akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

OFF Top Outdoor - Pogawędki Leśnych Wędrowców, smutki żale, co zastałeś na spocie itd - BEZ PYTAŃ!!!

• Autor wątku Sławuś z council estate.
  • Data rozpoczęcia
Wyszukiwarka Forumowa:

hempstein

Well-known member
Buchów
414
:gand:hejo
Wrzucam kilka fotek z mojej dzisiejszej wędrówki ..
1000009538.jpg

1000009545.jpg

1000009543.jpg

1000009544.jpg

1000009540.jpg

Natura budzi się do życia aż miło ..
Po dzisiejszych oględzinach nowego spota, aż strach się bać tych skrupiakow, których jest tam zatrzęsienie.
Sam nie wiem czy miedziucha i snacol wystarczy żeby je zatrzymać . Tam to chyba trzeba byłoby jakiegoś mocnego pastucha ⚡, ale pożyjemy, zobaczymy, może jeszcze coś wymyślę ..
Badałem ph, tymi listkami ale dla mnie te kolory mało mówią. Teren jest bagnisty, sam czarnoziem, więc zapewne podsypie dolomitem, żeby trochę odkwasić..
Pogoda dzisiaj naprawdę lux, nawet kilka pierwszych grzybów znalazłem. Aż serce się raduję i chcę się żyć :odlot:
Pozdro i miłej niedzieli :tiphat:

Ayahuaska

Well-known member
Weteran
Buchów
8,081
:gand:hejo
Wrzucam kilka fotek z mojej dzisiejszej wędrówki ..
1000009538.jpg

1000009545.jpg

1000009543.jpg

1000009544.jpg

1000009540.jpg

Natura budzi się do życia aż miło ..
Po dzisiejszych oględzinach nowego spota, aż strach się bać tych skrupiakow, których jest tam zatrzęsienie.
Sam nie wiem czy miedziucha i snacol wystarczy żeby je zatrzymać . Tam to chyba trzeba byłoby jakiegoś mocnego pastucha ⚡, ale pożyjemy, zobaczymy, może jeszcze coś wymyślę ..
Badałem ph, tymi listkami ale dla mnie te kolory mało mówią. Teren jest bagnisty, sam czarnoziem, więc zapewne podsypie dolomitem, żeby trochę odkwasić..
Pogoda dzisiaj naprawdę lux, nawet kilka pierwszych grzybów znalazłem. Aż serce się raduję i chcę się żyć :odlot:
Pozdro i miłej niedzieli :tiphat:
Teraz to sypnij dobrym wapnem weglanowym.
Snacol wystarczy, zapewne bedziesz sadził w potach? U mnie o dziwo nie było tyle ślimaków. Glebę pozyskiwałem spod pokrzyw i wszystko rosło należycie, ale wywnioskowałem żeby robić niższe i szersze te poty poniewaz w lato deko podsychaly i sie odwaliła jakaś blokada. Tak to korzeń szybciej pójdzie w głąb gleby rodzimej.

hempstein

Well-known member
Buchów
414
To samo dzisiaj rozkminialem, żeby porobić delikatne kopce ale nie za duże, bo teraz na sztych jak kopię, to jest dosyć mokro ale znowuż jak zrobi się cieplej, to napewno, teren w znacznym stopniu przeschnie ..
Pokrzyw wszędzie jest full, więc nawet nie będę dawał obornika, na wegu z parę razy podleję gnojowka, i będą szły jak burza :)
Lux że na miejscówce mam wodę, tylko ciekawe na jak długo, bo jak przyjdą upały to może braknąć ..
;ale najwyżej, studzienke się wykopię ..

Jeremi

Well-known member
Buchów
440
Teraz to sypnij dobrym wapnem weglanowym.
Snacol wystarczy, zapewne bedziesz sadził w potach? U mnie o dziwo nie było tyle ślimaków. Glebę pozyskiwałem spod pokrzyw i wszystko rosło należycie, ale wywnioskowałem żeby robić niższe i szersze te poty poniewaz w lato deko podsychaly i sie odwaliła jakaś blokada. Tak to korzeń szybciej pójdzie w głąb gleby rodzimej.
W sumie teraz z tego napisałeś to wyjaśniało by czemu mi zolkly i miały niedobory rok temu, pomimo tego że miały wszystko to schła Ziemia w tych potach jak były wysokie i wąskie ale myślałem że coś tam biorą wody z podłoża ale najwidoczniej brały za mało

Ayahuaska

Well-known member
Weteran
Buchów
8,081
W sumie teraz z tego napisałeś to wyjaśniało by czemu mi zolkly i miały niedobory rok temu, pomimo tego że miały wszystko to schła Ziemia w tych potach jak były wysokie i wąskie ale myślałem że coś tam biorą wody z podłoża ale najwidoczniej brały za mało
W zeszlym roku zauważyłem to zjawisko, dopóki było w miare wilgotno to wszystko ładnie rosło, można porównać moje rośliny ze spota centralnego oraz z mini spota gdzie była identyczna gleba, te same nawozy, te same odmiany, a jednak rośliny nie miały żadnych braków ponieważ rosły bezpośrednio w glebie i było cały czas wilgotno. Wody mialem pod dostatkiem, ale podlewałem raz na tydzień lub w ogole. Poty były przeschnięte i ciężko było to pozniej opanować....jakieś blokady nastąpiły, ale deko poratowałem sytuacje opryskami.

Jeremi

Well-known member
Buchów
440
No mi też septorioza na kilku wyskoczyła takie plamy brązowo czarne i też myślę że się przyczyniło bo rośliny karły rosły ale temat dobry wyszedł

Ayahuaska

Well-known member
Weteran
Buchów
8,081
No mi też septorioza na kilku wyskoczyła takie plamy brązowo czarne i też myślę że się przyczyniło bo rośliny karły rosły ale temat dobry wyszedł
Na septorioze to już od poczatku trzeba pryskać, najlepiej dwoma środkami na przemiennie. Pewnego sezonu steacilem większosć plonu o tego grzyba.

Jeremi

Well-known member
Buchów
440
No ja w tym sezonie muszę się do edukować na temat oprysków i środków, bo też w tym roku działam na bagnach

Ayahuaska

Well-known member
Weteran
Buchów
8,081
No ja w tym sezonie muszę się do edukować na temat oprysków i środków, bo też w tym roku działam na bagnach
Zobacz jak wycinałem od dołu zakażone odrosty, planty byly wielkie a finalnie malo co zostalo.

Jeremi

Well-known member
Buchów
440
Zobacz jak wycinałem od dołu zakażone odrosty, planty byly wielkie a finalnie malo co zostalo.
No u mnie podobnie, przez te poty i brak wody septorioza atakowala te słabe żółte odrosty i z czasem te zielone też

José#

Well-known member
Buchów
1,309
San Pedro Echinopsis pachanoi. Już nie miał dostępu do światła, więc poszła kosa. Zapomniałem foto jak pociąłem na kawałki. Tydzień na słońcu i w donice. Waga +- 30kg. Szczyt leci w całości w donice. Reszta kawałki po 10cm. Jak widać, od ciężaru już się uginał.
1000032286.jpg

1000032287.jpg

1000032288.jpg

1000032363.jpg

1000032290.jpg

1000032370.jpg

Te jednak poszły na śmietnik, nawet jak na Hiszpanie to za wcześnie.

Ostatnia edycja:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół