250-335m3 to będzie wentylator dosyć sporych rozmiarów :/.
Masz 60/60/140 i hps250 - i ten hps to twój maks na ten namiot ! Ja pracuję na takim namiocie i zawsze jest problem z miejscem. Miałem taki wentylator jak Ty myslisz... Pamiętaj - wentylator musi być też kompaktowych rozmiarów polecam soler palau td160/100 N silent . Wiadomo to musi być wszystko solidnie podłączone, żeby było szczelne i odpowiednio chłodziło cooltube
zaraz dam foto jak ja to mam.
po lewej stronie jest wentylator i kanał zasysający z namiotu ( wszystko jest oklejone i wyciszone- ja praktycznie biorąc nie mam hałasu żadnego ) później łączy się to z cooltube i po prawej wychodzi na zewnątrz namiotu ( po prawej masz kolanko z kibla - to mam podłączone do cooltube bo mi się wygodniej zakłada przy zmianach lamp z mh na dual, czy na hps ). Na zewnąytrz namiotu jest to podłączone kanałem do filtra węglowego
.Wentylator pamiętaj musi być w najwyższym punkcie namiotu, tam gdzie jest najcieplej, tam went zasysa ciepłe powietrze, później chłodzi lampe i wychodzi na zewnątrz - tam łączy się z filtrem węglowym. Na zewnątrz namiotu przechodzi powietrze przez filter węglowy i ogrzewa pokój