akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Panel LED CICHY ULTRA + 0,41m(65x65x140)

Wyszukiwarka Forumowa:

grymasek

Well-known member
Weteran
Buchów
0
dokładnie tak zrobię. Tylko ostatnio mnie natchnęło. Mam dostęp do starych PC dokładnie do płyty głównej z chłodzeniem oraz radiatorem i wentylatorem. Myślałem 4 takie radiatory kompletne wyciągnąć i na nich zamontować diody plus tego że mogę je dać gdzie chce bo każda będzie oddzielnie i podłącze do jednego zasilacza te wiatraczki wszystkie + diody to tego co mam i mogę zbudować jakieś rusztowanie i to sobie podwiesić jak mi pasuje. Co sądzisz o tym? czy jednak się nie dupać w takie zabawy i kupić na wymiar radiator jak wcześniej mówiłem. Można też wykorzystać zasilacz od PC i go przerobić żeby zasilacz np: wiatraki na radiatorach z PC + wiatraki 2 12x12cm mieszające i wyciągający 12x12cm (do tego filtr który będzie bezpośrednio z wiatrakiem) ale chyba za mała wydajność więc pewnie zainwestuje w jakiś WENTYLATOR AXIAL-QUIET 100 K bo muszę mieć mega cicho...

sputter_green

Well-known member
Buchów
2
Jak chcesz zoaszczedzic to sie sprawdzi. W veg boxie mam dwa osobne cob na starych chłodzeniu z pc.

Sprawdz tak, zeby radiator + went schłodził Ci te niecale 40w z jednego COB.

Stary zasilacz z pc to super sprawa do zasilania wentylatorków, uwazaj tylko na wilgox bo ma otwarta obudowe.

grymasek

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Jak chcesz zoaszczedzic to sie sprawdzi. W veg boxie mam dwa osobne cob na starych chłodzeniu z pc.

Sprawdz tak, zeby radiator + went schłodził Ci te niecale 40w z jednego COB.

Stary zasilacz z pc to super sprawa do zasilania wentylatorków, uwazaj tylko na wilgox bo ma otwarta obudowe.

Sputter swieci! Światło inne niż HPS takie bielsze moja panna mówi że czyste światło :) Nie grzeje się panel chodził 2h wentylatorki na 9v puszczone naprawdę bardzo ciche. Niestety box będzie 60x60x150 moja ukradła mi szafę ;) jesli się okaże że będzie za mocne to światło odepnę jedną diodę nie filozofia ;) Ale na razie zostają 4 i będzie wisiał gdzieś 40cm nad panienkami. BARDZO WAM DZIĘKUJE ZA POMOC I RADY! na dniach wszystko poukładam w boxie i zapodam fotki tego co zrobiłem :) aaa ten wetn qiute jest naprawę cichy polecam go jak najbardziej!

grymasek

Well-known member
Weteran
Buchów
0
panowie nie chce zakładać nowego tematu żeby nie syfić. Ile trzymac panel nad młodymi dziś już łepki ładnie powychodziły pościągałem kaski i panel wisi 57 cm nad nimi.. Chyba zrobię test i zobaczymy jak to rano będzie wyglądało czy się wyciągają. Myślałem trzymac w granicach 40-50 cm?

sputter_green

Well-known member
Buchów
2
[MENTION=49562]grymasek[/MENTION] wyżej, dużo wyżej.

Masz 0,36m2 i 150W, musi być wyżej, będziesz mieć karły inaczej i dziwnie się mogą zachowywać.

Na wega (120w) u siebie czyli 0,72m2 mam panel na wysokości z 70-80 albo i więcej, więc światło się bardzo rozprasza, a widzę po roślinach ,że tak rosną najlepiej.

grymasek

Well-known member
Weteran
Buchów
0
@grymasek wyżej, dużo wyżej.

Masz 0,36m2 i 150W, musi być wyżej, będziesz mieć karły inaczej i dziwnie się mogą zachowywać.

Na wega (120w) u siebie czyli 0,72m2 mam panel na wysokości z 70-80 albo i więcej, więc światło się bardzo rozprasza, a widzę po roślinach ,że tak rosną najlepiej.

Stary za późno po nocy suche łebki ch*j 2 strzelił... Teraz myślę czy nie odpiąć jednej diody i lecieć na 3 a na flo dać 4... I minimum będę trzymał 80-90 cm nad tymi małymi sadzonkami bo wyszły z ziemi się dosłownie po nocy patrze uschnięte wysuszone.. tzn 2 budują liście zielone 2 się kładą już takie małe pręciki tylko zostały kompletnie uschły chodz z ziemi idzie łodyga zielona a glówki suchutkie więc niema sensu tego trzymać... Zastanawiam się czy nie dać jakiejś małej plastikowej powłowki nad nie i zrobić im takie boxix i dopiero przez niego by światło przechodziło.. ku**a... Ledy to inna bajka jest nauczka!

---------- Post Zaktualizowany at 08:14 ---------- Data pierwszego postu at 07:42 ----------

o takie coś podglądowo bo nie mam swoich fot... z tym że u mnie jeszcze łebek suchy.. Nie wiem wilgotność czy co nie mam termotera już leci za szybko to zrobiłem : /

kiel1.jpg

kiel2.JPG

---------- Post Zaktualizowany at 09:21 ---------- Data pierwszego postu at 08:14 ----------

Stary za późno po nocy suche łebki ch*j 2 strzelił... Teraz myślę czy nie odpiąć jednej diody i lecieć na 3 a na flo dać 4... I minimum będę trzymał 80-90 cm nad tymi małymi sadzonkami bo wyszły z ziemi się dosłownie po nocy patrze uschnięte wysuszone.. tzn 2 budują liście zielone 2 się kładą już takie małe pręciki tylko zostały kompletnie uschły chodz z ziemi idzie łodyga zielona a glówki suchutkie więc niema sensu tego trzymać... Zastanawiam się czy nie dać jakiejś małej plastikowej powłowki nad nie i zrobić im takie boxix i dopiero przez niego by światło przechodziło.. ku**a... Ledy to inna bajka jest nauczka!

---------- Post Zaktualizowany at 08:14 ---------- Data pierwszego postu at 07:42 ----------

o takie coś podglądowo bo nie mam swoich fot... z tym że u mnie jeszcze łebek suchy.. Nie wiem wilgotność czy co nie mam termotera już leci za szybko to zrobiłem : /

kiel1.jpg

kiel2.JPG

mysle nad Propagator do sadzonek mini szklarnia szklarenka na pierwsze dni i lampe 80-90cm nad nimi dopier jak się wykształcą to wtedy niżej i jazda... Za***ałem ;/

GreenMind

Well-known member
Buchów
0
Nie ma co płakać morda pesyki mocz i propagator sobie zakup myślę że fajne rozwiązanie + poziom wilgotność łatwiej zwiększyć i małym lepiej odrazu ^^
Na błędach się uczymy na czym jak nie na nich, a kobicie daj tą mniejszą szafe i powiedz że to na szczytny cel idzie :D

grymasek

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Nie ma co płakać morda pesyki mocz i propagator sobie zakup myślę że fajne rozwiązanie + poziom wilgotność łatwiej zwiększyć i małym lepiej odrazu ^^
Na błędach się uczymy na czym jak nie na nich, a kobicie daj tą mniejszą szafe i powiedz że to na szczytny cel idzie :D

NO będziemy widzieć co będzie po powrocie. No ja mam growboxa HS60, nie szafę ,szafa już za***ana ciuchami więc ;) no nic będziemy widzieć co i jak muszę termoter ogarnąć i zobaczyć jakie mają warunki jak pestki padną wpierw wszystko ogarnę przetestuję i wtedy wsadzam nowe.

bisek

Well-known member
Weteran
Buchów
106
Odznaki
1
[MENTION=49562]grymasek[/MENTION], owszem ledy inna bajka, ale też bez przesady ;) kiedy ja zaczynałem swoją przygodę z tym światłem to też upchałem 200 wat panel na cxb 3590 do namiotu 60x60. Trzymany był też nisko nad roślinami ( pewnie mniej niż 50cm ) na pełnej mocy, bo nie wiedziałem co i jak ale nic takiego się nie stało, że siewki powysychały czy popadały więc śmiem twierdzić, że to nie światło do tego doprowadziło ;) jak chcesz to Ci mogę podrzucić nawet link do owej f/r

grymasek

Well-known member
Weteran
Buchów
0
@grymasek, owszem ledy inna bajka, ale też bez przesady ;) kiedy ja zaczynałem swoją przygodę z tym światłem to też upchałem 200 wat panel na cxb 3590 do namiotu 60x60. Trzymany był też nisko nad roślinami ( pewnie mniej niż 50cm ) na pełnej mocy, bo nie wiedziałem co i jak ale nic takiego się nie stało, że siewki powysychały czy popadały więc śmiem twierdzić, że to nie światło do tego doprowadziło ;) jak chcesz to Ci mogę podrzucić nawet link do owej f/r

Pamiętasz jak się chwaliłem że jest sucho? I box będzie stał przy grzejniku a wlot będzie pasywny będzie miał komin na grzejnik? dokładnie ta siewka padła, Tak jakby w nocy zasysane było to suche powietrze brak nawilżacza i się ususzyła nie wiem nigdy nie miałem takiej sytuacji temu taki zonk :eek: daj link chętnei popatrzę, z tego co mi kobieta mówiła 3 sa ok tylko ten jedne dokładnie przy kominie kaput.. rano tez ziemia była sucha na wiór.. Czekam na higometr i term. I będę działał bo tak to sobie mogę wróżyć.. Najwyżej wleci szmata z wodą albo coś bo naprawę sam nie wiem.

grymasek

Well-known member
Weteran
Buchów
0
A no to może po prostu się ususzyła, ale raczej nie miało na to wpływu światło ;)

https://www.forum.haszysz.com/showt...0W-CXB3590-36V-Super-Skunk-Sour-Blueberry-LSD

Czyi jednak myślisz że dobrze myślę, że to grzejnik i temu tak go ususzyło? w takim razie będzie trzeba to jakiś oddzielić odsunąć żeby nie brało tego powietrza. Najlepiej żeby ten wlot pasywny (komin ) nie był skierowany na grzejnik..

wezmę to styropianem oddzięlę albo czymś co nie przepuszcza ciepła :D nie wiem będę kombinował :D

Widzę że miałeś rure która było włożona do pasywnego i przez nią wchodziło powietrze może tak zrobię że dam tam rurę i ja dam nad grzejnik poprostu żeby ssał zimniejsze powietrze a nie odrazu komin i grzejnik hmm ciekawe daj znać czy dobrze myślę ;)

bisek

Well-known member
Weteran
Buchów
106
Odznaki
1
no możesz tak zrobić i nie dopuszczaj na takim etapie do wysychania ziemi na wiór, a na flo przyda się żeby zaciągało takie suche powietrze. Zamiast wydawać kasę możesz zrobić prowizoryczne propagatory z butelek plastikowych, powinno wystarczyć :)

grymasek

Well-known member
Weteran
Buchów
0
o stary super z tym propagatory mi powiedziałeś nie wpadłem :D dzięki!! a z tą rurą dobrze myślę?

bisek

Well-known member
Weteran
Buchów
106
Odznaki
1
po porostu zrób tak, żeby podniosła się wilgotność a jest troszkę sposobów na to :D

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół