akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

parapet...

Wyszukiwarka Forumowa:
Status
Ten wątek został zamknięty.
M

m.g.a.

Guest
mam NorthernLights na parapecie: tzn juz dzisiaj zauwazylam ze sie wynuzyla z ziemi...:] ziemie kupilam "do paprotek";D bo sie zgadzalo pH....
czy na parapecie trzeba stosowac jakis trening....?
ile gram moge mniej wiecej z tego wyciagnac...?
nawoz: biohumus...moze byc? ale pytalam sie w kwiaciarni i baba mi pokazala pare rodz tego... czy moze byc ten do roslin zielonych?

Orion

Well-known member
Weteran
Buchów
11
dużo lepszy efekt uzyskasz... co ja pisze.. nieporównywalnie lepszy, bo na parapecie to nie wiem czy 2g będą :). Jeśli pójdziesz do sklepu np. castorama i tam po 9 zeta są świetlówki kompaktowe 1500lm kup przynajmniej 3-5 zrób boxa z czegokolwiek i tam będziesz mogła zebrać jakieś palenie, kup biohumusa za 3 zł i to tyle. koszty minimalne ale przy dobrym wietrze uzbierasz troche gr. Na parapecie szkoda takiej roślinki.. jeśli nie jest to sieja :p

R

Rider

Guest
Na zeszłego outa miałem duzo nasion (ponad 200) i na próbe dwie rosliny uprawiałem na parapecie ,było moze z 10g z rosliny ,palenie nic niekopało i co mnie zdziwiło była bardzo duza różnica w wzorscie jedna miała ok 130cm a druga max 50cm.

L

lukabrasi

Guest
Moje maleństwo urosło na parapecie szybko i było duże, ale moc mialo porównywalną do herbaty, więc jeśli hodujesz do celów spożywczych a nie jako hobby to lepiej zastosuj się do rad kolegów.... :thumright:

Orion

Well-known member
Weteran
Buchów
11
urban napisał:
było moze z 10g z rosliny
to nieźle! :)

z takiego suszu można sobie wsadzić do woreczka i położyć na biurku żeby pachniało.. chyba nic poza tym :thumleft:

szkoda marnować rośliny na parapecie :scratch:
nawet jakbym nie miał warunków do indoor to wole kupić nawet 5 dobrych sionek i posadzić out. niech nawet jedna dojdzie do końca to będzie super! jeszcze jakby była pod szklarnią to zupełnie 3m potwór :).

R

Rider

Guest
No zapach był taki ze pokój w którym stały rosliny czały pachniał i zapach unosił sie w pokoju obok przy zamknietych dniach.
No moze jako zapaszek by soe sprawdziło ;] ja w***ałem to do pieca :sunny:

Orion

Well-known member
Weteran
Buchów
11
m.g.a. napisał:
a czy ten hps nadawal by sie na 2 roslinki lampa ?
ba to jest nawet wskazane na dwie roślinki w zupełności ci wystarczy jeśli będziesz sie trzymać wymiarów boxa. (przelicznik lumenów) 65 zeta za 110 wat z odbłyśnikiem to naprawde tanio. Jak masz możliwość to bierz.

M

m.g.a.

Guest
jeszcze pyt mam jedno: ile czasu rosnie "roslinka"? jest szansa ze bedzie gotowa na wakacje? oczywiscie w box'e i pod tym hps'em

Orion

Well-known member
Weteran
Buchów
11
gotowa rozumiem zbiory :) to zależy od ciebie, nie wiem ile bedziesz trzymać roślinke na vegu załóżmy, że 3 tyg. + dojrzewanie po zmianie oświetlenia na 12/12 około 45-50 dni. Zależy od odmiany sprawdź sobie ile potrzebuje czasu twoja odmiana.

Zawsze można zebrać nieco wcześniej niby nic sie nie stanie a palenie będzie.. :)

Shogo

Well-known member
Weteran
Buchów
1
z parapetu zabardzo nie bedziesz mial palenia, ale jak chesz sprobowac to sproboj, na twojim miejscu bym zrobil ladnego boxa i tam uprawial ;]

R

Rider

Guest
Shogo, swoja wypowiedzia niewnosisz nic do tematu!
Regulamin Ad.4!

Status
Ten wątek został zamknięty.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół