- Rejestracja
- Gru 4, 2017
- Postów
- 160
- Buchów
- 0
B]Jak zrobić oliwę z oliwek THC?
[/B]
Składniki:
25 g marihuany np. odmiana Grape kush ( indica )
0,5 L oliwy z oliwek
Proporcje 1:2 surowiec do rozpuszczalnika
Przepis:
1. Zdekarboksylowaną marihuanę (tu już każdy wie o co chodzi) przesypujemy do słoika i zalewamy oliwą z oliwek, aż do kompletnego zakrycia cieczą
zawiązujemy nasze zawiniątko np. rzemykiem
Wsadzamy do słoja
2. Wypełniony wodą garnek umieszczmy na zródło ognia i czekamy kilka minut, aż woda lekko się podgrzeje.
3. Obniżamy ogień na minimalny poziom, następnie zakręcamy słój i wstawiamy go do garnka czyli robimy tzw. wodną kąpiel
4. Na minimalnym poziomie ognia gotujemy słoik około 3 godzin (do 4 godzin maksymalnie), bacznie uważajac by woda nie była za gorąca znaczy się, aby nie doprowadzić jej do wrzenia.
5. Odstawiamy do schłodzenia.
6. Używając gazy opatrunkowej przecedzamy oliwę z materiału roślinnego do naczynia potem dokładnie wyciskamy resztki zawarte w gazie.
7. Oliwe przechowujemy w lodówce w zakręconym słoiku. Bardzo długi termin przechowywania.
Modyfikacja jako podpunkt zerowy: Opcjonalnie zielsko po dekarboksylacji można macerować 3-4 dni w oliwe z oliwek, aby przszło wiecej substacji czynnych. Nie jest to wymagane, ale można spróbować, powinno to zwiększyć moc oliwy.
Sugerowane sposób podania:
Marihuanową oliwę z oliwek można dodać do różnych potraw np. do spaghetti lub skropić pizzę czy też spożywać z tostami serem z jarmużem i czosnkiem.
Ważne:
Moc naszej marihuanowej oliwy z oliwek jest zależna oczywiście od materiału, którego użyliśmy do jej wytworzenia. Należy zatem uważać, aby nie przesadzić, bo wiadomo jak taka zabawa może się skąnćzyć.
Film istruktażowy:
[/B]
Składniki:
25 g marihuany np. odmiana Grape kush ( indica )


0,5 L oliwy z oliwek

Proporcje 1:2 surowiec do rozpuszczalnika
Przepis:
1. Zdekarboksylowaną marihuanę (tu już każdy wie o co chodzi) przesypujemy do słoika i zalewamy oliwą z oliwek, aż do kompletnego zakrycia cieczą


zawiązujemy nasze zawiniątko np. rzemykiem

Wsadzamy do słoja

2. Wypełniony wodą garnek umieszczmy na zródło ognia i czekamy kilka minut, aż woda lekko się podgrzeje.
3. Obniżamy ogień na minimalny poziom, następnie zakręcamy słój i wstawiamy go do garnka czyli robimy tzw. wodną kąpiel

4. Na minimalnym poziomie ognia gotujemy słoik około 3 godzin (do 4 godzin maksymalnie), bacznie uważajac by woda nie była za gorąca znaczy się, aby nie doprowadzić jej do wrzenia.
5. Odstawiamy do schłodzenia.
6. Używając gazy opatrunkowej przecedzamy oliwę z materiału roślinnego do naczynia potem dokładnie wyciskamy resztki zawarte w gazie.
7. Oliwe przechowujemy w lodówce w zakręconym słoiku. Bardzo długi termin przechowywania.
Modyfikacja jako podpunkt zerowy: Opcjonalnie zielsko po dekarboksylacji można macerować 3-4 dni w oliwe z oliwek, aby przszło wiecej substacji czynnych. Nie jest to wymagane, ale można spróbować, powinno to zwiększyć moc oliwy.
Sugerowane sposób podania:
Marihuanową oliwę z oliwek można dodać do różnych potraw np. do spaghetti lub skropić pizzę czy też spożywać z tostami serem z jarmużem i czosnkiem.
Ważne:
Moc naszej marihuanowej oliwy z oliwek jest zależna oczywiście od materiału, którego użyliśmy do jej wytworzenia. Należy zatem uważać, aby nie przesadzić, bo wiadomo jak taka zabawa może się skąnćzyć.
Film istruktażowy:
Ostatnia edycja: