akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

[OUT] Tundra AF

Wyszukiwarka Forumowa:

markoman

Active member
Buchów
0
Witam, to moja pierwsza fotorelacja, biorąc pod uwagę że to też moja pierwsza uprawa, nie mogę ocenić czy dobrze rośnie, bo nie mam porównania do innych roślin ale jestem raczej zadowolony z efektów :p
Tundra AF Femi
Ziemia - ziemia kwiatowa z nomi, ph 5,5-6,5
donica docelowa - 10.l
nawozy - biohumus forte + planton k
trening - LST
nasiona - ***-***

na początku siedziała sobie w kubeczku po śmietanie, wystawiałem ją na balkon na słońce, jednak że zaczęła sie wyciągać w góre musiałem zmontować prowizorycznego boxa
drugi dzień:

dnia ósmego wyglądała tak:

(przepraszam za słabą jakość zdjęć, niektóre następne będą lepsze bo sporadycznie miałem dostęp do lepszego aparatu :spalony:

14 dnia już ją przesadziłem na spota( co do trocin, użyłem ich żeby ślimaki mi sobie jadalni tu nie zrobiły, jednak po wysłuchaniu kilku rad usunąłem jej aby nie zakwasiły ziemi, na szczęście żadnych problemów z ph nie było, przynajmniej tundra nie narzekała :p)

18 dzień

23 dzień

26 dnia już zacząłem LST

27 dzień:

29 dnia już powoli zaczynały rosnąć nowe szczyty :p

37 dzień, tydzień przerwy w doglądaniu pomidorka, a tu miłe dla oka efekty LST :smokee:

41 dnia już ładne kwiatki pokazała :D

43 dzień

i 47 dzień, tu już niestety zdjęcia trochę gorszej jakości :zjarany:

dzisiaj mija jej 49 dzień życia, jeśli nie będzie padać( a nie zapowiada się) to planuje pojutrze przejechać się na spota, zobaczyć efekty i zaktualizować fotorelacje. Podlewałem ją już plantonem K ale dzisiaj dorwałem się canna boosta i mam pytanie czy zostać przy plantonie czy dać jej canna? z góry dziękuje za wszystkie rady i opinie :D

Pampuch

Well-known member
Buchów
1
Podlej boostem razem z plantonem, napewno nie zaszkodzi, a masy napwno przybedzie.

markoman

Active member
Buchów
0
trzeba będzie spróbować, jutro pewnie wybiorę się na spota, ale np jak podlewam litrem wody to dać jej 0,5l z plantonem i 0,5l z boostem? czy jednego dnia lać planton a parę dni później boosta? tak dopytuje bo nie chce przenawozić :freak:

---------- Aktualizacja posta 12-07-2012 13:23 ---------- Czas poprzedniego posta 10-07-2012 16:13 ----------

tak jak mówiłem, zawitałem wczoraj na spocie, podlałem tundre canna boostem i teraz trzeba tylko czekać aż spuchnie :p wrzucam zdjęcia(słabej jakości bo z tela:zjarany: ale wieczorem postaram sie wrzucic lepsze :)
51 dzień

chudyrok

Well-known member
Buchów
0
ładnie ładnie wszystko pieknie a co do tych koksów to ja bym rozrabiał w jednym pojemniku canne i plantona a jak sie boisz ze popali to daj połowe dawki jednego i połowe drugiego nie ma co jest juz duza wiec papu potrzebuje. a pamietasz moze kiedy pokazała pierwsze włoski?

markoman

Active member
Buchów
0
ciężko powiedzieć 29 dnia o ile pamiętam włosków jeszcze chyba nie miała, przez tydzień nie zaglądałem do niej i gdzieś w tym czasie wyrosły.
tak jak obiecywałem, wrzucam zdjęcia lepszej jakości, nadal 51 dzień

i tu razem z dieselami

markoman

Active member
Buchów
0
odwiedziłem wczoraj spota, tundra na samym wejściu wita miłym zapachem i przyciąga wyglądem :p zdążyłem ją już skubnąć kilka razy i trzeba przyznać że sie spisuje :spalony:
58 dzień (DR-28 )

---------- Aktualizacja posta 23-07-2012 01:14 ---------- Czas poprzedniego posta 19-07-2012 14:14 ----------

widze że temat nie cieszy sie sporym zainteresowaniem ale jak już zacząłem fotorelację to doprowadze ją do końca
tundra 62 dzień,

razem z dieselami (32dzień)

dzisiaj zauważyłem że najmniejszemu dieselowi (w lewym dolnym rogu) upie****ił się główny szczyt :pl: za mocno podwiązałem sznurkiem i przeciął łodyge, ledwo co sie trzymała reszty :( powinien przeżyć? rosną nowe szczyty więc jeśli nie padnie to zawsze coś z niego będzie :freak:
a i znowu zdjęcia jakby robione kalkulatorem ale lepszego aparatu nie miałem

---------- Aktualizacja posta 28-07-2012 20:20 ---------- Czas poprzedniego posta 23-07-2012 01:14 ----------

byłem wczoraj w nocy na spocie, niestety lampy błyskowej w telu nie mam więc zdjęć nie miałem jak zrobić ale skubnąłem jedną z szyszek i trzeba przyznać że prezentuje się całkiem nieźle
po 67 dniu
przed strzyżeniem

po:

tak myślę że potrzymam ją jeszcze jakiś tydzień albo dwa i ścinam całość :smokee:

Ronin jkd

Well-known member
Buchów
0
podoba mi sie ta tundra zaglądam tu co jakiś czas i robi się coraz ciekawiej
Powodzenia

P

p.t.1993

Guest
A powiedz mi proszę, przycinałeś liście żeby odsłonić szczyty czy wszystko tylko naginane ?

krasnobrodyakacz

Well-known member
Buchów
0
za***iste masz krzaczki tyle powiem niech puchną i do :harvest::harvest::harvest::harvest:

markoman

Active member
Buchów
0
a jak myślicie, długo ją jeszcze przetrzymać do ścinki? bo ciśnienie mnie łapie za każdym razem jak tak jestem i ciężko sie powstrzymać żeby nie skubnąć więcej :p

siostra

Well-known member
Buchów
0
mam roslinki troche w pozniejszym rozwoju niz Twoje. Trzymam do póki jest pogoda i póki puchną. Po co się spieszyć zawsze to wiecej bedzie i napewno dojrzalsze badz mocniejsze:p

markoman

Active member
Buchów
0
no tak ale niestety wczoraj pogoda sie z***ała całkowicie ;/

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół