• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Out 2xBig Bud xxl, lub 2x white widow

Wyszukiwarka Forumowa:
G

Gość

Guest
Siemanko, mam takie dwa krzaczki amerykańskich pomidorów :D<joint>

Wsadzone na out'a około 2 maja, regularnie nawozone biochumusem i od czasu do czasu dolomitem,
niestety na innych miejscowkach tez mam swoich kolegów i nie wiem który jest który (albo Big bud XXL lub white widow) Wszystkie są "NO AF"

prawie przy każdym ze szczytów widać trichomy (niektóre małe niektóre duże)

EDIT: sory po***ało mi się, chodziło mi o te włoski przy łodyżkach

ale wracając do tematu chodzi mi o to:
-czy nei wydają się wam takie dziwnie wyciągnięte w góre i mało gęste?
-zdążą wykwitnąć?
-kiedy dawać planton K? czy w mniejszych czy wiekszych dawkach jak na opakowaniu?
-jak myslicie są zdrowe?
-kiedy były by zbiory?

Nie jestem zbyt zaawansowany i co prawda nie pierwszy raz ale pierwszy na powaznie i dlatego zasypuje pytaniami :)

z góry dzieki za pomoc i jak największych szczytów!! :harvest:

aha i jeszcze jedno, jak myślicie? to będzie big bud czy white widow?

Ostatnia edycja:

buch123

Well-known member
Buchów
0
Przygotuj się na pierwszą odpowiedź przez pierwszego lepszego forumowicza (który nigdy takiej odmiany nie miał): "NIE DOJDZIE"

Sam sadzę te odmiany tylko że w krzyżówce WhiteWidowxBigBud na outdoor również wysadzona na początku maja z tym że moja jest o wiele większa. Została poddana treningowi LST dzięki czemu zwiększyła swoją objętość ma dużo szczytów. Moja dopiero się określiła (wypuściła białe włoski przy łodyżkach) ale niestety jeszcze nie kwitnie. Mam nadzieję że już niedługo i zakwitnie zapewne kwestia kilkunastu dni - zobaczymy.

---------- Aktualizacja posta 18:21 ---------- Czas poprzedniego posta 18:15 ----------

-czy nei wydają się wam takie dziwnie wyciągnięte w góre i mało gęste?
-zdążą wykwitnąć?
-kiedy dawać planton K? czy w mniejszych czy wiekszych dawkach jak na opakowaniu?
-jak myslicie są zdrowe?
-kiedy były by zbiory?

1.Moje są może troszkę mniej wyciągnięte jednak uważam że to sprawa odmiany/genów. Mam drugą inna odmianę która ma identyczne warunki a jest niższa i bardziej się krzaczy.
2.Kiedy zakwitną nie wiem. Pisałem do jednego forumowicza w tej sprawie który miał właśnie WWxBB na out 2011 jednak bez odzewu - szkoda. Byłby to jakiś obraz całej sytuacji np. zakwitnie na początku sierpnia/w połowie sierpnia i od tego czasu można policzyć 8-9tyg.
3.Jesteś pewny że Twoje na pewno kwitną ? Daj lepsze zdjęcia szczytów to będzie można coś powiedzieć. Nie ma sensu lać Planton`u K skoro rośliny mogą być jeszcze na wegu.
4.Nie pokazują żadnych niedoborów więc myślę że tak.
5.Patrz punkt 2.

Pozdro i z fartem.

EDIT: https://www.forum.haszysz.com/nasze-kwitn-ce-krzaki-outdoor-t9697.html?p=754759#post754759

Wyżej właśnie link do odmiany WWxBB która doszła i zakwitła.

G

Gość

Guest
z tym że moja jest o wiele większa. Została poddana treningowi LST dzięki czemu zwiększyła swoją objętość ma dużo szczytów. Moja dopiero się określiła (wypuściła białe włoski przy łodyżkach) ale niestety jeszcze nie kwitnie.
1.jedną na innej miejscówce mam wielkości prawie 2m i też jest troszkę mało gęsta ale w miare daje rade podobnie jak te.
2.tak samo przy każdej łodyżce ma białe włoski
3.Nie poddawałem treningowi bo bałem sie ze cos spiepsze, wiecie trzeba jednak to umieć zeby nie zdupczyć :D

buch123

Well-known member
Buchów
0
1.jedną na innej miejscówce mam wielkości prawie 2m i też jest troszkę mało gęsta ale w miare daje rade podobnie jak te.
2.tak samo przy każdej łodyżce ma białe włoski
3.Nie poddawałem treningowi bo bałem sie ze cos spiepsze, wiecie trzeba jednak to umieć zeby nie zdupczyć :D

2.Więc dopiero się określiła to nie jest jeszcze faza flo. W skrócie faza flo jest wtedy gdy roślina wypuszcza z każdego szczytu dużo tych włosków.
3.Ja robiłem to pierwszy raz. Starałem się pomału i delikatnie no i nie żałuję. Zamiast 1 grubej pały będzie 10 albo i więcej więc opłacało się :yeahh:

Najważniejsze jest to kiedy roślina będzie kwitnąć i ile mniej-więcej może trwać kwitnięcie...

buch123

Well-known member
Buchów
0
Jeśli łodyga jest dosyć gruba to lepiej nie próbuj bo może się złamać. LST najlepiej robić jak roślinka ma około 6 pieter liści.

I jak pomidorki ? Daj może zdjęcia szczytów to zobaczymy co i jak, z fartem.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół