- Buchów
- 0
Witam, to moja pierwsza fotorelacja, biorąc pod uwagę że to też moja pierwsza uprawa, nie mogę ocenić czy dobrze rośnie, bo nie mam porównania do innych roślin ale jestem raczej zadowolony z efektów 
Tundra AF Femi
Ziemia - ziemia kwiatowa z nomi, ph 5,5-6,5
donica docelowa - 10.l
nawozy - biohumus forte + planton k
trening - LST
nasiona - ***-***
na początku siedziała sobie w kubeczku po śmietanie, wystawiałem ją na balkon na słońce, jednak że zaczęła sie wyciągać w góre musiałem zmontować prowizorycznego boxa
drugi dzień:
dnia ósmego wyglądała tak:
(przepraszam za słabą jakość zdjęć, niektóre następne będą lepsze bo sporadycznie miałem dostęp do lepszego aparatu :spalony:
14 dnia już ją przesadziłem na spota( co do trocin, użyłem ich żeby ślimaki mi sobie jadalni tu nie zrobiły, jednak po wysłuchaniu kilku rad usunąłem jej aby nie zakwasiły ziemi, na szczęście żadnych problemów z ph nie było, przynajmniej tundra nie narzekała
)
18 dzień
23 dzień
26 dnia już zacząłem LST
27 dzień:
29 dnia już powoli zaczynały rosnąć nowe szczyty
37 dzień, tydzień przerwy w doglądaniu pomidorka, a tu miłe dla oka efekty LST :smokee:
41 dnia już ładne kwiatki pokazała
43 dzień
i 47 dzień, tu już niestety zdjęcia trochę gorszej jakości :zjarany:
dzisiaj mija jej 49 dzień życia, jeśli nie będzie padać( a nie zapowiada się) to planuje pojutrze przejechać się na spota, zobaczyć efekty i zaktualizować fotorelacje. Podlewałem ją już plantonem K ale dzisiaj dorwałem się canna boosta i mam pytanie czy zostać przy plantonie czy dać jej canna? z góry dziękuje za wszystkie rady i opinie
Tundra AF Femi
Ziemia - ziemia kwiatowa z nomi, ph 5,5-6,5
donica docelowa - 10.l
nawozy - biohumus forte + planton k
trening - LST
nasiona - ***-***
na początku siedziała sobie w kubeczku po śmietanie, wystawiałem ją na balkon na słońce, jednak że zaczęła sie wyciągać w góre musiałem zmontować prowizorycznego boxa
drugi dzień:

dnia ósmego wyglądała tak:

(przepraszam za słabą jakość zdjęć, niektóre następne będą lepsze bo sporadycznie miałem dostęp do lepszego aparatu :spalony:
14 dnia już ją przesadziłem na spota( co do trocin, użyłem ich żeby ślimaki mi sobie jadalni tu nie zrobiły, jednak po wysłuchaniu kilku rad usunąłem jej aby nie zakwasiły ziemi, na szczęście żadnych problemów z ph nie było, przynajmniej tundra nie narzekała

18 dzień

23 dzień

26 dnia już zacząłem LST

27 dzień:
29 dnia już powoli zaczynały rosnąć nowe szczyty

37 dzień, tydzień przerwy w doglądaniu pomidorka, a tu miłe dla oka efekty LST :smokee:

41 dnia już ładne kwiatki pokazała
43 dzień

i 47 dzień, tu już niestety zdjęcia trochę gorszej jakości :zjarany:

dzisiaj mija jej 49 dzień życia, jeśli nie będzie padać( a nie zapowiada się) to planuje pojutrze przejechać się na spota, zobaczyć efekty i zaktualizować fotorelacje. Podlewałem ją już plantonem K ale dzisiaj dorwałem się canna boosta i mam pytanie czy zostać przy plantonie czy dać jej canna? z góry dziękuje za wszystkie rady i opinie