• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Otwarta pestka - pierwsza uprawa out

Wyszukiwarka Forumowa:

nameak

Well-known member
Buchów
0
Witam.
Info:
Pestki: Otwarta pestka reg (pozostalo 6/8 )
Ziemia: 90% spot , 10 % sklepowa z lidla
Nawozy: Florovit do paproci NPK(10:4:6)

O to moja pierwsza uprawa out , nie chcialem robic fotorelacji lecz sie wkoncu zdecydowalem. Pestki zostaly wsadzone kolo 28 maja do ziemi , a kolo 10 czerwca znalazly sie na spocie (wiem ze to troche za pozno na out lecz nie moglem wczesniej sie tym zająć ) mysle ze lepiej sprobowac niz czekac na nastepny rok.

Dzien 31 na spocie
Niektore z pomidorków na moje oko spoko sie rozwijaja , lecz niektorym cos nie pasuje a z brakiem doswiadczenia nic nie zaradze i dlatego postanowilem zrobic ta fotorelke. Mam straszny problem z owadami widac to na zdjeciach .
O to moje pomidorki:
1)
2)
3)
4)
4)
5)
5)
6)
Tutaj link do całej galerii bo nie wiem czego jak wciskam na zdjecie na forum zeby powiekszyc to przenosi mnie do menu glownego forum :
https://www.forum.haszysz.com/solarr/displayimage-11732-299300.html#top_display_media
I tutaj moje pytania do poszczególnych pomidorków:
2) gdy otworzycie zdjecie w pelnym rozmiarze zaznaczylem czerwona kropke , mam zjedzonego głównego szczyta nie wiem co to sa za owady i przez to moze nie rosnac
4) zjedzony lisc do polowy tez nie wiem przez kogo te szkody
5) dziurki w lisciach (dzis popsikalem liscie preparatem owadum domowe na przedziorki i mszyce zobaczymy czy cos pomoze)
6)na tej roslince takze mam zjedzone odgalezienie(sama lodyga pozostala z odgalezienia takze zaznaczylem czerwona kropka trzeba powiekszyc aby zobaczyc) chce temu zapobiec bo moze sie tylko pogarszac .
Najwiekszym jak narazie problemem sa owady , a jeszcze zapytam o trening tych wiekszych roslin oplaca sie robic bo roslina wtedy dluzej dochodzi a ja nawet nie mam pewnosci czy te rosliny dojda jezeli to w ogole panie ;)

Prosze o wszelkie komentarze i o pomoc i oczywiscie z***ki bo po to tu wrzucilem by sie czegos dowiedziec i przy okazji nauczyc :spalony:

---------- Aktualizacja posta 17-07-2012 16:00 ---------- Czas poprzedniego posta 11-07-2012 17:12 ----------

Chcialbym sie wybrac na spota za 2 dni a zadnej odpowiedzi ani zainteresowania sie nie doczekalem , chcialbym zrobic co moge gdy bede nastepnym razem , odnosnie treningu to nie wiem czy stosowac juz LST bo tylko ten trening mysle stosowac wydaje mi sie ze najmniej wplywa na spowolnienie dojscia rosliny a sa one za pozno wysadzone i boje sie ze moga nie dojsc i odnosnie owadztwa tez chcialbym jakies sugestie , czekam na komenatrze ;)

Ostatnia edycja:

farmer4711

Well-known member
Buchów
0
zjedzony lisc do polowy

To samo zaatakowało moją roślinę jak była mała :

A teraz po ponad 10dniach od tamtego wypadku wygląda tak :

Nie ma co się martwić tym że coś ją podskubało , konopie to silne rośliny - spokojnie sobie z tym poradzi .

Ale lepiej zrób coś z tym bo jak masz dużo robactwa na spocie to w końcu jak przyjdziesz to zostanie sama łodyga <joint>

Zajrzyj do mnie , link masz niżej :smokee:

farmer4711

Well-known member
Buchów
0
LST możesz kiedy chcesz , tylko im starsza roślina - tym twardsza i większa łodyga więc uważaj przy naginaniu żeby jej nie złamać .

nameak

Well-known member
Buchów
0
Dzień 38 na spocie
Jak na tydzien czasu rosliny leca z tematem :D , wysypalem dzis preparat na slimaczki zobaczymy czy cos pomoze
jezeli ktos uzywal ten preparat niech sie wypowie czy to dziala bo jak nie to niech ktos poleci jakis inny bo mniejsze moje pomidorki niedlugo gole zostana , mam nadzieje ze ten preparat pomoze.
A tutaj ofiara ktora przylapalem na goracym uczynku

A tutaj caly spot na 2 zdjeciach z moimi okazami ;)

Tutaj moj nr 3 ktoremu powoli brakuje lisci na sobie slimaki go nie oszczedzaja mysle ze nic z niego juz nie bedzie

Tutaj trening do oceny

Brakło mi drucikow i dolnych parti nie przyczepilem lecz wydaje mi sie ze niezle wyszlo , czekam na komenatrze i sugestie

Javal

Well-known member
Buchów
0
Ładne krzaczki, wg mnie niektóre spore jak na swój wiek :zombi:.Przy lst wydaje mi się, ze nie ma się do czego przyczepić.

Btw. W tym roku i ja outa pierwszego robie i tak samo jak ty mam pestki z op (regular).Ogólnie z nich jestem bardzo zadowolony, kiełkowałem je pod koniec kwietnia a teraz mam prawie półtorametrowe krzaczki (5/6 żeńskich).
Tak więc z fartem kolego ! :spalony:

nameak

Well-known member
Buchów
0
No ja zawalilem sprawe co do daty wsadzenia ich w ziemie , ale mam nadzieje ze cos z tego bedzie :D , tez mi sie wydaje ze te 3 leca jak glupie , z fartem takze

nameak

Well-known member
Buchów
0
45 dzien na spocie
Krzaczki sie rozrastaja i powoli brakuje miejsca :D , po lst jestem zadowolny sporo nowych szczytow sie pojawilo ale troche pogielo roslinki ale nic zlego :D
Zapomnialem ponumerowac pomidorki ale juz sie nie chcialo wrzucac.

Nr 1,2,3 , strasznie slonce walilo i na slepo szly zdjecia i nie wszystkie jak trzeba zlapalo

Nr 4,5,6 tutaj krzaczki dobrze leca , najbardziej od lewej bardzo ladnie sie rozwija sam sporo rozgalezien puscil , tylko cieńsze od tych bardziej rozwinietych ale mysle ze nadgoni :D

Tu nr 1 po tygodniowym lezeniu na ziemi-LST , dobrze ja nagialem by sie wyprostowaly powrotnie?

Nr 4 po LST tez do oceny

A tutaj jakis niedobor na bodajze nr 5 , czy to od braku slonca w dolnej partii czy jakis niedobor nawozow ?

Zapraszam do ogladania i o wszelkie rady<peace>

nameak

Well-known member
Buchów
0
Dzien 54 na spocie
Nie mam tu za duzo widzów ani wypowiedzi ale coz nieprofesjonalna fotorelka :D
Na spocie powoli brakuje miejsca faktycznie przesadzilem z miejscem na krzaki ale coz zapraszam do ogladania i ocen

Tutaj caly spot ciezko w slonce zlapac

A tutaj pojedynczo kazdy po kolei

Tutaj cos niepokojacego zaobserwowalem na nr 4 , wyglada mi to na jakiegos owada wie ktos skad sie takie cos wzielo ?

Żadna z roslin jeszcze nie pokazala pipki ani pałki trzeba byc dobrej mysli , mysle ze te wieksze beda sie na czasie zbierac do kwitniecia zeby zdazyly dojrzec :d , zapraszam do ocen , za tydzien kolejny up

waldek123

Well-known member
Buchów
0
Ładne ładne krzaczki, regi poźno pokazują płeć, tak więc nie masz sie czym przejmować.

nameak

Well-known member
Buchów
0
Jeszcze chcialbym sie dowiedziec co to takiego na tej lodyce ma miejsce jakby jakis robak tam grzebal co to moze byc ? Niedlugo trzeba sie zaopatrzec w nawoz na flo , z tego co na forum zauwazylem duzo osob poleca Platon K , lac odrazu nawoz na flo jak pojawia sie wloski ?

EasySprite

Active member
Buchów
0
Jak dla mnie... Bardzo dobrze lecisz!
Moje 2 pakiety rozszerzone zostały zjedzone przez sarny i zające ;c
Ale jestem pod wrażeniem widząc twoje krzaki z OP

nameak

Well-known member
Buchów
0
Chcialbym zapytac jeszcze raz , gdy pojawia sie wloski lac odrazu nawoz na flo ? Niebawem ide zagladnac jak tam sie sprawuja roslinki i chcialbym to wiedziec , dzis kolejny UP <peace>

nameak

Well-known member
Buchów
0
67 dzien na spocie

Zakupilem dzis nawoz na flo Platon K lecz jeszcze nie bardzo byl potrzebny bo tylko 1 roslina zakwitła reszta dalej sie obija i powoli sie martwie czy dojda te rosliny ale coz o to fotki moich okazow ;)

Na niektorych z łodyg zmienił sie na kolor taki buraczkowaty ale nie bylo mnie prawie 2 tyg i mysle ze to przez brak nawozow

O to pare fotek pojedynczo bo ciezko wszystkie zlapac bo za blisko rosna i sie za bardzo porosrastaly :D

Z tego jestem zadowolony bo sie bardzo ladnie rozrosl na boki a teraz podskoczyl do góry mam nadzieje ze to soczysta dama :D

A o to jedyny kwitnacy okaz okazuje sie ze najmniejszy a zaczal kwitnac duzo z niego nie bedzie ale jak to mowia lepsze to niz nic a na poczatku nic z niego nie bylo :D

Pytanie co do platona K , z tego co wyczytalem to do 10l 1 lyzeczka , ja nigdy taka iloscia nie podlewam , czyli pol lyzeczki do 5l wystarczy ?
Zapraszam do ogladania za jakis tydzien kolejny up bo mysle ze kolejne sie zabiora do okazania płci <peace>

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół