oswietlenie

Wyszukiwarka Forumowa:
S

szakkall

Guest
czesc postanowilem wychodowac sobie skunika (niewiem co to za odmiana ) jest to moja pierwsza chodowla wszystko narazie ok rosnie juz 10 cm ma !!! :D i zrobiłem sobie boxa gdzie bede ja trzymał i tu mam problem mam zaruwki (nieznam sie na tym ) wyciągniete z lampek :D to nie sa zwykłe zaruwki takie malutkie na lampce pisze halogenlamp a na zarówce 12V20W na obudowie obok zaruwki JCG412V~MAX20W (potem odwrucone D) 0.2m (i jakis znaczek jak l z 3 kreskami ) i najwarzneiejsze czy te zarówki sie nadaja ???? jak przeliczyc ile Lum daje jedna ??? i ile ich dac do boxa ??? przyznam ze narazie niemam funduszy na cos lepszego wiec prubuje cos zrobic z tego co mam ;/

quakemind

Partner forum.haszysz.com
Weteran
Buchów
319
lampki halogenowe nie za bardzo nadaja sie do uprawy, lepszym rozwiazaniem bylyby swietlowki kompaktowe. ile lum daje jedna to raczej sie nie obliczy

S

szakkall

Guest
dzieki za pomoc do nastepnej roslinki zaopatrze sie w juz jakies lepsze oswietlenie wsadziłem roslinke do boxa i juz po 3 godzinach :D listki podniosły sie :D były leko opadniete to forum jest wielką pomocą dla mnie dzieki

KUBELEKDESKA

Well-known member
Buchów
0
Moje zdanie jest takie ze powinnienes zainwestowac w sswietlowki kompaktowe najlepiej z 6 sztuk na wegu wystarczy a co do flo no to hps 250 chyba ze masz mozliwosc kupic wiecej no to lepiej!!

Scooterr

Well-known member
Buchów
3
Masz patent....dało rade :silent: :silent:

Beta

Zarówki są enegro oszczędne 20W...Jakoś tak
Final

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

Góra Dół