• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Palenie MJ z "butelki" - prosze o troche rad

Wyszukiwarka Forumowa:

StevieFG

Well-known member
Buchów
0
Witam.
Pewnie niektorych to zdziwi ale nie mam pojecia jak palic MJ z butelki ( nie butelka-wiadro) Jakos nigdy nie zdarzylo mi sie palic lub obserwowac kogos kto pali z butelki, zawsze joint lub zwykla ekonomiczna lufka. szukalem na necie roznych opisow ale wszystko jest malo dokladne.

ostatnio zrobilem swoja butelke:
- 0,5 litra
- Nagrzana lufka, ktora przebila butelke w dolnej czesci. Do lufki tej wlozylem staff, lufka wbita poziomo

- po odpaleniu staffu probowalem sie zaciagnac (wkladajac dziob do gwinta butelki) Minimalny dym wyszedl, reszte musialem dopalic normalnie z lufki.

Moglby ktos napisac dobry tutorial o paleniu z butelki. Sposob odpalenia, czy dodac wode, jaki kat wlozenia lufki, czy wlozyc cala butelke do ust i inhalowac czy tylko wargi... po jakims czasie od podpalenia zaciagnac sie itp. Schemat butelki mile widzialny.

P.S Naprawde przeszukalem wiele stron na ten temat ale nic nie pomoglo.
Licze na pomoc. Thx

mjtox

Well-known member
Weteran
Buchów
2
Butle polecam robić tradycyjnie, czyli na gwint zakładasz sreberko np z czekolady, robisz kilka dziur igłą, wypalasz 2 dziury w butelce, jedną na tych "kubeczkach" stabilizujących butle, a drugą na wysokości połowy gdzieś. Napychasz palenie do sreberka, trzymasz tą dziurę na środku i ciągniesz z tej dziury niżej, jak butelka się napełni dymem, puszczasz środkową dziurę (sprzęgło), i cały dym z butli wpada do płuc.
To tylko jedna z opcji palenia z butli, zauważyłem że w różnych regionach Polski butla często się różni od tej z której ja uczyłem się palić. Lufka nie jest potrzebna, butle się kołuje jak już nie ma z czego spalić bo dym gryzie itp, ale nauczyć się musisz bo materiały znajdziesz wszędzie gdzie są ludzie.

Więcej schematów tutaj:
http://www.haszysz.com/butelki.html

Musisz zrozumieć na czym polega palenie "niekonwencjonalne", wtedy będziesz widział opcje jarania z różnych rzeczy, niektóre są wygodnie a nie które nie.

NewHope

Well-known member
Buchów
0
:freak2:

Ja to nazywam kaczucha ! Wiec od dolu robisz dziorke (tak jak masz cycki jakby) upie****asz caly jeden zeby moc ciagnac. Wlewasz wode (nie za duzo) zginasz ja na ksztalt kaczki. Musisz zrobic sprzeglo tak jak w boniu. Na gwint nakladasz sreberko, robisz w nim dziorki i nabijasz palonko ! Wuala. Powietrze leci i woda filtruje. A jak nie wiesz co to sprzeglo to jest druga dziorka kiedy ciagniesz to zatykasz, najlepiej na gorze. Jak dym sie juz zbierze to puszczasz i masz przeplyw powietrza. Ale i tak najlepsze jest :bongo4: Pozdro ! <peace>

El Patzino

Active member
Buchów
0
Co za wiesnioki xd masz butle 0.5 robisz z dolu dziure na lufke i zaraz z boku druga na tzw sprzeglo. Podczas odpalania przytrzymujemy sprzeglo by dym ci sie nazbieral i jezeli uznasz ze juz wystarczajaca ilosc sie nazbierala to puszczasz sprzeglo i wciagasz dym. Uwaga .. Jezeli nie chce ci sie ladnie dym zbierac to zrob uszczelke na lufie.

mjtox

Well-known member
Weteran
Buchów
2
Co za wiesnioki xd masz butle 0.5 robisz z dolu dziure na lufke i zaraz z boku druga na tzw sprzeglo. Podczas odpalania przytrzymujemy sprzeglo by dym ci sie nazbieral i jezeli uznasz ze juz wystarczajaca ilosc sie nazbierala to puszczasz sprzeglo i wciagasz dym. Uwaga .. Jezeli nie chce ci sie ladnie dym zbierac to zrob uszczelke na lufie.

Tym sposobem nigdy nie będzie pełnego ciągu, nawet jak zrobisz uszczelkę , bo lufka się nagrzewa i topi butelkę, chyba że masz na myśli butelkę z piwa. Paliłem tak na śląsku, 10gr do butelki, techniczne uderzenie i jest fajna dziura na lufe.
Tak jak wcześniej pisałem, jest w ch*j metod na palenie z butli.

@El Patzino
Spoko, każdy robi inaczej, jak dobrze się pali to widocznie dobry patent.

El Patzino

Active member
Buchów
0
Pomysl ze ja nie wpie****am calej lufy po sam czubek tylko 1/4 jej samej. Po pierwsze przy dole lufy praktycznie jest ona tylko cieplawa a po 2 daje sie konkretna uszczele . Tylko szkoda ze zawsze jakos mi ona wychodzi i nikt kto z niej palil nie narzekal :D

StevieFG

Well-known member
Buchów
0
Ok czyli jedna lufka / jedno sreberko = jedna inhalacja?
Mam wlozyc butelke do ust i ciagnac czy tylko usta do butelki??

mjtox

Well-known member
Weteran
Buchów
2
koleś, ty jesteś nie do***any

El Patzino

Active member
Buchów
0
Do mnie to? Robisz 2 dziury jedna to sprzeglo a druga to lufa. Sprzeglo trzymasz i jak ci sie nazbiera to puszczasz i wciagasz dym . (wciagasz gora butelki)

mjtox

Well-known member
Weteran
Buchów
2
Spoko nie do ciebie...do tego ktoremu wystawilem negatywa

Raf_rk

Well-known member
Weteran
Buchów
3
mjtox upewniam sie debilu zeby staffu nie zmarnowac
Skończyły mi się negatywy - a dorzuciłbym ci do kolekcji...
Weź się trochę ogarnij - są nawet na youtubie filmiki, jak zrobić butlę czy wiadro, jak z tego palić itd. Dla mnie niepojęte, że dorosły (masz chyba te 18 lat?) człowiek pyta o takie rzeczy :pl:

G

Gość

Guest
https://www.forum.haszysz.com/fajka-wodna-z-butelki-t31126.html

Masz tutaj takie coś. A jak chcesz bez wody, to odkręcasz korek, zakładasz tam folię aluminiową i robisz w butelce dwie dziury. Jedna służy do ciągnięcia z niej, a druga do zakrycia palcem. Jak palisz i masz już duże mleczko w butelce to puszczasz palec z zakrytej dziury czyli sprzęgła. Piękny buszek wchodzi do płuc. Na początku palenia jest ciężko, lecz potem z czasem nauczysz się znaleźć sprzęt do palenia nawet w lesie. :D Pozdro :smokee:

KochamDom

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Od siebie dodam że to chyba najohydniejsza forma palenia... Nie chodzi to że idzie w koło bo i lolki idą ale dym jest strasznie gorący i gryzący.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół