akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Pająki, Pająki i jeszcze raz PAJĄKI!

Wyszukiwarka Forumowa:

wolo

Active member
Buchów
0
Szukałem tematu ale jak widziałem nikt nie potrafi udzielić sprecyzowanej odpowiedzi.
Zabezpieczyłem się przed ślimakami, sarnami i innego rodzaju zwierzami ale na pająki nie mam pomysłu :(
ma ktoś jakiś pomysł
Nie są to małe białe pajączki jak ktoś już pisał ale dość duże (odwłok wielości paznokcia) Robią sobie kokony w liściach przez co cała roślina więdnie.
Jestem pewien że to przez nie więdnie ponieważ na drugim spocie nie ma pająków i rośliny są zdrów. Wczoraj byłem to próbowałem odplątać pajęczyny ile się dało - ale było ciężko, na 1 krzaku miałem 4 pająki!!
Zna ktoś jakiś preparat na te gadziny?
Pamiętam jak w tamtym roku to olałem to pół rośliny Mi po prostu spleśniało...
Jak ją obierałem to w liściach i szczytach były larwy i jajeczka.
Nie chciał bym by sytuacja się powtórzyła :/

BTW... nie chcę zakładać nowego tematu więc zapytam tutaj: kiedy Passion 1 powinien zacząć kwitnąć? już prawie połowa sierpnia a mi nawet płci nie pokazały :/ pestki feminizowane

Yamaraj

Well-known member
Buchów
0
grrrrrrrr PAJĄKI!! Mialem ostatnio wielką bitwe z tym czymś a ze sie ich panicznie boje to troche mi to zajelo :freak2: Ja mam problem z krzyzakami i bylo ich ffffchhuuii wiecej niz u Ciebie, po prostu tragedia. Ale z drugiej strony dzieki nim nie mam problemow z innym robactwem. Dla mnie najlepiej wywalic rosliny rosnące blisko naszych zeby im troche droge utrudnic, starac sie w miare regularnie niszczyc im te kokony i pajęczyny no i Asashi SL podobno go nie lubią. Jesli ma ktos jeszcze pomysly to tez bylbym wdzięczny pozdro

Farmerek

Well-known member
Buchów
0
zabuduj koło plantów rajda co sie sam włacza, nie będzie much, komarów to i nie będzie paąków, aczkolwiek jest to drogie i ryzykowne bo to nie jest sposób gwarantowany. Za zycia miałem 2 uprawy i zawsze z nimi miałem problem z rajdem 1 sie nieudała ale na 2 plantacji sie udała, a w tej chwili na 3 nie mam pająków :D

wolo

Active member
Buchów
0
czyli tak na prawdę nie ma nikt sprawdzonego sposobu na te gnidy? :/

ramber

Well-known member
Buchów
0
Outdoor Guide

"Pajączki - miałem ich dziesiątki jak nie setki na krzakach, swoimi pajęczynami zaginają liście, ale ja je olałem i nic się nie stało, uznałem, że nie widzę mrówek łażących po krzaku odkąd one na nim są (a pojawiły się późno) więc zostawiłem je w spokoju, ale jak ktoś martwi się, że zagięte liście łapią za mało słońca to ponoć jest na nie jakiś preparat, radzę zapytać w ogrodniczym, ale ja tam je lubię :)"

http://anonymouse.org/cgi-bin/anon-www.cgi/http://hyperreal.info/node/2299

D

delete

Guest
Sam mam z tym problem i muszę stwierdzić, że za bardzo go bagatelizowałem. Tych pająków jest w tym roku tyle, że na prawdę rośliny zaczynają na tym tracić, ale i treningi moje nie dają spodziewanych efektów bo mi te k***y wyginają odgałęzienia mniejsze...:(

http://www.sklepogrodnik.pl/substral-zwalcza-pajaki-750ml.html

Może to by pomogło, ale i tak wiem, że ich jest w naturze za dużo aby to zwalczyć raz na zawsze :zombie:

Yamaraj

Well-known member
Buchów
0
wie ktos jak bardzo zly wplyw mają te pajeczynowe kokony splątane na szczytach? Patrząc na mery wcale jej sie to nie podoba :zjarany:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół