nasiona marihuany

opałka

Wyszukiwarka Forumowa:

kkrriiss

Well-known member
Buchów
0
wpadłem na pewien pomysł.dym od marihuany skrapla sie i dlatego mamy np. osad wlufie. gdyby napełnic butle dymem który powstał z 1g i pooczekac aż się skropli. wtedy zgodnie z prawem zachowania masy ilosć skroplonego dymu bedzie wynosic 1gram odjąć wage popiołu. nastepnie otrzymany olej jeszcze raz spalic i napełnic dymem butle. dym znowu sie skropli. znowu można zastosowac prawo zachowania masy. gdyby proces ten przeprowadzic wiele razy
uzyskamy chyba 90% olejek. warto by było skraplać dym zchłodzony przez fajkę wodna lub zkroplic dym z haszyszu lub z olejku wyciągniętego butanem. co o tym sądzicie

VipGrower

Well-known member
Weteran
Buchów
1
Heh perpetum mobile :) mysle ze jednak metoda z butanem jest o wiele bardziej wydajna :tongue: patrzac na ilosc olejku osadzajacego sie na buelce podczas atakowania z wiadra w karzdym razie wiecej takich pomyslow moze pojawi sie jakas nowa mega fajna opcja smarzenia :queen: :thumright: Peace :)

durielek

Well-known member
Weteran
Buchów
0
nieznasz sie na fizyce:p ubytek masy=ubytkowi energi!!tzw spalanie to uwolnienie energi:p(zartuje bo to miliardowe ulamki masy sa:p)ale jak chcsz to zrobic by dokladnie caly dym byl w butli??czesc zawsze sie uwolni!!tak samo jak czesc caly czas pozostanie dmymie(niewszystko sie skropli!)a aszta wlasnie osadzi sie na butelce co bendzie trudne do zebrania raczej!!wiec najwyzej z 90%osadzonego na butelce zbiezesz!!wiec bendziesz mial straty postaci dymu ktoy ci "uciknie"+resztek thc w dymie w butelce ktory sie nieskropli+to ze niewszystko z butelki skroplone zbiezesz+waga ow popiolu+takze sadza!!taky to wygladalo jakbys chcial calydym umiescic w butece!!ale z tego co piszesz to ty ccesz to palicwiec co ty chcesz perpetum mobile??niewiesz ze pluca twoje wchlaniaja thc i inne zwiazki zawarte w dymie??inaczej niemial bys fazy bo z czego?? :rendeer: :ncool: pomysl logicznie co :geek:

Revers

Well-known member
Buchów
1
kkrriiss napisał:
dym od marihuany skrapla sie
nowa forma fizyczna czy co??? z tego co ja wiem to dym nie zawiera wilgoci i jest suchy to co ci sie tam moze skraplać? Chyba raczej sie osadza!

L

lukabrasi

Guest
kkrriiss napisał/a:
dym od marihuany skrapla sie

z tego co słyszałem to żeby skroplić gaz ( w tym wypadku dym) potrzebna jest b. niska temperatura.....Dlatego przy pędzeniu bimbru potzrebna jest chłodnica, zapewniające skraplanie alkoholu

kkrriiss

Well-known member
Buchów
0
zamontowalem w faji wodnej lufke jako ustnik zeby sie na niej osadzila opałka.spalilem tak kilkanascie gramów. pózniej opalalem ja przez takie same bongo z czysta lufa na której osadzila sie opalka z opalki. pózniej wzialem z tej lufy jednego bucha i czułem sie jak po dwóch szwarach

[ Dodano: 2006-06-19, 01:40 ]
mam zamiar zrobic tak jeszcze z hashem lub olejkiem hashowym

[ Dodano: 2006-06-19, 01:43 ]
ciekawe co by sie działo gdybym przeprowadził ten proces wiecej razy. niestesty za mało staffu

[ Dodano: 2006-06-19, 02:01 ]
co o tym myslicie

kędziorek

Well-known member
Buchów
0
Lol. Dym się skrapla, dobre. Dym to zawiesina ciała stałego w powietrzu. Jeśli już osadza się (dlatego nazywa się to "sadzą").

C

cybuszek

Guest
haahahah co wy wogule gadacie jaki dym sie osadza czy skrapla. To nie dym tylko zywica, która sieddzi w suszu wrze i sie osadza na lufie nie żaden dym :joker:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół