nasiona marihuany

ogrzewanie boxa

Wyszukiwarka Forumowa:

Nexer

Well-known member
Weteran
Buchów
0
powitać

potrzebuje ogrzać piwnice do >30 stopni, tak żeby nie spadała. myślałem, że kupie termowentylator np takie >cos< ale nie wiem czego użyć aby kontrolowało nawiew, tzn przekazywało wentylatorowi że ma dmuchać i przestać dmuchać jak osiągnie np 30 stopni i potem znowu zacząć jak spadnie do 27. czego do tego użyć? istenieje jakiś taki termoregulator?

powierzchnia dobrze ocieplona styropnianem, niecałe 10m3.

narvany

Member
Buchów
0
Przeciez jest wyraznie napisane ze ma termostat! CZyli ze bedzie tak jak bys chcial

koyot

Well-known member
Weteran
Buchów
1
no wlasnie...ma te pokretla..odpowiednio sobie to wyregulujesz...tylko musisz miec termometr w srodku osobno i bedzie w cipala... :)

Nexer

Well-known member
Weteran
Buchów
0
wlasnie nie chce dodatkowego termometru. chce jakis taki elektroniczny ktory poinformuje go ze ma juz przestac dmuchac, np jak na drugim koncu pomieszczenie bedzie chlodniej i tam bedzie czujnik

Jendrol

Well-known member
Buchów
2
hmmm do ogrzania mogła by być zwykla farelka ;) albo kaloryferek (chcoiaz niewiem czy to nie wysuszylo by zbytio powietrza... ogolnie musial bys pomyslec o dodatkowym nawilzeniu pomieszczenia) a jesli chodzi o ten termoregulator, to nalepsze bylo by urzadzenie sprzezone z kontaktem, ktore poprostu odcinalo by prad.. oszczedzilo by Ci to grzebania z kablami. ydaje mi sie ze spotkalem sie z czyms takim, jak gdzies znajde to dam znac... a ogolnie to polecam sie wybrac do jakiegos practuicera, albo castoramy oi pogadac z obsluga :p
Pozdro

MoNtAnA

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Większość nowoczesnych termowentylatorów ma wbudowane temostaty-to znaczy że
t.wentylator będzie utrzymywał temperaturę na jaką go nastawisz!! :wink:

Laska

Well-known member
Weteran
Buchów
1
mam właśnie taki termowentylator - dzisiaj kupilem.

Ten termostat w farelce jest do dupy.
Ustawiłem zgodnie z instrukcją temp. na ok 20 C, A tu farela włącza się przy 8 C, a wyłącza przy 35 C.
Ale i tak teraz mam lepiej niz bez niej

R

rasta

Guest
orzi to na prawdę hujo.. kupileś.
ja też na te mrozy musialem sobie kupic termowentylator. dalem 70 zl i wlacza sie jesli temp. spadnie o 3 stopnie i wylacza kiedy jest 3 stopnie za wysoka od ustawionej.
N!x napisał:
potrzebuje ogrzać piwnice do >30 stopni, tak żeby nie spadała. myślałem, że kupie termowentylator np takie >cos< ale nie wiem czego użyć aby kontrolowało nawiew, tzn przekazywało wentylatorowi że ma dmuchać i przestać dmuchać jak osiągnie np 30 stopni i potem znowu zacząć jak spadnie do 27. czego do tego użyć? istenieje jakiś taki termoregulator?
w sklepach mozna kupic dwa rodzaję termowentylatorów. slabsze (tańsze) nie posiadają termostatu i nie utrzymują stalej temperatury. drugie to (droższe ) no i także lepsze posiadają termostat do regulacji temperatury jaką ma za zadanie utrzymać.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół