- Buchów
- 0
Witam przegladalem ostatnio forum i wpadlem na temat lamp led z zarowek led .
Na wiki nie ma za bardzo o tym temacie większość z icmag.
Ostatnio wpadly mi w reke żarówki led 12W mocy niby 100W i 1500lm.
4 takie zarowki dołożyłem do swojej viparspectry 300W i jest o niebo lepiej planty ruszyly jak szalone temperatura nie wzrosła.
Wiec zaczalem sie wczoraj bawic w prototyp panelu na bazie tych ledow.
W zalozeniu chciałem użyć 16 zarowek dawcow ledow i bebechow
Te akurat sa zniszczone bo to była pierwsza żarówka jaką rozbieralem i sie troche ulamala zreszta zestaw led barwy 6500k tez zniszczony lol.
Bebechy idealnie pasuja w profil "U" do regipsow
Tylko kwestia zamocowania ,mysle ze glue gun zalatwi sprawe mocowania i odizolowania.
Miało to wyglądać mniej więcej tak
Więc na jedną strone panelu 8 żarówek bądź samych zestawów led i bebechow z tych żarówek .
12 barwy 2700k i 4 barwy 6500k na cały panel , zimnej barwy w środek.
Jest tez opcja dopasowania zarowki samej koncowki metalowej gdzie jest ten maly panel led orginalnie zamontowany i tylko pozbawienie końcówki żarówki tej która wchodzi w gniazdo , cala zarowka jest zrobiona z aluminium oblanym plastikiem wiec mogly by one posłużyć jako rdiatory ponieważ sama orginalna żarówka osiąga temperaturę max 71st.
jak dodam te wszystkie żarówki wyjdzie panel:
192 W poboru prądu
24000 lumenów
1504 W mocy swietlnej(16 x 94W żarówka )
48Ł koszt żarówek
I tu moje zmieszanie bo hmm według producenta
tyle powinno byc ale te 1.5Kw swiatla mnie troche miesza lol nie wiem co myśleć powiem że jak dodałem te 4 do vipry to jest 2 razy jaśniej.
Na wiki nie ma za bardzo o tym temacie większość z icmag.
Ostatnio wpadly mi w reke żarówki led 12W mocy niby 100W i 1500lm.
4 takie zarowki dołożyłem do swojej viparspectry 300W i jest o niebo lepiej planty ruszyly jak szalone temperatura nie wzrosła.
Wiec zaczalem sie wczoraj bawic w prototyp panelu na bazie tych ledow.

W zalozeniu chciałem użyć 16 zarowek dawcow ledow i bebechow

Te akurat sa zniszczone bo to była pierwsza żarówka jaką rozbieralem i sie troche ulamala zreszta zestaw led barwy 6500k tez zniszczony lol.
Bebechy idealnie pasuja w profil "U" do regipsow

Tylko kwestia zamocowania ,mysle ze glue gun zalatwi sprawe mocowania i odizolowania.
Miało to wyglądać mniej więcej tak

Więc na jedną strone panelu 8 żarówek bądź samych zestawów led i bebechow z tych żarówek .
12 barwy 2700k i 4 barwy 6500k na cały panel , zimnej barwy w środek.
Jest tez opcja dopasowania zarowki samej koncowki metalowej gdzie jest ten maly panel led orginalnie zamontowany i tylko pozbawienie końcówki żarówki tej która wchodzi w gniazdo , cala zarowka jest zrobiona z aluminium oblanym plastikiem wiec mogly by one posłużyć jako rdiatory ponieważ sama orginalna żarówka osiąga temperaturę max 71st.
jak dodam te wszystkie żarówki wyjdzie panel:
192 W poboru prądu
24000 lumenów
1504 W mocy swietlnej(16 x 94W żarówka )
48Ł koszt żarówek
I tu moje zmieszanie bo hmm według producenta
tyle powinno byc ale te 1.5Kw swiatla mnie troche miesza lol nie wiem co myśleć powiem że jak dodałem te 4 do vipry to jest 2 razy jaśniej.

Ostatnia edycja: