akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

"Oklapłe" liście...

• Autor wątku Johnus_Pain
  • Data rozpoczęcia
Wyszukiwarka Forumowa:
J

Johnus_Pain

Guest
A więc jest opcja taka - mam w boxie 2 3 - tygodniowe roślinki, jedna to Chrystal a druga to Santa Maria. Prócz tego jest jeszcze tygodniowa Chrystal i kiełkujący krzaczek. OD tak 2 dni obserwują na wyrośniętej Chrystal, że liście chylą się ku dołowi, a podobnie zaczeły zachowywać się dziś dwie pozostałe roślinki, z tym że Santa Maria zdaje się lepiej to wszystko znosić. Podlewałem je tak 2 razy dziennie, nawóz zastosowałem do tych dwóch wyrośniętych dzisiaj, ale nie sądzę, żeby problem polegał na niedoborze jakichś składników, bo ta młoda też "oklapła", a ma jeszcze wystarczająco minerałów w glebie. W diagnostyce wyczytałem, że to może przez nadmierne podlewanie i planuję zostawić je nie podlewane ze dwa dni i zobaczyć, czy im sie polepszy, ale i tak postanowiłem się zapytać, czy problemem nie może być coś innego i czy nie mają mądrzejsi ode mnie lepszego wytłumaczenie, tudzież rozwiązania. Z góry dzięki za odpowiedzi...

PS. Do tego jeszcze zauważyłem żółknięcie liści i brązowienie łodyg...

K

koziol14cf

Guest
ja myśle ze to napewno przez podlewanie , miałem podobny dylemat tylko ja podlewałem codziennie i roślinka uschłą
najlepiej jest podlewać co 3 dni

Shadow

Well-known member
Weteran
Buchów
15
Johnus_Pain napisał:
W diagnostyce wyczytałem, że to może przez nadmierne podlewanie i planuję zostawić je nie podlewane ze dwa dni i zobaczyć, czy im sie polepszy,

Ty je podlewasz co dziennie? Po mojemu to powinienes podlewac jak im sie sucho robi, ale moge sie mylic... jak zle to niech ktos mnie poprawi

d3StRuCtOR

Well-known member
Buchów
0
na 90% przez podlewanie. Mniejsze roslinki podlewaj codziennie a wieksze coraz zadziej ,co 2 potem 3 dni i coraz wieksze ilosci. Poprostu musisz sam wiedziec ile im potrzeba ;) jak bedzie sucho to wtedy podlewaj ,ale 2 razy dziennie to za duzo nawet dla malych roslin.

MASTERIO

Well-known member
Buchów
0
Tak jak koledzy wyzej doradzaja podlewaj tylko wtedy gdy bedzie sucho i nie sugeruj sie
ile dni minelo :flower:

J

Johnus_Pain

Guest
Okey, od tamtej pory roślinki stoją bez podlewania i póki co im sie nie poprawia, ale też w sumie nie pogarsza. Tak mniej więcej kiedy powinno im się polepszyć?

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół