- Buchów
- 1,148
- Odznaki
- 6
Pytam o białego kruka, ale może ktoś ma Cindirelle 99 w regu?

110 ojro 13 nasion reg. Zawsze mozna sobie pake kupic i rozmnożyć.Pytam o białego kruka, ale może ktoś ma Cindirelle 99 w regu?
hejo

Teraz to sypnij dobrym wapnem weglanowym.hejo
Wrzucam kilka fotek z mojej dzisiejszej wędrówki ..
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Natura budzi się do życia aż miło ..
Po dzisiejszych oględzinach nowego spota, aż strach się bać tych skrupiakow, których jest tam zatrzęsienie.
Sam nie wiem czy miedziucha i snacol wystarczy żeby je zatrzymać . Tam to chyba trzeba byłoby jakiegoś mocnego pastucha, ale pożyjemy, zobaczymy, może jeszcze coś wymyślę ..
Badałem ph, tymi listkami ale dla mnie te kolory mało mówią. Teren jest bagnisty, sam czarnoziem, więc zapewne podsypie dolomitem, żeby trochę odkwasić..
Pogoda dzisiaj naprawdę lux, nawet kilka pierwszych grzybów znalazłem. Aż serce się raduję i chcę się żyć
Pozdro i miłej niedzieli![]()
W sumie teraz z tego napisałeś to wyjaśniało by czemu mi zolkly i miały niedobory rok temu, pomimo tego że miały wszystko to schła Ziemia w tych potach jak były wysokie i wąskie ale myślałem że coś tam biorą wody z podłoża ale najwidoczniej brały za małoTeraz to sypnij dobrym wapnem weglanowym.
Snacol wystarczy, zapewne bedziesz sadził w potach? U mnie o dziwo nie było tyle ślimaków. Glebę pozyskiwałem spod pokrzyw i wszystko rosło należycie, ale wywnioskowałem żeby robić niższe i szersze te poty poniewaz w lato deko podsychaly i sie odwaliła jakaś blokada. Tak to korzeń szybciej pójdzie w głąb gleby rodzimej.
W zeszlym roku zauważyłem to zjawisko, dopóki było w miare wilgotno to wszystko ładnie rosło, można porównać moje rośliny ze spota centralnego oraz z mini spota gdzie była identyczna gleba, te same nawozy, te same odmiany, a jednak rośliny nie miały żadnych braków ponieważ rosły bezpośrednio w glebie i było cały czas wilgotno. Wody mialem pod dostatkiem, ale podlewałem raz na tydzień lub w ogole. Poty były przeschnięte i ciężko było to pozniej opanować....jakieś blokady nastąpiły, ale deko poratowałem sytuacje opryskami.W sumie teraz z tego napisałeś to wyjaśniało by czemu mi zolkly i miały niedobory rok temu, pomimo tego że miały wszystko to schła Ziemia w tych potach jak były wysokie i wąskie ale myślałem że coś tam biorą wody z podłoża ale najwidoczniej brały za mało
Na septorioze to już od poczatku trzeba pryskać, najlepiej dwoma środkami na przemiennie. Pewnego sezonu steacilem większosć plonu o tego grzyba.No mi też septorioza na kilku wyskoczyła takie plamy brązowo czarne i też myślę że się przyczyniło bo rośliny karły rosły ale temat dobry wyszedł
Zobacz jak wycinałem od dołu zakażone odrosty, planty byly wielkie a finalnie malo co zostalo.No ja w tym sezonie muszę się do edukować na temat oprysków i środków, bo też w tym roku działam na bagnach
No u mnie podobnie, przez te poty i brak wody septorioza atakowala te słabe żółte odrosty i z czasem te zielone teżZobacz jak wycinałem od dołu zakażone odrosty, planty byly wielkie a finalnie malo co zostalo.
Guerilla Style 2K23 Regi / Femki / Afy / Własne Ziarno
W tamtym sezonie stosowałem polyversum,różnicy zbytnio nie widziałem a stosowałem go do glebowo+ oprysk.Z tego co się dowiedziałem to nie powinno się go stosować z inną chemią,bo on sam w sobie zawiera grzyby wiec zalecania są takie aby stosować tylko ten środek ponieważ inna chemia zabija to co...forum.haszysz.com