Późny out, pełnosezonówki, nie chcą rosnąć

Wyszukiwarka Forumowa:

100procent

Member
Buchów
0
Siemka.

Opisze tutaj problem mojego kolegi ktory uprawia w Holandii na oucie.

22 czerwca na out poszły sadzonki Passion #1, wiem ,że późno ale zawsze coś z tego może być.

Problem jest z tym, że niektóre rosną w miarę jako tako, większość ma jakiś problem ze wzrostem.

Duża część z nich ma żółte liście, tylko dolne, takie jak na tym foto:

Czy może to być spowodowane tym że ciągle pada i ziemia na spocie jest ciągle mokra?

Czy może to być od przedawkowania dolomitu lub ashashi?

---------- Post Zaktualizowany 15:28 ---------- Data pierwszego postu 15:21 ----------

Dodam, że to nie jest zdjęcie tych passionów.

Znalazłem je w galerii forum haszysz.

Ale tak z grubsza wyglądają te liście. Na zewnątrz są żółte. A w śródku są normalnie zielone. Te zielone układają się w kształt tak jakby igiełek w gałązce świerka.

Postaram się dostarczyć foty, tylko najlepiej iść na spota już z jakimś rozwiązaniem.

Pikaczu

Well-known member
Buchów
1
tak nie wyglądają liście zalanej rośliny, to mogę Ci powiedzieć na bank... coś z pierwiastkami nie jestem specjalistą w tej dziedzinie i nie miałem takiego liścia nigdy ale sprawdź w tabeli , wydaje mi się że za dużo nawozu przez co wg mnie jest niedobór siarki

PS. co do tego że za późno na sezonówkę - wcale nie :D ! poprostu ma mniej czasu żeby urosnąć i będzie tylko mniejsza, tylko w takim przypadku nie wiem czy to się opłaca czy nie było lepiej działać z AF

100procent

Member
Buchów
0
Dzięki za odpowiedź.

PS. co do tego że za późno na sezonówkę - wcale nie :D ! poprostu ma mniej czasu żeby urosnąć i będzie tylko mniejsza, tylko w takim przypadku nie wiem czy to się opłaca czy nie było lepiej działać z AF

Wychodziłem z takiego założenia:

Ta odmiana zaczyna kwitnąć około 15 sierpnia, czyli od momentu wysadzenia na spota jest około 53 dni vega, potem conajmniej 1,5 miecha kwitnienia, a może i dłużej.

Nie wiem czy tylko passiony rosną większe podczas kwitnienia tak jak robily to shamany.

<peace>

Pikaczu

Well-known member
Buchów
1
luuuuziik :p 1,5 miecha to nawet na automaty za krótko jak nie nak***ia słońce nonstop a sezonówka Ci nie dojdzie będziesz miał mało wydajne palonko, połautomaty lepsza opcja. Ale pogoda lubi nas zaskakiwać czasami nawet uda jej sie miło zaskoczyć, trzymam kciuki żeby tak było w tym roku i jak w 2013 czy 14 ciepło będzie aż do zimy nie zapomne jak w październiku i listopadzie latałem na krótko i było ciepło i słonecznie :D mimo wszystko i tak nie jestem fanem pełnosezonówek nad naszym niebem nie mają warunków

100procent

Member
Buchów
0
No ale jak w automatach spiepszysz vega, to zostaniesz z 5 gietami palenia.

A w pelnosezonowkach, jak ci zwierzyna poturbuje planty albo bedzie ch... pogoda to nadrobisz dluzszym vegiem.

A co do pogody w pazdzierniku, to w tym roku chyba w ruch pojdzie topsin.

sprobujmyy

Well-known member
Weteran
Buchów
33
Odznaki
1
No ale jak w automatach spiepszysz vega, to zostaniesz z 5 gietami palenia.

A w pelnosezonowkach, jak ci zwierzyna poturbuje planty albo bedzie ch... pogoda to nadrobisz dluzszym vegiem.

A co do pogody w pazdzierniku, to w tym roku chyba w ruch pojdzie topsin.

jak sie robi dluzszy weg na out? :D

Morninsta

Banned
Buchów
0
dolomitu na pewno zes nie przedawkował, zaawansowany niedobór magnezu. leć do ogrodniczego po "agrecol tuje - przeciw brązowieniu igieł"

100procent

Member
Buchów
0
dolomitu na pewno zes nie przedawkował, zaawansowany niedobór magnezu. leć do ogrodniczego po "agrecol tuje - przeciw brązowieniu igieł"

Podlewać nie dam rady. Tam jest mokro w ch... a i logistycznie tez jest ciezko doniesc tam wode.

Magnez? Dolomit jest z magnezem?

Podsypałem dobrze planty dolomitem i potem było tydzien ***anych deszczy. Moze dlatego coś sie namieszalo?

Asashi dałem około 2,5 ml na litr wody. Nie wiem czy nie przesadziłem.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w Growbox.pl i Growseed.pl na wszystko!

Góra Dół