akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Opadaja liscie od slonca.. wtf

Wyszukiwarka Forumowa:

dzejson22

New member
Buchów
0
Witam, mianowicie mam problem z opadajacymi lisciami, slyszalem ze to normalne po calym dniu roslinek na sloncu ale moje znacznie mocniej opadaja. Dzieje sie to gdzies od tygodnia, czasami nawet w srodku dnia zerkam na krzaczki a ona wygladaja jakby zdychaly lecz gdy dam im odpoczac po paru godzinach odzywaja i znowu sie podnosza. Jest ktos kto wytlumaczy mi powod tego zjawiska? Zostawiac na sloncu jak opadna czy dac im odpoczac?

banner_hulk

Well-known member
Buchów
18
Moze maja za malo wody? albo nie dobór, podlewasz je czyms czy tylko woda? i jaka woda i w jakich ilosciach:D rozwin bardziej wypowiedz to ci pomozemy

dzejson22

New member
Buchów
0
No wiedz tak, podlewalem woda na poczatku zwykla mineralna z butelki, pozniej uzylem biohumusa rozcienczonego z woda lecz kolega mi powiedzial ze moze przez nawoz opadaja wiec wrocilem do wody lecz to nie pomoglo, podlewam srednio co 3 dni z iloscia to leje na oko ale okolo szklanki do 1

Papasmerf

Well-known member
Buchów
4
@dzejson22 zastanów sie pierw czy chcesz pomocy ...

Weź napisz wszystko warunki gdzie trzymasz jaki wiek, jak i m dajesz odpoczać? mnie sie zdaje że jak nie ma opadów to 1 szklanka na 3 dni to może być mało ale kij wie duże są ?

ZDJĘCIA!!! :):spalony: i może damy rade pomóc^^ są w doniczkach w glebie?

dzejson22

New member
Buchów
0
chcialem jeszcze dodac ze ziemia nie jest mocno ubita i przy podlewaniu szybko splywa na dol i wyplywa do dostawki

---------- Aktualizacja posta 12:14 ---------- Czas poprzedniego posta 12:09 ----------

no wiec tak, male sa w pokoju na poddaszu przy skosnym oknie, czyli oswietlenie naturalne. Na sloncu sa tak jakby byly na zewnatrz tzn odkad wyjdzie do zachodu tak samo z odpoczynkiem. Maja 1,5 miecha, sa w butelkach 1,5 l przymierzam sie do przesadzki ale troche sie boje bo duzo korzeni osiadlo na dnie i boje sie ze uszkodze ktorys.

Papasmerf

Well-known member
Buchów
4
Cała ziemia na słońcu pewnie im się gotuje przy takich małych doniczkach... . Przesadź je koniecznie. Butelkę pozaciskaj delikatnie z zewnątrz to wyjdzie całość przy delikatnym ciągnięciu za łodyge .... Weź poczytaj o dobrej mieszance ziemi i taką im dołóż :)

Powodzonka

dzejson22

New member
Buchów
0
roslinki przesadzone, chyba jednak rzeczywiscie sie tam ziemia grzala bo jest lepiej :yeahh:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół