akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Para skrapla sie na zarowce

Wyszukiwarka Forumowa:

Premium

No woman no cry
Buchów
5
Siema. Szybkie pytanie. Po wylaczeniu sie zarowki ( w nocy ) parownik ciagle chodzi zeby utrzymac wilgotnosc na poziomie 65%. Niestety skrapla sie na zarowce. Moge wylaczyc nawilzacz ale wtedy wilgotnosc nie bedzie taka jak bym chcial. Jest jakis patent zeby to zatrzymac? Troche martwie sie ze ktoregos razu zawilgotnieje zabardzo i nieszczescie gotowe. Jakies pomysly?

Dyzma

odwyk...
Weteran
Buchów
4,459
Odznaki
2
J.W
Roślina zbuduje masę to sama w nocy odda tyle,że nawilżacz nie będzie potrzebny.

michal1337

Well-known member
Buchów
0
Wylacz nawilzacz w nocy i powies w boxie na noc mokry recznik z miska wody zeby mialo gdzie sciekac zawsze cos pomoze

Nasim

Well-known member
Weteran
Buchów
0
U mnie nigdy nawilżacz nie chodził w "nocy", a w "dzień" zwłaszcza na początku wtedy kiedy lampa jest znacznie obniżona, dawałem czystą plexi (3mm), by jednak ten ciąg wilgoci nie wchodził w kontakt z lampą tak bezpośrednio.
Zawsze to bezpieczniej.

Premium

No woman no cry
Buchów
5
U mnie nigdy nawilżacz nie chodził w "nocy", a w "dzień" zwłaszcza na początku wtedy kiedy lampa jest znacznie obniżona, dawałem czystą plexi (3mm), by jednak ten ciąg wilgoci nie wchodził w kontakt z lampą tak bezpośrednio.
Zawsze to bezpieczniej.

Rowniez o tym myslalem ale dluzszym zastanowieniu doszedlem do wniosku ze ciezko bedzie przymocowac tam szybe, strasznie duzo zabawy zwlaszcza jesli chcesz pozniej lampe podnosic w miare przyrostu roslin. Ogolenie myslalem dlugo jakby tam zamocowac plexe ale nic nie wymyslilem. Jak mam wszystko przerabiac to lepiej zainwestowac w cooltube jakas tania i na jedno wyjdzie, tylko niechce juz niepotrzebnych wydatkow. Poprostu wylacze nawilzacz w czasie ciemni, niestety nie moge zmniejszyc jego czestotliwosci a bylo by to bardzo poreczne. W kazdym razie dzieki za pomoc !:spalony:

Nasim

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Kupujesz czystą plexi (3mm, aby się nie wyginała), docinasz w miarę na wymiar, któryś cm z każdej strony zostawiasz wolnej przestrzeni (by tak nie dolegała szczelnie do ścian boxa), na każdym rogu robisz dziurkę na gorąco i drucikami przymocowujesz do rogów boxa, jakiego tam masz. W miarę jak rośliny rosną podnosisz lampę i "przewiązujesz" druciki wyżej, tyle w temacie. Ja tam jeszcze montowałem przy ścianie wentylator PC by wydmuchiwał ponad plexę powietrze panujące wśród roślin. Dzięki też takiemu rozwiązaniu z plexą łatwiej także kontrolować temperaturę w niskich boksach.
...
Odnośnie cooltuby, jak chce Ci się inwestować to jak najbardziej, dasz ją na wega, a na flo ściągniesz kiedy to już lampa będzie wyżej.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół