akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

oswietlenie

Wyszukiwarka Forumowa:

kojot

Well-known member
Buchów
0
Witam wszystkich farmerow:) otoz mam pytanko. Jak zasadze pestke to odrazu pod lampe czy dopiero po jakims czasie ? Pozdro

P

predator

Guest
Kiełek też może wyjść z ziemi w nocy nie robi to róznicy ale najlepiej żebyś jak najszybciej zaczoł oświetlać :thumleft:

[ Dodano: 2006-03-05, 13:06 ]
Jak pomogłem to zaznacz :thumright:

Tralaliński

Well-known member
Weteran
Buchów
0
no daj pod świetluweczki :) kurdy myslalem ze koyot sie pyta o takie cos :p a to podobny nick :]

rhesus

Member
Buchów
0
mam pytanie: jakie lampy najlepiej zastosować?
:joker: :joker: :puker: :geek: :cat:

MaoVi

Well-known member
Buchów
0
rhesus napisał:
mam pytanie: jakie lampy najlepiej zastosować?
:joker: :joker: :puker: :geek: :cat:
na poczatku czyli weg dajesz pod swietlowki lub inne lampy (majace duzo niebieskiego widma swiatla) a potem przezucasz foto na ~12/12 czyli flow i dajesz pod HPS (ktory ma duzo czerwonego widma siatla -wspomagajacego, pobudzajacego kwitnienie) ;]

A

august

Guest
ej A ja mam pytanie da rade oswietalc pod enegrooszczędnymi??i ile ich potrzeba na 10 roslinek przyczym facetów z czasem wyrwe

MoNtAnA

Well-known member
Weteran
Buchów
0
da rade ,daj jak najwięcej , conajmniej 6

A

august

Guest
no coprawda zmniejszyłem wymiary moejgo boxa domowej roboty do 50 x36 ale niewiem ile ma meic wysokosci dałęm 1m dobrze roslinki nie będą wieksze JACKHERRER niemoge znaelsc do ilu on rosnie??a chce zrobic tak szeby mi wszstko w tym boxie grało na 6 sietlowka energo oszczędnych

MoNtAnA

Well-known member
Weteran
Buchów
0
na taką powierzchnie 6 świetluwek 23w będzie idealnie , wysokość najlepiej 150cm
w 100cm ciężko ci sie będzie zmieścic.

Nexer

Well-known member
Weteran
Buchów
0
za cene 6 świetlówek z całym sprzętem kupisz hps ;] - jak dobrze poszukasz, chyba że się nie chce ;] jest też inna alternatywa zdobyć lampę samemu, ale nie będę nikomu przybliżał szczegółów :alien:

R

romanziom

Guest
koles lampe to wykrecil z latarni z ulicy tera mowimy na niego latarnik :D i ja mam pytanko wymiary mojego boxa to 40/40/40 i nie wiem ile swiatla dac mam jedna swietlowke chyba ma 9W czy taka wystarczy?jesli nie to moze byc ta swietlowka i lampka taka zwykla biurkowa?help

[ Dodano: 2006-03-22, 15:45 ]
niemam kasy na hps i jeszcze dlugo nie bede mial :(

zielony

Well-known member
Buchów
0
Twoj box jest bardzo niski co chcesz w nim sadzic truskawki??

R

romanziom

Guest
mozna by bylo lubie truskawki :D ale wracajac do tematu nie mam warunkow na wieksza uprawe i nie mam dostatecznie duzej szafki zeby
1.roslinka byla ukryta
2.byla odpowiednia dla roslinki
wiec pozostaje mi taki box i odrazu rzejde do oswietlenia 12/12 zeby mi za bardzo nie urosla a jak zacznie sie robic ciasno to cos znajde w lecie latwiej szukac
To co moze byc takie swiatlo?czy raczej dupa :D ??

rusko

Well-known member
Buchów
0
pod takim światłem nic ci nie wyrośnie!! 9w pod uprawe ale ziemniaków!! musisz zainwestować troche w dobre światło!!!

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół