akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Outdoor-Słoneczna Grecja

Wyszukiwarka Forumowa:

Saico

Well-known member
Buchów
0
Witam otóż będę miał kilka pytań odnośnie uprawy w grecji.Pytania bardziej związane o klimat który u mnie jest inny :)
1. Potrzebuje odmiany AF Fem tylko nie wiem które wybrać.Szukam konkretnej odmiany która da sobie rade w upałach.Na odmiany pełnosezonowe już troszke za późno (nawet i w grecji)
Dlatego rozmyslam nad automatami.Na dworze mogłby by rosnać do końca grudnia jak i nie dłużej.
Ma ktoś jakieś sprawdzone odmiany od sprawdzonego breedera.?
Otóż mój plan jest taki żeby bez pośpiechu wszystko zrobić ponieważ czasu mam troche nawet jak bym wysiał we wrzesniu to nie było by źle.

I drugie pytanko może ktoś sie orientuje kiedy normalne odmiany zaczynaja kwitnąć w grecji inaczej mówiąc kiedy jest 12/12 ?
Bo póki co słoneczko naparza codziennie o godzinie 13 wychodząc na słońce po półgodzinnym staniu można dostać udaru..(aż za gorąco)

Walther White

Well-known member
Buchów
0
smialo bierz obojetnie jakie auto, dojda tam bezproblemu nawet do pazdziernika:) polecam taiga,ak47.lowrider itp blueberry

Ineedmj2

Well-known member
Buchów
0
Witam otóż będę miał kilka pytań odnośnie uprawy w grecji.Pytania bardziej związane o klimat który u mnie jest inny :)
1. Potrzebuje odmiany AF Fem tylko nie wiem które wybrać.Szukam konkretnej odmiany która da sobie rade w upałach.Na odmiany pełnosezonowe już troszke za późno (nawet i w grecji)
Dlatego rozmyslam nad automatami.Na dworze mogłby by rosnać do końca grudnia jak i nie dłużej.
Otóż mój plan jest taki żeby bez pośpiechu wszystko zrobić ponieważ czasu mam troche nawet jak bym wysiał we wrzesniu to nie było by źle.

I drugie pytanko może ktoś sie orientuje kiedy normalne odmiany zaczynaja kwitnąć w grecji inaczej mówiąc kiedy jest 12/12 ?
Bo póki co słoneczko naparza codziennie o godzinie 13 wychodząc na słońce po półgodzinnym staniu można dostać udaru..(aż za gorąco)

Co do pełnosezonówek Ci nie pomogę ale to ze są upały to dobrze :D za***iste afy Ci wyrosną tylko będziesz musiał często podlewać i zero oprysków. Podlewania tylko późnym wieczorem lub wczesnym rankiem zeby szoku pomidrek nie dostał

Saico

Well-known member
Buchów
0
Podlewałbym na pewno po godzinie 21 kiedy zachodzi słońce,podlewać musiałbym co dwa dni przynajmiej ponieważ trzymałbym je w donicach..
Oczywiście planuje umiescic je w lesie póki co, tak jak i reszte hehe :)
Zastanawiałem się również nad Ruderalis Indica od sensiseeds (10szt reg af-22e)
???

farmer4711

Well-known member
Buchów
0
Potrzebuje odmiany AF Fem tylko nie wiem które wybrać.

Weź sobie Ak47 , łatwa w uprawie dla początkujących i wytrzymała odmiana - przynajmniej tak o niej piszą .

typ: autoflowering
femizowane: tak
autoflowering: tak
geny: AK47 x Lowryder #2
czas uprawy: 55-65 dni
wysokość: 30-50 cm
high: mocny, ożywczy
plon: 30-45g (z rośliny)

Najpopularniejsza odmiana Ruderalis na świecie.
Odmiana odziedziczyła świetny zapach i konsystencje topów po AK47.
Mocno się krzaczy i jest łatwa w uprawie.
Osiąga bardzo zadowalające rozmiary jak na odmianę z autofloweringiem.
Plon dobrej jakości, nawet do 50g z krzaka.
Topy o zaskakującej mocy, gęste, klejące od żywicy i o unikalnej strukturze.
High silny, nie zamulający.

Saico

Well-known member
Buchów
0
Plan to
5 szt. Royal Dwarf od royalqueenseeds (geny skunk x ruderalis)

lub

5 szt. QuickOne od royalqueenseeds (geny strong indica x ruderalis)

Któro wybrać? RoyalDwarf to przewaga sativy a quick one przewaga indici.
Klimat-Grecki(bardzo ciepły)
Teraz 33 stopnie :)

Placebo

Well-known member
Buchów
0
ja bym na Twoim miejscu wzioł jeszcze jakiegoś regulara tropikalnego ;d

Saico

Well-known member
Buchów
0
Padło na te dwie odmiany w najblizszych dniach zamówie.
Special Queen 1 (fem 3szt.)
Royal Dwarf (auto fem 3szt.)

Od royalqueenseeds.

Ktoś miał może Special Queen?

Saico

Well-known member
Buchów
0

Mógłby mi ktoś odpowiedzieć na to pytanie? Grecja to " Klimat podzwrotnikowy"
Mi to wyszło że dopiero około września ? a nawet po 10 września

hitchhiker

Well-known member
Buchów
2
Jasu!Ti kanis?
Nic się nie martw,natura zrobi swoje,dla Ciebie to nawet lepiej,dłuższy weg = większy plon. Pozodro

P.S wrzuć jakieś foty

Saico

Well-known member
Buchów
0
Jak sądzicie ? Do kiedy w grecji mozna robić outdoor ? Jest prawie srodek sierpnia temperatura to 43stopnie w cieniu :)
Wychodzisz o 11 na zewnatrz i wiesz ze ci sie nic nie chce z tego upału.
Chodzi mi ze growerzy z wieksza wiedza sie wypowiedzieli do kiedy mogłbym zrobic out.Póki co jakieś plany to wrzesien-pazdziernik-listopad byłby na automaty w listopadzie sa lekkie deszcze a temperatura to 20 stopni pewnie :D 2miesieczne automaty powinny sobie poradzic nawet jak by było 10stopni.

Oraz moze jeszcze bym dosiał super skunk wrzesien-pazdziernik-listopad-grudzien moze jednak by doszły w Grecji.
Patrzyłem jak słoneczko i ile godzin grzeje np w listopadzie to wyszło ze okolo 5-7godzin :D chociaz z mojego punktu wydaje mi sie ze realnie to grzeje nawet i po 10h w grudniu :)

S

sru

Guest
nie wiem jak jest w grecji ale największym wrogiem roślin jest mróz który zabija planty - popytaj sprawdź kiedy są pierwsze mrozy [jeśli wogóle są] i to jest ostateczny moment kiedy plant powinien być gotowy

LoneRanger

Well-known member
Buchów
0
Średnia temperatura w Atenach to w Październiku 19,2°, w Listopadzie 14,9°.

18.07 - w dniu pisanie tego postu to trzebabyło sezonówki kiełkować...

Nie dziwię się, że ludzie tacy leniwi.

Saico

Well-known member
Buchów
0
Średnia temperatura w Atenach to w Październiku 19,2°, w Listopadzie 14,9°.

18.07 - w dniu pisanie tego postu to trzebabyło sezonówki kiełkować...

Nie dziwię się, że ludzie tacy leniwi.

Nie co leniwi, tylko mieć miejscówke na oucie która jest bez przypału.W grecji to cieżko osiagnac bo nie ma gdzie,są lasy ale sa one państwowe i normalnie sa patrole powietrzne (u mnie policja nie jest tępa bo jeżeli widzi człowieka gdzieś w górach i zapie****a ostro to się po prostu zaciekawią i po zabawie.Dotra w miejsce sprawdza zabiora i tyle..Mowie tutaj o Atenach..Bo nie mieszkam na żadnej z wysp ani odludziu :)

U mnie jeszcze wystąpił brak pestek.Wysiałem kilka z palenia lecz to Hermy beda.
Jezeli dobrze pojdzie to nie wiem 1 miech na wega i około 2 miechów na flo normalna odmiana bedzie potrzebowała..Może też wyjsc tak że nie zaindukuje i sie bedzie przedłużac..Lepiej żebym wysiał jeszce kilka pestek bo u mnie pogoda spisuje sie bardzo dobrze.

LoneRanger

Well-known member
Buchów
0
Sądzisz, że Policja Grecka ma hajs na paliwo i latanie helikopterami i gapienie się na LAS? Grecja jest na skraju bankructwa. 23% bezrobocia.

Prawo generalnie tam jest mniej rygorystyczne niż w innych częściach kontynentu, a ludzie podejrzewam, że mają wy***ane i są bardziej wyluzowani.

Na bezczela nawet bym sadził na otwartej przestrzni na max słońcu w takich warunkach..

Auto spokojnie dojdzie..

Nie co leniwi, tylko mieć miejscówke na oucie która jest bez przypału.W grecji to cieżko osiagnac bo nie ma gdzie,są lasy ale sa one państwowe i normalnie sa patrole powietrzne (u mnie policja nie jest tępa bo jeżeli widzi człowieka gdzieś w górach i zapie****a ostro to się po prostu zaciekawią i po zabawie.Dotra w miejsce sprawdza zabiora i tyle..Mowie tutaj o Atenach..Bo nie mieszkam na żadnej z wysp ani odludziu :)

U mnie jeszcze wystąpił brak pestek.Wysiałem kilka z palenia lecz to Hermy beda.
Jezeli dobrze pojdzie to nie wiem 1 miech na wega i około 2 miechów na flo normalna odmiana bedzie potrzebowała..Może też wyjsc tak że nie zaindukuje i sie bedzie przedłużac..Lepiej żebym wysiał jeszce kilka pestek bo u mnie pogoda spisuje sie bardzo dobrze.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół