akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

[Parapet][AF]1xWhite Russian af reg 1xWhite Widow af reg

Wyszukiwarka Forumowa:

GrowFace

Well-known member
Buchów
0
Witam w mojej pierwszej fotorelacji.

Na moim parapecie znajdują sie rośliny

1x White Russian AF reg
1x White Widow AF reg

wszystko od f2seeds

Wykiełkowały 6 lipca. Dzisiaj mają już 15 dni są w donicach 1litr ale zamierzam przesadzić je w 4 litrowe donice.

Dziś podlałem je 1/2 dawki biohumusa.

White Russian 15 dzień

White Widow 15 dzień

EdiT 23 lipiec 2012

Rośliny jeszcze nie pokazały płci. Na parapecie mają około 6h słońca. Na razie podlewam cały czas biohumusem. Nie widzę żadnych oznak choroby, czy ubytków. Roślina się nie wyciąga.

Macie dla mnie jakieś porady? Robić już LST?

White Russian AF dzień 18

White Widow AF dzien 18

Pozdrawiam :yeahh:

Ostatnia edycja:

GrowFace

Well-known member
Buchów
0
DZIEŃ 22

Rośliny przesadziłem do 7 litrowych donic, zrobiłem lst haczykami.

White Russian pokazał płeć i jest to FACET z jajcami. Czekam jeszcze na White widow który nie pokazał jeszcze płci, ale to kwestia 2-3 dni.

Jeżeli okaże się ze BABA to będę starał sie uzyskać jakieś nasiona.

Cały czas podlewam biohumusem.

Zdjęcia.

Razem

White Widow 22 dzień

White Russian 22 dzień FACET

Prosze o jakies porady.

Pozdrawiam GrowFace <peace>

Edit 27.lipca 2012

OFICJALNIE

White Russian af - FACET
White Widow af - BABA

Będę robił nasiona. Jeszcze zobaczymy czy zapylę całkowicie czy tylko jakieś małe topki. Wszystko wyjdzie z czasem, ponieważ nie wiem czy zostawiać je na parapecie czy wywieźć je gdzieś na OUT.

Pytanie.

Podlewać jeszcze biohumusem, czy już katować je plantonem k?

Ostatnia edycja:

Ineedmj2

Well-known member
Buchów
0
Planton k lej jak zacznie kwitnąć dopiero narazie nie widze zadnych włoskow

GrowFace

Well-known member
Buchów
0
Dzięki za jakiś odzew.

Dzień 24

Na dzień dzisiejszy widać ze White Widow to na 100% krzak damski. Dzisiaj podlewam ostatnią dawką biohumusa i lece po planton k. WR juz pachnie takim skunem zaś Wdowa nie pachnie w ogole moze z bliska zalatuje trochę takimi pomidorami.

Jedno z rzeczy ktróre mnie zastanawia to czy White russian nie jest hermą? Cały czas rosną i tworzą sie jaja nawet jakos dziwnie dwa pękły na pół, ale tez widze takie jakby włoski damskie przy szczycie. Czy to normalne?

Jak wam się podoba LST? nie za bardzo ją upie****iłem do gleby?:freak:

White Russian 24 dzien

Polecam powiększyć

White Widow 24 dzien

Czekam na jakieś podpowiedzi.

Pozdrawiam GrowFace.:smokee:

Ostatnia edycja:

Anorx

Member
Buchów
0
Jak Na Moje Początkujące Zdanie Wszystko Jest Ok.Hmm a z tą hermą To kiedyś Gdzieś Przeczytałem że da rade zrobić z hermy DAME lub Męską.Postaram się to tu ci ogarnąć.:smokee::smokee:powodzenia będę zaglądał<shiza><shiza>

GrowFace

Well-known member
Buchów
0
DZIEŃ 30!

Raczej wyrzucę tą herme WR i nie bede bawił sie w pestki. Zostanie na dniach wyrzucona.

Rośliny cały czas trenuje LST haczykami dosyć mocno. Są zdrowe, prawidłowo rosną i nie wyciągają się zbytnio. Jeszcze nie podawałem Plantonem K ale jutro kupie i zostaną podlenie.

FOTKI

HERMA White Russian af dzien 30

White Widow af 100% kobitka. Dzien 30

Pozdro!:bounce:

---------- Aktualizacja posta 07-08-2012 13:48 ---------- Czas poprzedniego posta 04-08-2012 19:33 ----------

Dzień 33

Widze ze niewielkie zainteresowanie moją uprawą. Nie dziwie sie. Na parapecie gosc trzyma automata pewnie nic z tego niebedzie, wszystko sie wyciągnie i będzie badyl. Szkoda nasion.
Jedak ja dopiero sie ucze i nabieram doswiadczenia. Sprawia mi to niesamowitą frajde. Nieważne ile g bedzie.

White Russian af który okazał się hermą został wywalony.

White Widow af zacząłem podlewać Plantonem K i tu mam pytanie.

Dokupić cos do tego plantona k?

Roślinę cały czas naginam i staram sie zeby cala miała jak najwięcej światła.

Fotki.

White Widow af dzień 33.

Pozdrawiam. <peace>

Ostatnia edycja:

Green Dragon

Wałkarz
Buchów
18
hehe tez w tym roku mam jednego automata na parapecie ;]
moj niestety szybko zaczal kwitnac i nie jest tak dobrze ponaginany jak ten Twoj
czuje ze bedziesz mial wiecej plonu niz ja :)
dobrze ze wyrzuciles ta herme bo zapylila by Ci femke...
do plantona nie trzeba za bardzo nic dokupywac z tego co wiem..
ja swojemu na wega nic nie dawalem a na flo zapodam z 3 razy top max i bio bloom.
Zbieraj doswiadczenie a za rok wysadzisz cos wiekszego na oucie <peace>

GrowFace

Well-known member
Buchów
0
Dzień 45 \ 24 dzień od pokazania płci

Wszystko leci ok. Roślina kwitnie. Podlewam cały czas plantonem k.

Zdjęcia.

White Widow Af

Główny szczyt

z***ki, porady, sugestie mile widziane.

Pozdro!<peace>

Dzień 47

dzisiejsze fotki. kazda fotka to inny szczyt

Jako że wygrałem w open pyłku pyłek z ak47af femi myśle nad zakupem Philips 32w
Strumień świetlny: 2255 lm
Ciepła barwa światła: 2700K

gdy słońce przestanie świeci będę podstawiał moją rosline pod tą żarówkę. Myśłe ze zamontuje żarówkę z odbłyśnikiem pod biurkiem koło kompa gdzieś w rogu i czyms to zasłonie zeby nie waliło w oczy.

Co o tym myślicie?

EDIT 21 sierpień 2012

Wróciłem ze sklepu kupiłem taką świetlówkę o jakiej mówiłem.

zapłaciłem 30zł

Myśle teraz gdzie by tu ulokować moją roślinkę.

Najlepiej mi pasuje centralnie za komputerem PC. Wystarczy tylko jakoś to obudować.

Co o tym myślicie? Nie będzie jej za mało światła?

Jeszcze obawiam się o stres, ponieważ roślina będzie od ok. 11 do 16 na parapecie, później od 17 do 11 rano pod lampą. Raczej nie będę jej dawał rady za każdym razem przestawia wiec raz moze stać dwa dni na parapecie a raz może stać tylko 5h pod lampą.

Czy to będzie stresowało bardzo roślinkę? Może sie schermic? Niby jest fotoobojętna ale czy takie dziwne wahania światłem jej nie zaszkodzą?

EDIT 23 SIERPNIA

Byłem zmuszony podciąć troche liści wiatrakowych. Wiem wielu tego nie poleca, ale na parapecie te liscie bardzo przeszkadzaly i bylo je widać z okna. Do tej pory starałem sie jakoś je haczykami naginać i wykrzywiać, roślina rośnie i coraz trudniej to zrobić żeby lisci nie bylo widać.

Ostatnia edycja:

GrowFace

Well-known member
Buchów
0
DZIEŃ 55​

Roślina jakieś 5 dni temu została zapylona pyłkiem ak47 af FEMI który wygrałem o Open pyłku. Dzięki Major_zielarz!

Jak narazie niewidze jakiś szczególnych oznak zapylenia. Jeszcze nie jestem w 100% pewien ze pyłek "zaskoczył"

Zdjęcia:

Czekam na jakieś sugestie, z***ki itp.

Pozdro! <coolpalacz>

G

GanjaFriend

Guest
zrób jakiegoś małego boxa, tak żeby roślina mieściła się na 'styk', bo tak jak teraz jest to gówno z tego będzie. Możesz też wysadzić gdzieś na out na pewno dojdzie <peace>

GrowFace

Well-known member
Buchów
0
Niestety boxa nie mogę sklepać paru przyczyn. Na oucie mam z 6 automatów które sa gotowe do ścinki ale nie robiłem im fotorelacji.

Nie licze na wielkie plony z tego parapetu.

Ten parapeciak stoi bo chce obserwować tą rosline, nauczyć sie czegoś a przy okazji moze nakosze pare pestek. :D

Pozdro! <peace>

GrowFace

Well-known member
Buchów
0
Dzień 76 (fotki z 70 dnia)

Dziś zrobiłem heavest szczytu i najbardziej nasłonecznionych topów bo miały juz ponad 80% brązowych włosków. Teraz sie suszą.

Pestek femi Ak47xWW af uzyskałem jakieś 40 sztuk + pare najchujowszych ktore wykiełkowały z powodzeniem dla testu.

Końcowy wynik podam jak wszystko sie wysuszy, ale wyjdzie około 5g.

Fotki

Pozdrawiam! :bounce:

D

delete

Guest
Jeżeli ściąłeś takie jak na zdjęciu to lepiej jakbyś trochę poczekał to by napuchło jeszcze... No ale trudno, ważne że coś tam wyszło no i zrób pożytek z pestek :)

GrowFace

Well-known member
Buchów
0
Scięte szczyty były gotowe do zbioru. Widocznie przez te kilka dni powiększyły swoją mase. Nie miałem mikroskopu ale scięte szczyty mialy praktycznie wszystkie brązowe włoski.

Zdjęcia robię b.slabym aparatem wiec nie oddaje tego jak to wygląda w rzeczywistości.

Jednak najważniejsze są pestki. Wszystkie wyglądają na duże i brązowe więc nie bedzie problemu z kiełkowaniem ich.

Za pare dni dodam ostatnie fotki, wnioski i błędy jakie popełniłem.

Pozdro <peace>

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół