• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

otwory w osb

Wyszukiwarka Forumowa:

Acki1992

Well-known member
Buchów
0
Siemano,mam zakupione płyty osb i chciałbym jakoś wywiercić w jednej z nich otwory na wenty,ale nie mam pomysłu czym mógłbym to zrobic.Wiem że jest możliwosc wywiercenia tego otwornica i nawet mam taka ale do tego potrzebna jest wiertarka a raczej jej nie ogarne(musiałbym kupić co mi sie nie oplaca).Grubość płyty to 8mm.Pomóżcie pliss:spalony:

vikeor

Well-known member
Weteran
Buchów
0
wywierc pare dziur obok siebie (np wkretarka jesli nie masz wiertarki) i tnij mala piłką. Czasochłonne ale zadziala.

Ja robilem otwornica. Polecam, minuta roboty. Pozycz od kogos wiertarke a otwornice mozna kupic za 30zl.

Ofy

Well-known member
Buchów
0
Jak masz otwornicę to nawet ręką wywiercisz, czymże jest 8mm w płycie wiórowej, chwila roboty i już ;]

R

Richelie

Guest
Zrób wypalarką jak nie masz wiertarki i nie możesz pożyczyć.

Ostatnia edycja:

Porobiony_Pysk

Well-known member
Buchów
0
ku**a ludzie zacznijcie czytać z zrozumieniem bo aż mną trzęsie jak widze takie coś .. ile wy ku**a macie lat 12 ?

Papasmerf

Well-known member
Buchów
4
to wierć ręcznie tą otwornicą, albo pożycz wiertarkę, są też wiertarki ręczne jeżeli prąd jest problemem (ale pewnie ciężko już takie znaleźć - ja mam;p).

Jak nie to weź nóż i dłub kiedyś się uda^^ zrozum człowieku dziury robi sie wiertartką, po to ją wymyślili ... . są otwornice różne ale do blach nie drewna zreszta będą droższe niż wiertarka za 30 zł... .

Kup największy badziew jak się boisz pożyczać, lub weź tą płyte pojedz do warsztatu (nie wiem samochodowy/obojętnie) z tą otwornica daj gościom z dwa piwka i niech ci zrobią te twory ich wiertarką ... .

Trochę to pytanie według mnie tempe... . powodzenia.

D

delete

Guest
Skoro problemem jest wywiercenie kilku dziur to daruj sobie ogrodnictwo. Szkoda Twojego czasu i pieniędzy.

G

gowna strugi

Guest
ręczne wiercenie otwornicą... hmm. OSB to nie płyta wiórowa z jakiej budują szafki do kuchni, nie wspominając o kartonowych meblach ze Szwecji :D Jest zrobiona z większych kawałków drewna, sprasowana z klejem, to nie klejony i walcowany 'pył', który ręcznie da się (i tak w to wątpię) wyskrobać.
<peace>

Acki1992

Well-known member
Buchów
0
...

Deszczu strugi ma w zupełności racje,bo nie ma opcji zeby tak po prostu "wydłubać" otwór w tej płycie bo jest za bardzo zbita,tym bardziej zeby wywiercic to recznie otwornica.Zakładając ten wątek miałem raczej na mysli to ,ze ktos podsunie pomysł z jakims narzedziem(oprocz otwornicy bo napisałem,przeciez na wstepie ze wiertarki nie ogarne).Spróbuje chyba pomysłu z wypalarką.Dzięki za pomoc:D.

elektryczni606

Well-known member
Buchów
137
Kup wiertarke w duzym markecie budowlanym, wywierc i oczysc i oddaj na paragon ze np. nie odpowiada ci jej moc albo nie udany prezent. O ile w ogóle bedą pytac o powód zwrotu. A nawet na stolarni np. castoramy za grosze ci zrobią otwory.

R

Richelie

Guest
Jest jeszcze jeden pomysł: jeśli nie ogarniesz z jakiegoś powodu wiertarki, to może wiertarkę ręczną (całkowicie manualną) ogarniesz?

Filozofii tutaj żadnej nie ma, zakładasz otwornicę i kręcisz. Na Aledrogo takie wiertarki są od 10 zł.

Przyda Ci się też do innych rzeczy: odbłyśników własnej konstrukcji, dziurek w doniczkach do LST i wielu innych rzeczy. Naprawdę warto.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół