akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

OSRAM Concentra Spot R 80 Natura - dobre to?

Wyszukiwarka Forumowa:
S

squnisz

Guest
:queen: Siema :queen:

Poszukując wczoraj w supermarkecie żarówek sodowych natrafiłem na czerwone pudełko z narysowaną żarówką wiszącą nad roślinami! Była to żarówka o nazwie jak w temacie.

Daje link do parametrów technicznych :

http://catalog.myosram.com/zb2b/b2b...firefox/1.5.0.3&browsermajor=5&browserminor=5

długi co? :thumleft:

ma ktoś pojęcie czy bedzie to zdawało egzamin w niedużym 3-roślinkowym zielonym ogrodzie :sunny:

dodam że cena jest atrakcyjna (12zł) i wkręca się normalnie do lampki, nie trzeba żadnych zapłonów...

czekam na opinie

:bball:

Orion

Well-known member
Weteran
Buchów
12
z tego co wiem takich żarówek używa się do akwarium aby utrzymać wzrost roślin, według mnie nie jest to najlepsze rozwiązanie do Boxa, lepiej kup zwykłe kompakty 10 zł szt. mają 1500 LM i na pewno się nadadzą do uprawy Mj.

Pamiętaj jedna nie wystarczy na Boxa :tongue: 4-6 świetlówek na niewielkiego Boxa powinno styknąć ale 3 rośłiny nie wiem czy upchasz ;).

Policz sobie w "przeliczniku lumenów" Dział Warsztat Lampy i gdzieś tam to jest :p

S

squnisz

Guest
hmmm! na opakowaniu były rośliny doniczkowe :tongue:

a przy kompaktach bym musiał jeszcze kombinować z aluminium?czy ich światło jest okej?

widze że jesteś ogarniętym rolnikiem :king: może mi pomożesz jeszcze z innej beczki:

- masz sklep w którym można wybierać nasionka, chciałbym kupić np. 3 indoor i 2 outdoor różnych gatunków. rzuciłbyś jakimś linkiem. bo w necie tyle tego że łokurva...

Orion

Well-known member
Weteran
Buchów
12
Primo istnieją tylko trzy znane mi wiarygodne sklepy
Pierwszy Cannabis.fr.pl, drugi w fazie testów ale moim skromnym zdaniem można zamawiać www.seed.pl i trzeci ale nie pamiętam adresu jak znajde to wrzuce ;).

Co do wyboru nasionek to nie wiem czy tak się da, bo zazwyczaj są w paczkach 4 (femaleseed) lub 10 sionek z danej odmiany. Wyjątkiem jest Mix Outdoor 10 nasion różnych odmian.

zagadaj do Siyo może jeszcze ma jakieś nasiona to mejbi sie dogadacie.

Co do świetlówek to owszem musisz kombinować z aluminium (jeśli chodzi Ci o odbłyśnik) w ten sposób wykorzystasz więcej światła i nic się nie zmarnuje.

Karton, owiń go folią aluminiową i heja odbłyśnik gotowy.

Pamiętaj inne sklepy to shitbanki, sprzedają karmę dla papug . Poczytaj na forum o wiarygodnych sklepach masz tam mnóstwo opinii.

Pozdr.

S

squnisz

Guest
nposzperałem troche

najprawdopodobniej zamówie z www.cannabis.fr.pl EARLY MISTY z Nirvany - jeśli jest tak jak w opisie to :cheers: tylko że bedzie za ok. 3 dni.

sadziłeś te krzaki? co myślisz, dobre na outdoor?

R

rasta

Guest
dobra na temat pestek to nie w tym dzialesqunisz,poczytaj o polskich sklepach i odmianach i tam możesz zadać pytanie jeśli nic nic interesującego nie znajdziesz.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół