akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

oswietlenie

Wyszukiwarka Forumowa:

TNT

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Techniczna moc lampy[W ]
4125

Temperatura barwowa[K ]
6000

Strumień świetlny lampy EM[Lm ]
380000

Lumen mieć sobie może. Co nie znaczy, że jest kozak wydajna bo po przeliczeniu wychodzi 92.1 lm/W

O ile dobrze pamiętam to hps 600W ma 130 000lum co daje 216 lm/W tak więc co jest wydajniejsze????? Mój hps 70W ma 85.7 lm/W więc ta mega kozak 4kW lampa nie jest zbyt ciekawa. Jedynie by się sprawdziła w vegroomie.

X

xsolo55

Guest
SIemano. Ej mam do was pytanie..bo wlasnie cchce sie zaczac bawic w hodowle i nie mam w ogole pojecia jakie dac oswietlenie...napiszcei jakie lampy.(jesli ma to jakies znaczenie to chce sobie posadzic master kusha)[shadow=red:5725fb3e3d][/shadow:5725fb3e3d][glow=orange:5725fb3e3d][/glow:5725fb3e3d]

S

sivy

Guest
poszukaj swietlówek na allego , zeby miały duuuuzo ale to duzo lm.

MAJTOHA

Well-known member
Weteran
Buchów
3
Siemano przeczytaj forum,a znajdziesz odpowiedzi na najbardziej nurtujące odpowiedzi dotyczące uprawy.Peace.

M

mineral111

Guest
siemano wszystkim. Mzoe ktos mi napisac jaki jest najlepszy czas oswietlania konopii bo na veg to jest poczatek a kiedy mozna przelaczyc na flov??

Grower

Banned
Buchów
4
Veg 18/6
Flov 12/12
Na flov mozesz przestawić kiedy chcesz. Zależy jak wysokiego masz boxa ;] Pamiętaj że w czasie flov roślinki też duzo urosną :tongue:

-=*Rotasila*=-

Well-known member
Weteran
Buchów
1
to jeszcze zalezy bo mozesz dac 24/0 wtedy roliny rosna szybciej

M

mineral111

Guest
mam jeszcze 2 pytanka. 1 na jakiej wysokosci powinien wisiec HPS 150W ??
2 mam 8 jarzeniowe rurowych a kazda z nich ma po 36W. i czy moga byc poustawiane na okolo boxa pionowo i czy nie bedzie to przeszkadzalo rolsl;inie

TNT

Well-known member
Weteran
Buchów
0
to jeszcze zalezy bo mozesz dac 24/0 wtedy roliny rosna szybciej
Wg. obserwacji sporego grona ludzi stwierdzono, iż 18/6 jest optimum i dłuższe naświetlanie nie wpływa na wzrost więc nie wiem z kąd takie info. Pod 16/8 mogą rosnąć szybciej niż u ciebie pod 24/0. Wystarczy dopierdzielić CO2 i stworzyć przeza***iste warunki (temp. ok 25*C z zachowaniem wilgotności 80% na veg). Kolejnym czynnikiem wpływającym na tempo wzrostu są cechy osobnicze roślin (zależne też od odmiany).

sleja

Well-known member
Weteran
Buchów
0
dopierdzielić CO2 i stworzyć przeza***iste warunki (temp. ok 25*C z zachowaniem wilgotności 80% na veg + 24/0 nie miałoby najlepszych efektów ?

TNT

Well-known member
Weteran
Buchów
0
sleja, Ale przedłużenie naświetlania nie przynosi lepszych efektów. Tak mnie uczono i tego się trzymam. Jedynie przy klonowaniu i revegu 24/0 bym stosował choć i tak w to wątpie bo z powodzeniem klonowałem pod 12/12.

S

siemprepresente

Guest
hail
mam pytanko,jutro bede mial lampe hps 150w i nie wiem kiedy i jak dlugo zacząc oswietlac roslinke???zaraz po wykielkowaniu( jak tak to ile ją oswietlac i jak długo?) i potem na ile przechodzic 12/12????szafeczke mam o wymiarach 110wysokosc, 50dlugosc i jedyne 40szerokosc. wystarczy aby posadzic roslinke, z biegiem czasu bede mial duuuuuuuza szafke i wtedy posypią sie z mojej strony pytania. potrzebny jest mi wentylator? bo ta szafka i tak jest w paru miejscach przewiewna.jak dacie rade to napiszcie cos
pozdroweczki

Orion

Well-known member
Weteran
Buchów
12
naświetlasz nawet zaraz po wsadzeniu wykiełkowanego sionka do ziemi 18/6 lub 24/0 jak roślinka zajmie Ci połowe wysokości boxa przestawiasz na flov 12/12.
Ważne żeby zaraz po wyjściu z ziemi miała odpowiednie warunki, temp. ŚWIATŁO, wilgotność i DOSTĘP DO ŚWIEŻEGO POWIETRZA czyli potrzebuje wentylatorki - minimum dwa od komputera 80mm na dole możesz dać wdmuchujący na górze koło lampy wydmuchujący ciepłe powietrze z boxa. Zrób Bimbrownice (przepis na www.haszysz.com produkcja CO2) roślinka będzie się szybciej rozwijać.

W ogóle to poczytaj forum i stronke to się wszystkiego dowiesz. :pl:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół