• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

oslona przed wiatrem

Wyszukiwarka Forumowa:

byd

Member
Buchów
0
jak zapobiec zlamaniu sie malej i watlej roslinki przez wiatr, ktory potrafi byc naprawde mocny?

ja wymyslilem dwie metody:

1. butelka pieciolitrowa z obcieta gora i dnem otaczajaca roslinke.

2. palik w ziemi i roslinka przywiazana do niego

ktore lepsze? kto z was co stosowal?

Grower

Banned
Buchów
4
Oby dwie połączone razem dają super efekt ....roślinka jest usztywniona a butelka chroni przed wiatrem i utrzymuje ciepło.

d3StRuCtOR

Well-known member
Buchów
0
mam ten sam problem male roslinki przy wietrze klada sie na ziemie wyginaja sie mocno ale sie nie lamia...

byd

Member
Buchów
0
a jest w ogole opcja, ze roslina sie zlamie pod wplywem mocnego wiatru??

Protektus

Well-known member
Buchów
0
Pewnie że taka opcja istnieje ale małe prawdopodobieństwo prędzej połozy sie na ziemi :) ale naszym zadaniem farmerów jest myslenie na zapas i uniknąć takiego niemiłego zdarzenia. Co nie znaczy że wogóle może ono wystąpic.Ale przezorny zawsze ubezpieczony. Pozdro :)

R

Rider

Guest
Ja niedaje ani tego ani tego ,poprostu zrobiłem głebszy dołek tak ze roslina jest troche nizej , przez wiatr łodyga sie umocnii i bedzie si ;]

Protektus

Well-known member
Buchów
0
Wiadomo każdy robi według własnego uznania :) Pozdro

S

Sanders

Guest
RE

Ja sadze że roślinka powinna być wystawiona na wiatr jak najwcześniej ponieważ pomoże jej on umocnić łodygę a nawet jeśli się złamie to odrosnie coś nowego i krzaka nie stracisz :)
zgadzacie się ze mną ?

C

Canabis_16

Guest
Re: RE

Sanders napisał:
a nawet jeśli się złamie to odrosnie coś nowego i krzaka nie stracisz :)
zgadzacie się ze mną ?

Co ci odrośnie ????? Zastanów sie.

S

Sanders

Guest
Stary mi złamała się nieraz i po pęknięciu łodugi powstaje odrost ( jeżeli są dobre warunki ) to jest coś podobnego jak TIP tylko samowolny możesz się potem z tego nawet cieszyć ... może nie wieżysz ale to zależy już od twojego doświadczenia...

S

Sanders

Guest
widze że jesteście początkujący xD TIP - przycinanie roślinki żeby z odcięcia wyrosł rozdwojony odrost :)

C

Canabis_16

Guest
Sanders napisał:
... może nie wieżysz ale to zależy już od twojego doświadczenia...

To ty musisz mieć za***iste doświadczenie jeśli ze złamanej łodygi wyrastają ci nowe.....krzaki.

Lubo

Well-known member
Weteran
Buchów
3
Sanders napisał:
widze że jesteście początkujący xD

Myślisz że jesteśmy początkujący bo nie znamy jakiejś nazwy techniki, którą sobie chyba wymyśliłeś? NIe chodzi ci czasem o FIM??

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół