaną cooltubą, Lampa jak mi doradzano o wiele za duża na mój box jednak ogarnąłem temperaturą.

Moje pytanie czy rośliny po wykiełkowaniu muszę trzymać w jakiejś szczególnej odległości od lampy? czy mogą być w pierwotnej odległości przez cały okres (około) 80 cm od lampy.

Gdzieś wyczytałem że roślinki powinny byc 35 cm od lampy jednak przy wystarczającej ilości lumenów ma to sens? Chyba że nie zastosowanie się do 35 cm spowoduje wyciągnięcie roślinek proszę o pomoc bo wykluły się:)

ogrodnik_bob

Well-known member
Weteran
Buchów
0
wszystko zalezy od temperatury i reakcji roslin - jak beda sie wyciagac to obniz lampe, jak bedzie za goraco to do gory - znajdz odpowiednia odleglosc i tak zostaw ;)

Echo vol.2

Well-known member
Buchów
0
obniż ją na 20-30 cm , jak się boisz że popalisz spróbuj na te 35 cm i sprawdź czy będą się wyciągać.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół