- Rejestracja
- Mar 28, 2010
- Postów
- 116
- Buchów
- 0
Siemka! mam do Was sprawę czy opłaca się robić samodzielnie olej konopny z samosiejek po to tylko aby go używać w kuchni?? z odpadków uzyskałbym fajnej jakości mąkę dodatkowe i istotne info: czy mógłbym coś takiego ogarnąć z roślin rosnących około 50/100 metrów przy drodze? czy toksyny zawarte w spalinach będą przedostawać się do nasion i następnie do mojego oleju i mąki?? ;> czy takie produkty wciąż będą prozdrowotne? mam dostęp do olbrzymiego pola somosiejki ale właśnie problem w tym że cześć z tych roślin rośnie bezpośrednio przy drodze a część trochu dalej.. co sądzicie?
pozdro!
EDIT: za późno się z tym pomysłem obudziłem i nie zasiałem sobie dodatkowego paletka na mąkę i olej... :O
pozdro!
EDIT: za późno się z tym pomysłem obudziłem i nie zasiałem sobie dodatkowego paletka na mąkę i olej... :O