akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

OUTDOOR W GÓRACH???

Wyszukiwarka Forumowa:

Revers

Well-known member
Buchów
1
Chciałem zapytać jaką odmianę najlepiej zastosować do uprawy w górach? Jak wiadomo w górach prawdziwa wiosna zaczyna się w połowie lub pod koniec maja,klimat jest tam ostry często wieje i pada ale słonko potrafi dobrze przygrzać :sunny: Ziemia jest wyjałowiona z kamolami i korzeniami,węże klaszcze i inne dziadostwa!
A wiec pytam jesli ktos uprawiał w takich warunkach niech opisze czy jest sens? Prosze o odpowiedzi ludzi którzy zebrali plony i chodowali na takim terenie. Odpowiedzi typu(wydje mi sie ,myślę że,słyszałem itp.) darujmy sobie !!!

sleja

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Ludzie zbierali plony w górach. Ziemie wystarczy zastąpić sklepową. Startuj i uważaj na węże, LOl.

W

Wuyo

Guest
wiesz co mam taki sam problem ale wyjsciem z tego jest dobrze oswietlona miejscówka i tak jak mówi kolega zamiana ziemi na sklepowa ja osobiscie w zeszlym roku posadzilem cztery rozliny ziemie kupną wymieszałem z górska zawsze podlewałem humusem i do plonów dotrwały wszystkie 4 z jednego drzewka mialem nie wiecej nz 15g palenie uroslo sredniej jakosci ale po kilku buszkach dawalo w tyte :) :cheers:

W

Wuyo

Guest
zakupilem dyszke i znalazlem dziewieć ziarenek pare wysadziłem wczesnie i wyciagneły sie do góry takze w polowie maja wysadzilem 4 i wszystkie byle zenskie a to był moj debiut w uprawie outdor teraz zaczynam zbierac sie do indor :)

hlor

Well-known member
Buchów
2
Sluchaj uzyj ziemi sklepowej a jak sie boisz wiatrow i przymrozkow to zbuduj mala szklarnie chociaz na poczatku zeby twoje krzaczki ladnie rosly. W szklarni wszystko ladnie rosnie.

Revers

Well-known member
Buchów
1
No ziemia to juz wiem, ze szklarnią to nie zbyt dobry pomysł ponieważ wtedy istnieje wieksze prawdopodobieństwo odkrycia miejsca uprawy(turyści, jagodziaże,grzybiarze, itp.) Chociaż zaswitał mi dobry pomysł :idea:
Myslę o tym aby znaleść tkz.(Szkółke leśną) z młodymi sadzonkami drzew. Zazwyczaj są one dobrze ogrodzone żeby zwierzyna nie wlazła i nie poczyniła szkód.Kiedys nawet pracowałem w lesie przy grodzeniu takich upraw z młodymi sadzonkami i wiem ze nawet zając nie wlezie! Jest to zazwyczaj teren po wycietych powierzchniach starych drzew lub po pozarach, ziemia jest zkultywowana i nawieziona dolomitem. Słońca jest pod dostatkiem bo to w końcu jest spora polana. Z tego co wiem to leśnicy zajmujący się taka uprawą rzadko tam zaglądaja a nawet jak juz to tylko przy ogrodzeniu robia obejśćie czy nie ma jakich dziur przez krtóre może coś wejść i zniszczyc sadzonki. W środek uprawy nie włażą!
To moze być całkiem bezpieczne miejsce,tym bardziej ze napewno tam nie wlezie grzybiarz czy turysta ani zwierz.

Co o tym sądzicie????????? :scratch:

C4

Well-known member
Weteran
Buchów
0
moim zdaniem za***ista miejscowka;)

P

predator

Guest
Gdzieś czytałem że góry np.bieszczady dostaja najwięcej słoneczka spróbuj i zobaczysz rezultaty :)

skun

New member
Buchów
0
a kiedy najlepiej jest zasadzic te nasiona. w jakim miesiacu. ja tez mieszkam w gorach i planuje plony na outdoor.

a czy dobrym patentem jest pierwsze dni zycia plonow w doniczce a po paru tygodniach przesadzic na outdoor

dimartino

Well-known member
Buchów
0
o hheheh pozdro goralu! :bounce: mozesz troche poczytac o hodowli jest duzo tematow. normalnie sadzi sie na poczatku maja jak temp jest powyzej 5*c ...zazdroszcze Ci tam to pewnie wejdziesz do jakiegoś lasu na polane to masz od h**a miejsca gdzie nikt nie lazi.a o ziemie bym sie nie martwil :) gorzej z temp. ... zeby Twoja roslina nie zamarzla :D

grzybek90

New member
Buchów
0
szkółka leśna jest bardzo dobrym pomysłem . Jeśli chodzi o nasiona stawiał bym głównie na coś małego typu lowryder gdzie masz pewność że zima cie nie zaskoczy i roślinki dojdą .Plony nie są aż takie małe 10g z jednego a możesz zasadzić 10 w jednym miejscu nie rzucają się w oczy :) gdzie przy większych krzaczkach sam okres kwitnięcia trwa około 8 tyg i trzeba jeszcze dodać flo praktycznie tyle samo lub więcej czasu ja tez mieszkam w górach i by temu zapobiec najpierw sadzę w domu pod lampą już w marcu odczekuje do czasu gdy temp w nocy nie spadają poniżej 5 i wtedy już wyrośnięte wsadzam w ziemię sądzę że jest to najlepsza metoda gdyż też zapobiega męskim krzaką (widzimy co wsadzamy w ziemię ) pozdro udanych:harvest::bounce:

dziubas

Well-known member
Buchów
1
(...)sam okres kwitnięcia trwa około 8 tyg i trzeba jeszcze dodać flo praktycznie tyle samo lub więcej czasu(...)
(...) i by temu zapobiec najpierw sadzę w domu pod lampą już w marcu odczekuje do czasu gdy temp w nocy nie spadają poniżej 5 i wtedy już wyrośnięte wsadzam w ziemię sądzę że jest to najlepsza metoda gdyż też zapobiega męskim krzaką (widzimy co wsadzamy w ziemię ) pozdro udanych:harvest::bounce:

Flo to wlasnie okres kwitnienia...

Ja tam nie widze sensu w lataniu z wielkim krzakiem po wsi zeby go wysadzic tylko na flo.

Wokal

Well-known member
Buchów
0
A leśniczy nie sprawdza takiej szkółki co kilka tygodni ? drugą sprawa ciężej by było uciekać w razie przypału . ale fakt faktem pomysł dobry :)

MAJTOHA

Well-known member
Weteran
Buchów
3
Jest gdzies temat o sadzeniu szkolkach.:)
Wybierajac miejscowke w gorach nalezy pamietac zeby planty mialy nieopodal siebie jakas ochrone od wiatru ,gdyz wieksze krzaczorki lubia sie lamac w wichury :( wiem co pisze bo kilka w zeszlym sezonie w ten sposob poszlo w ch**om a i tak sadzilem w poblizu takich sobie dzrzewek.A wiatr na takich pagorkach wieje zazwyczaj troszke mocniej.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół