• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Pająki - Spder mites

Wyszukiwarka Forumowa:

mshow

New member
Buchów
0
Witam wszystkich,

Niestety pająki zniszczyły prawie wszystkie rośliny zanim się zorientowałem. Mój błąd, że ziemia nie była wysterylizowana.

Aby uratować resztę spryskuje je od paru tygodni sokiem z tytoniu. Nic nie pomaga. Mydła
np. Safer Insecticidal Soap i Neem oil nie dostanę w polskich sklepach więc mam problem.

Jakich użyć dostępnych w Castoramie, Leroy Merlin środków aby w końcu się uporać z pająkami?

Pomóżcie dzięki

F.B.I

Well-known member
Weteran
Buchów
0
kup dobroczynka szklarniowego, sprzedawany pod nazwą SPIDEX, 80pln

D

delete

Guest
Żeby kupić przede wszystkim musisz wyjść z domu. Pobiegaj po sklepach na 100% znajdziesz coś, popytaj sprzedawców doradzą Ci coś dobrego.
W jaki sposób te pająki je niszczą ? :smokee:

D

delete

Guest
nie pisz pająki bo to nie pajaki Ci zjadaja tylko przedziorki a to co innego, piszac tak wprowadzasz w blad innych

mshow

New member
Buchów
0
@soleto

W Kompletnym poradnik chorób ( https://www.forum.haszysz.com/kompletny-poradnik-chor-b-t13761.html ) jest napisane Spider mites - pająki więc wzorowałem się na powyższym linku. Nic nie pisze o przedziorkach.

---------- Aktualizacja posta 12:46 ---------- Czas poprzedniego posta 12:40 ----------

Żeby kupić przede wszystkim musisz wyjść z domu. Pobiegaj po sklepach na 100% znajdziesz coś, popytaj sprzedawców doradzą Ci coś dobrego.
W jaki sposób te pająki je niszczą ? :smokee:

Prawie ich nie widać i nagle w ciągu paru godzin zaczynają liście więdnąć (są oklapłe) i na drugi dzień już po roślinie. Pająki wysysają z rośliny składniki odżywcze. Na początku nie wiedziałem co jest grane bo to takie małe gówno.

F.B.I

Well-known member
Weteran
Buchów
0
troche mi to nie pasuje na przedziorki, bo skoro urzywałes oleju neem to powinno byc po klopocie, możesz z łaski swojej jakie makro zdjecie zrobic od spodu zaatakowanych lisci?

D

delete

Guest

Jeśli to wygląda tak jak na zdjęciach to leć i pytaj się co mają najlepszego na przędziorki.
A mydło olej i inne ślizgacze nic nie dadzą chyba że liście chcesz smarować.

PrzeRasta

Active member
Buchów
0
Ja używałem Karate Zeon 50CS i póki co zwalczyło wszystkie rodzaje robaków jakie miałem na outdorze. Z przędziorkami też sobie radził. Kupiłem w OBI, no i póki co jestem zadowolony. <peace>

F.B.I

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Widze ze sporo braków na polskim rynku, chyba otworze sklep..... Hahaha

Fidel Gastro

Stary wyjadacz cukierasków...
Weteran
Buchów
4
Czytalem na ang.forum ze male gnojki nie lubia czosnku ktos sadzil czosnek obok mary i przedziorki sie wyniosly

mshow

New member
Buchów
0
Przedwczoraj kupiłem Target Magus 200 SC - Przędziorkobójczy. Tak mi Pani poleciła w sklepie bo podobno działa szybko. Zobaczymy czy coś to da i nie jest za późno.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół