• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

[OUT] Pierwszy Outdoor . [Skunk B52]

Wyszukiwarka Forumowa:

farmer4711

Well-known member
Buchów
0
Siema . To moja pierwsza samodzielna uprawa i jeszcze po raz pierwszy na Outdoor .

Małe info :

Nasionka : Auto SKUNK B52 fem , oraz Auto AK47 fem .

Ziemia: Jak na razie z lidla ph 6 - 6,5 . Przy przesadzaniu użyje jakieś z castoramy lub ogrodniczego o większym pH (tak do 7 ) .

Nawozy : (Te podstawowe) Biohumus Forte , Planton K .

Do gleby : Agro perlit .

Na ślimole : Ślimakol lub Ślimax ( w zależności co będzie dostępne ).

Jak na razie w ziemi rośnie tylko Skunk B52 .

Dziś przedpołudniem pojechałem na spota i tutaj niespodzianka , roślinka ma ok. 2cm :yeahh:

Kilka fotek :

Dzień Pierwszy

skins090

Member
Buchów
0
nakryj butelką plastikową bez korka
tak nawiasem to automaty mieszczą sie w donicach 2-3L więc najwygodniej wkopać donice (zawsze sprawnie mozna zmienić spot:)
a i trenuj go od małego ;d

farmer4711

Well-known member
Buchów
0
Ok . Ale powiedz mi dokładnie do czego ta butelka ;p

tak nawiasem to automaty mieszczą sie w donicach 2-3L więc najwygodniej wkopać donice

Plant jest w 2,5L butelce obciętej do lekko ponad połowy .

Trenować zamierzam od co najmniej 3 pięter , chyba że można wcześniej ?

A i jeszcze jedno . Na zdjęciach tego nie widać , ale z jednej strony na końcu pierwszego listka jest lekko zółtawa barwa . Co to może być ? Przelanie czy niedobór jakiś witamin ?? .

---------- Aktualizacja posta 21:46 ---------- Czas poprzedniego posta 14:48 ----------

Czas na małego UPa .

Dzień 2 .

Pomimo ciężkich warunków dojazdu na spota , postanowiłem za wszelką cenę jednak tam pojechać .

Lekko nie było , musiałem dźwigać plecak w ręce , ponieważ na spalone plecy nie dało rady nawet założyć pustego plecaka , a co dopiero z wodą :sunny:

W dodatku musiałem się śpieszyć , ponieważ zapowiadało się na burzę i myślałem żeby nie podlewać rośliny skoro i tak miał padać deszcz . Jednak wpadłem na myśl że może się pobłyskać a deszczu wcale nie być , więc podlałem odrobinę . Miałem rację , deszczu nie było , na szczęście podlałem suczke lecz i tak za mało i będę musiał jutro też zapier*alać na spot :zjarany:

Roślinka jak na 2 dzień moim zdaniem dobrze wygląda , końcówki listków robiły się zółtawe , ale już jest w porządku i wygląda całkiem zdrowo :jaraczz:

Kilka fotek :

Od góry :

I coś dla porównania :

Zgodnie z radą kolegi nałożyłem butelkę bez nakrętki i porobiłem dodatkowe dziurki w butelce .

Od góry :

I tak jakoś :

Zapraszam do komentowania ;)

Z***ki i pochwałki mile widziane

Patriotyczny

Well-known member
Weteran
Buchów
6
Odznaki
2
skins090 napisał:
nakryj butelką plastikową bez korka

Co????

Lato mamy a planty nakrywa się przed przymrozkami więc sensu w tym żadnego.
Zdejmij tą butelkę bo Ci się usmaży ta roślina,posyp ślimakolem i dolomitem i czekaj.Słońce tam masz jakieś ile h na dobę??

farmer4711

Well-known member
Buchów
0
To ja już nie wiem co z tym zrobić, uzasadniajcie swoje wypowiedzi bo ja już zgłupieje tutaj . Piszcie co zrobić , po co , dlaczego tak nie robić . <joint>

farmer4711

Well-known member
Buchów
0
To masz zrobić i nie słuchaj kretynów.

Dobra, tak jak wspominałem i tak będę musiał się wybrać na spot, ponieważ dziś mało podlałem , ze 3 nakrętki i to nie pełne jeszcze .

Co mi jeszcze możesz doradzić , coś robię nie tak prócz tej butelki ? .

Slonce swieci bezposrednio nad spotem tak od 10 do 15-16 , potem robi sie lekki cien przez jedno drzewo. I tak mam zamiar przesadzic roślinę tak po tygodniu życia na polane obok gdzie słońce pizga od 9 do wieczora , czyli np. do ok 17.

Tak . Jak narazie rośnie na spocie w lesie tak do tygodnia życia.

Ostatnia edycja:

praline

Member
Buchów
0
Hej. Patrze, ze bardzo szybko wyskoczyla ci roslinka i po 2 dniu pokazala sie 2 partia lisci. Boje sie ze moje zgnily, bo w doniczkach nadal czarna ziemia zadnej roslinki. :p ale moze kiedys wyjdzie ;pp cos tak sadze, ze bedziesz mial fajna roslinke. Powiedz mi jak wkopywales nasionko jaki dolek wykopales i ile wsypales ziemi? ;pp
Pozdrawiam ;)

farmer4711

Well-known member
Buchów
0
Hej. Patrze, ze bardzo szybko wyskoczyla ci roslinka i po 2 dniu pokazala sie 2 partia lisci. Boje sie ze moje zgnily, bo w doniczkach nadal czarna ziemia zadnej roslinki. :p ale moze kiedys wyjdzie ;pp cos tak sadze, ze bedziesz mial fajna roslinke. Powiedz mi jak wkopywales nasionko jaki dolek wykopales i ile wsypales ziemi? ;pp
Pozdrawiam ;)
Zapraszam do lektury ;)

Napisze Ci co i jak robiłem od początku .

Nasiono na 5 godz do wody by sobie napęcznialo. Potem na waciki do przemywania twarz , tak dwa na spod i jedno na górę by woda dobierała z każdej strony . Podlewałem co 3-4 godz kilka kropel żeby tylko było wilgotnie i wkładałem do szuflady gdzie jest ciemno i ciepło . Po 2 dniach wieczorem kiełek mial ponad 1cm więc złożyłem go do kubka po jogurcie ( w środku ziemia oczywiście ). Dołek zrobiłem kredka wsadzajac tylko do końca rysika. Następnie dalikatnie zsunołem pestkę do dołka ( broń cie Nie wiem kto , Nie palcami - To zabija kiełki!! ) I na noc do szuflady . Rano przeciąłem butelkę 2,5l do 2/3 i nasypałem do środka ziemię i złożyłem tam kubek . ( To taka moja technika, jak sie po tygodniu życia dobrze ukorzeni To wyciagam Ja z kubeczka do tej butelki (wkopanej w ziemię oczywiście) dołek zrobiłem tak aby zmieściła sie butelka i jeszcze trochę pod nia wymieszalem ziemię ( 2 garście sklepowej , 1 garść ziemi ze spota ) dokładnie wymieszalem i złożyłem butelkę z ziemia i kubeczkiem w środku . ( To tylko moja testowa technika , Nie mówię , ze To jest opłacalne bo sam robię tak pierwszy raz. ( po tygodniu wyciagam kubeczek z ukorzeniona ziemia i wkładam w butelkę lub jak kupię donice to w nia wloze.) Pierwsze podlania były małe ale częste, z czasem leje sie mniej ale obficie. I tym sposobem tak szybko mi wyrosła <joint>

praline

Member
Buchów
0
no no ;pp ja to troche na opak zrobilem xD moze uszkodzilem nasiona? bo palcami bralem za nasionko oczywiscie uwazalem zeby nie tknac kielka i wsadzalem do doniczki na okolo 1/3 palca wskazujacego xD no zobaczymy jak to wyjdzie za jakis czas wrzuce u siebiw foty jak wyjda xD choc dzis jak bylem o 12 to juz w 1 doniczce cos zielonkawego widzialem ziemia nadruszona moze wychodzi xD i to byl AK ;pp apropo trzymalem prawie caly dzien i calutka noc w wodziena 2 dzien przezucilem na wate i na okno 1 dzieni wyszly kielki takie z pol cm. Potem wsadzile do doniczek i na spota xD wczoraj w nocy slyszalem ze ma byc deszcz to na doniczki po 1 reklamowce do kanapek xD z rana zdjalem ale deszczu nie bylo ehh :(... to powiem ci ze ziemia sucha fest byla ale pokropilem wody i teraz chyba znow skocze wieczorem podleje moze troche. Chcialbym zeby jutro juz wyskoczyly z ziemi ;pp. Pozdrawiam i bede zagladac ;))

farmer4711

Well-known member
Buchów
0
Roślina po 3 d

UP

Dzień 3 .

Dziś przesadziłem roślinę do doniczki 17,5cm i użyłem dziś kupionej ziemi uniwersalnej z castoramy .

Foto z ch*jową jakością mojego telefonu :pl:

1.

2.

3.

Zastanawiam sie czy nie za bardzo podkopałem ziemią roślinkę , bo odstęp od ziemi jest ok. 1cm . Może to i dobrze ponieważ jak się wyciągnie to nie będzie wyglądała jak badyl .

Niedługo zamierzam przenieść na polane obok spota gdzie tak jak pisałem słonce pizga od rana do wieczora + LST i ewentualnie FIM więc czuje że jeżeli nikt i nic nie w*ie****i/za*ie****i mi planta to będzie gruuboo jak na pierwszy raz :jaraczz::spalony:.

Jeżeli nasypałem ziemi do donicy i przelałem ziemię tak żeby się dobrze ubiła sama , następnie sporo podlałem wodą już po przesadzeniu to mam spokój z podlewaniem na 2 dni czy z racji tego że jest jeszcze mała będę musiał ją podlać jutro ?? .

Pozdro .

SensiSensi

Well-known member
Buchów
0
Lepiej jakby roslinka byla ponad ziemia wtedy wiecej slonca do niej dociera a w ten sposob co ty masz to dolna czesc lodygi dostaje malo swiatla , zrob tak ,zeby ziemia kupcza tworzyla kupka nad ziemia <joint>
A co do podlania , nie martw sie 2 dni na bank wytrzymaja , 3m sie <coolpalacz>

farmer4711

Well-known member
Buchów
0
Lepiej jakby roslinka byla ponad ziemia wtedy wiecej slonca do niej dociera a w ten sposob co ty masz to dolna czesc lodygi dostaje malo swiatla , zrob tak ,zeby ziemia kupcza tworzyla kupka nad ziemia <joint>
A co do podlania , nie martw sie 2 dni na bank wytrzymaja , 3m sie <coolpalacz>

Tzn. Że jak będę na spocie to odkopać trochę łodygi ?

Skoro 2 dni starczy to na razie sobie odpuszczę .

SensiSensi

Well-known member
Buchów
0
Znaczy chodzi o to ,zeby cala lodyga ,ktora jest na powierzchni byla na wyzszym poziomie niz gleba wtedy dociera do niej wiecej slonca i jest lepiej<wodna>

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół