akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Okradanie spotów

Wyszukiwarka Forumowa:
S

Sławuś z council estate.

Guest
Nie ma czegoś takiego jak okradanie spotów, jest swobodna redystrybucja pozostawionego bezpańskiego materiału roślinnego.

M

McOut

Guest
w domu trzymał całe krzaki, a złodziej się w***ał do domu i zaczął je golić ze szczytów, zostawiając same łodygi, tak ? a potem wszedł kierowca autobusu i zaczął bić brawo ...

Nie nie, napisałem z podkreśleniem w DOMKU, nie w domu.Jest to stara chałupa gdzie nikt nie mieszka ale jest przepisana na rodziców mojego ziomeczka. I nie wiem czy umiesz czytać czy też w podstawówce nie nauczyli ale napisałem że zawinął słoiki z baką a łodygi i tak dalej zostały. Ja tylko napisałem jak było, a zwisa mi szczerze czy w to wierzysz czy też nie. Możesz sobie sprawdzić na mojej fotorelacji, w pewnym momencie była o tym mowa :) Dziękuje, pozdrawiam.

Eustachy

Trawą Palę Stresy
Weteran
Buchów
1,054
Odznaki
3
Mam pytanie, w sumie zastanawiam się czy nie uderzyć na pierwszego outa ale jednak obawiam się ***anych opie****aczy spotów.

Jak działają takie fiuty? Chodzą w zorganizowanych grupach na jesień i szukają - wcześniej wyznaczając sobie cele przez mapy satelitarne? Czy to kwestia przypadku nieostrożności growera albo głupiego szczęścia znalazcy? Czytając fotorelację często czyta się że obok ktoś posadził, w drodze na spotka spotkał 2 inne itp itd - serio u nas to taki popularny sport że krzak rośnie na krzaku :D?

Druga sprawa to od dwóch sezonów słyszę że w okolicy działa grupa psów do szukania spotów - to jest możliwe czy ktoś bajki w świat puszcza? Dodam że słyszałem to z kilku źródeł w mieście i nawet w obrębie miasta - urban legend. Spotkał się ktoś z takimi plotami u siebie?

M

makaro

Guest
Jak działają takie fiuty?
Nikt Ci na to nie odpowie jednoznacznie. U mnie moze byc jakas grupsza grupa opie****aczy spotów a u Cb 2 gimbusów co szukają. Outdoor z roku na rok zyskuje na popularnosci dlatego nie ma co sie dziwic ze ktos idac na swojego spota znalazł czyjąs miejscówke. A to ze policja chodzi i szuka to raczej nie mozliwe bo sa zbyt leniwi na to. Czekają na informacje i wtedy uderzają. Najczesciej spoty wykrywane są poprzez nieuwage, zostawianie scieżek(chodzenie zawsze ta samą) i smiecenie na spocie. Dlatego smieci trzeba zabierac albo porzadnie chowac(po sezonie trzeba posprzątac) żeby sie nic nie odbijało w swietle słonca.

C

cartel

Guest
Są różne przypadki ***anych złodziei. Jedni wytrzaskani chodzą jak tylko zrobi się jasno. Szukają ścieżek, jakiś śladów, nawet tu mowa o śladach butów etc. Sam przekonałem się o takich delikwentach. Szkoda tylko, ze nie zostali przyłapani, bo wtedy byliby porządnie oklepani i przemysleli, by następnym razem to co robią. Bo dla mnie to jest chore. Nie zasadzić swoich krzaków tylko lazic jak hiena i szukać pracy innych.

MetalFan

Lubię żelazo
Weteran
Buchów
2
Mam pytanie, w sumie zastanawiam się czy nie uderzyć na pierwszego outa ale jednak obawiam się ***anych opie****aczy spotów.

Jak działają takie fiuty? Chodzą w zorganizowanych grupach na jesień i szukają - wcześniej wyznaczając sobie cele przez mapy satelitarne? Czy to kwestia przypadku nieostrożności growera albo głupiego szczęścia znalazcy? Czytając fotorelację często czyta się że obok ktoś posadził, w drodze na spotka spotkał 2 inne itp itd - serio u nas to taki popularny sport że krzak rośnie na krzaku :D?

Druga sprawa to od dwóch sezonów słyszę że w okolicy działa grupa psów do szukania spotów - to jest możliwe czy ktoś bajki w świat puszcza? Dodam że słyszałem to z kilku źródeł w mieście i nawet w obrębie miasta - urban legend. Spotkał się ktoś z takimi plotami u siebie?

Szukają tak samo czyichś spotów, jak ty szukasz miejsca dla swojego spota. Reszta sytuacji wynika przez niewyparzoną gębę growera, który chwali się uprawą albo przypadkowego znalezienia.

Co do policji- wątpię, 2 lata temu miejscowa policja wiedziała, że w miejscowości X mają sporo krzaków, tylko nie wiedzieli gdzie, nie szukali tych spotów, raczej bardziej obserwowali tylko im podejrzanych typów.

S

Sławuś z council estate.

Guest
Różne są frakcje i odłamy społeczności marihuanistycznej. Zawodowi złodzieje spotów zasługują na osobne potraktowanie. Co byście powiedzieli na utworzenie na forum nowego działu "Ograbianie spotów" i tam by spotowi łowcy wpisywali swoje historie, robili fotorelacje z poszukiwania spota i akcji kradzieżowych i dzielili sie poradami jak się przygotować do akcji, jak się przyodziać na te okazję, jak szukać, byłby konkurs na najlepszą zdobycz roku itp, co wy na to?

M

makaro

Guest
I oczywiście musiały by sie pojawic odpowiednie odznaczenia dla takich złodziei. Zaczynając od brazu az po złoto lub nawet experta.

brat Marian

Well-known member
Weteran
Buchów
64
tylko złoto, brąz nie jest na złomie aż taki drogi, a za eksperta nic nie dają ;)

motylanoga

Well-known member
Buchów
1
Różne są frakcje i odłamy społeczności marihuanistycznej. Zawodowi złodzieje spotów zasługują na osobne potraktowanie. Co byście powiedzieli na utworzenie na forum nowego działu "Ograbianie spotów" i tam by spotowi łowcy wpisywali swoje historie, robili fotorelacje z poszukiwania spota i akcji kradzieżowych i dzielili sie poradami jak się przygotować do akcji, jak się przyodziać na te okazję, jak szukać, byłby konkurs na najlepszą zdobycz roku itp, co wy na to?

Ale tylko pod warunkiem, że będą żałowali swoich czynów :p

motylanoga

Well-known member
Buchów
1
Nie tam im nie będzie można wrzucać, to będzie taka ich oaza spokoju (przecież żałują, że tak wyszło. A na dodatek jest to podobno "swobodna redystrybucja pozostawionego bezpańskiego materiału roślinnego")

MetalFan

Lubię żelazo
Weteran
Buchów
2

A w nagrodę wysyłałoby się pestki do ofiary złodzieja, żeby ch*j miał co kraść na drugi rok :D

Eustachy

Trawą Palę Stresy
Weteran
Buchów
1,054
Odznaki
3
Warto podbić temat. Jak tam tegoroczne OUTy? Dużo strat? Postęp technologiczny w postaci dronów i innych badziewi widoczny w terenie?

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół