sync napisał:macie jakąś tabele zapotrzebowania lumenów na daną ilość roślinek ?
Zastanawiam się ile kupić Philipsowych kompaktówek (1500lm) na dwie roślinki(EM i COBud)
ku**a nie umiesz czytac??pisze ci przeciezGreen, zebys poszukal!!wszystko jest!! po pierwsze aluminium nadaje sie na odblysniki a sciany maluje sie na bialo!!2 an twoja powierchie trzeba ok 17000tys lum!!czyli jakies 11kompaktow 20 watowych!sync napisał:sory
50x50x150cm + środek boxa oklejony folią aluminiową
ejeden napisał:TO MOZE NIE ODPOWIADAJ CO KOLES JAK CI COS NIE PASUJE ? JA PIER**** ;/ KOLES PYTA BO PEWNIE CHCE ZACZERPNAC WIEDZY DOSWIADCZONEGO PLANATORA I POROWNAC SE MOZE DO TEGO CO PISZE W TABELI ;/ JA TEZ DUZO PYTAM, CHOCIAZ TEZ DUZO CZYTAM ;/ NIEWARTO SIE BURZYC JAK CI COS NIE PASUJE ALE NIEUMNIESZ POMOC, NIE MASZ OCHOTY TO TEGO NIEROB, PROSTE, NIE BEDE ROBIL OFF'U Z TEGO TEMATU I ZASMIECAL FORUM ALE HU*JOWE PODEJSCIE ZAPREZENTOWALES, NIEZLEGO CFANIAKA ZERZNALES BO Z***ALES POCZATKUJACEGO ;/
Z GORY SORRY ZE PISZE NIE NA TEMAT ALE BOLI MNIE TO JAK CZYTAM HAMSTWO NA FORUMIE ;/
DO TEMATU WYDAJE MI SIE ZE KOLES NADEMNA SE COS ZLE POMNOZYL, BO Z TABEL CO CZYTALEM MIAL BYS DOBRE I 150WATóW, MOZE HODOWAL WIE LEPIEJ, KTO WIE, JA TEZ ZACZYNAM WIEC MOWIE TO CO ZNALAZLEM W NECIE.
a ile ty bys chcial watow??jak bys niewiedzial to w programie pisze ci w watach ile hps a lampy sodowe maja wieksza wydajnosc!1 swietylowka 20w ma ok 1200lum wiec sobie policz gdy na 1m2 optimum to 50000tys lum!imiesz liczyc??ejeden napisał:TO MOZE NIE ODPOWIADAJ CO KOLES JAK CI COS NIE PASUJE ? JA PIER**** ;/ KOLES PYTA BO PEWNIE CHCE ZACZERPNAC WIEDZY DOSWIADCZONEGO PLANATORA I POROWNAC SE MOZE DO TEGO CO PISZE W TABELI ;/ JA TEZ DUZO PYTAM, CHOCIAZ TEZ DUZO CZYTAM ;/ NIEWARTO SIE BURZYC JAK CI COS NIE PASUJE ALE NIEUMNIESZ POMOC, NIE MASZ OCHOTY TO TEGO NIEROB, PROSTE, NIE BEDE ROBIL OFF'U Z TEGO TEMATU I ZASMIECAL FORUM ALE HU*JOWE PODEJSCIE ZAPREZENTOWALES, NIEZLEGO CFANIAKA ZERZNALES BO Z***ALES POCZATKUJACEGO ;/
Z GORY SORRY ZE PISZE NIE NA TEMAT ALE BOLI MNIE TO JAK CZYTAM HAMSTWO NA FORUMIE ;/
DO TEMATU WYDAJE MI SIE ZE KOLES NADEMNA SE COS ZLE POMNOZYL, BO Z TABEL CO CZYTALEM MIAL BYS DOBRE I 150WATóW, MOZE uprawiał WIE LEPIEJ, KTO WIE, JA TEZ ZACZYNAM WIEC MOWIE TO CO ZNALAZLEM W NECIE.
POZDRO
o przepraszam popelnilem pomylke bo ja doczytalem ze jest 60/60 i dlatego walnolem z glowy w przyblizeniu tyle!!za swoja pomylke zwracam honor!!ejeden napisał:sluchaj, jezeli na 1m2 potrzeba okolo 50000 tys lumenow, na 0,25 potrzeba 12500 lumow Zakladajac ze zastosujemy zaroweczki co widzialem w auchanie za 10zl, 23 w - 1500 lumów dochodzimy do wniosku ze potrzebuje 8 zaroweczek, za okolo 80 zl aah ... ale niechodzi o to, bo to nie duza roznica, piszac wczesniej myslalem ze o twojim nie milym zachowaniu hehe ale h** z tym Zgadzam sie takze z tym ze duzo odpowiedzi jest zawartych w juz rozpoczetych tematach a takze duzo mozna wywnioskowac samemu z tabel i innych