nasiona marihuany

Pare pytań do Polonii mieszkającej w Holandii

Wyszukiwarka Forumowa:

sync

Well-known member
Buchów
0
Mam zamiar wyjechać do Holandii do pracy (raczej na stałe) ...Jest tu napewno ktoś kto mieszka w tym pięknym kraju i mam pare pytań :
1.Jaki stosunek do Polaków mają Holendrzy?
2.Czy trudno znaleźć prace?
3.W jakich przedziałach wahają się ceny za mieszkania w tym kraju (oczywiście nie w stolicy prosze tylko o przykłady)
4.Jakie są Twoje przeciętne zarobki i gdzie pracujesz?

Bardzo byłbym wdzięczny za pomoc ...Jak już będe w tym raju to napewno jakieś seedy pójdą do paru forumowiczów...bo co mi tam...raj to raj :)
ps. ja doskonale wiem...to zależy od wielu czynników ...regionu w którym miałbym zamiar się osadzić itp. ale ja proszę tylko o podzielenie się doświadczeniami nie o podanie mi ceny mieszkania na danym południku ;)...

Shogo

Well-known member
Weteran
Buchów
1
hmmm choc nie mieszkam w Holylandi ale tez jestem "narazie" "imigrantem"

1.Jaki stosunek do Polaków mają Holendrzy?

ze polacy to po chinach i meksyku tania sila robocza (tak uwazaja w USA)

2.Czy trudno znaleźć prace?

jak nie znasz jezyka to moze znajdziesz prace w ktorej w porownaniu do normalnej bedziesz zarabial malo ale i tak wiecej niz w Polsce

tylko tyle moge Ci powiedziec

pozdro i zycze milego pobytu w kraju tulipanow ;]

Apollo

Well-known member
Weteran
Buchów
1
ciekawy temat tez planuje tam wybic w poszukiwaniu pracy i nie tylko ale nei ma z kim jak narazie hehe pozatym z tego co wiem to oni tam slabo ogarniaja angielski :queen: sync a ty z kim wybijasz?

sync

Well-known member
Buchów
0
zamierzam z kumplem tam wjechać...byłem tam i ogólnie ludzie wydawali sie przyjaźnie nastawieni (przypadek??) bo nawet częstowali lolkami za friko :) ...A Angielski??nadzwyczaj dobrze się dogadywałem ...niektórzy nawijali 100 razy szybciej ode mnie i nie rozumiałem (THC ;d) a troche sie tego języka już ucze...
Tylko niestety..mój wyjazd był czysto rekreacyjny ... i nie myślałem jeszcze wtedy o wyjeździe tam do pracy (chu*** klimat - olbrzymia różnica ciśnień)
Pozdro :)

Apollo

Well-known member
Weteran
Buchów
1
wiem wiem slabo nonstop pada prawie ale za to nie ma takich zim jak u nas :) hm w poszukianiu pracy mowisz w jakie rejony sie najlepiej wybrac?? zatem:) :queen: >:)

sync

Well-known member
Buchów
0
ja byłem w Almere ... 30km od Amsterdamu ... Padać..nie padało nigdy...JARRRR non-stop...upalić sie szło samym słońcem ;/

Apollo

Well-known member
Weteran
Buchów
1
a jka z praca duzo polakow tam pracuje?? i czy holendrzy kumaja polski cos niecos? i chca nas zatrudniac? bo roznie to bywa:)

sync

Well-known member
Buchów
0
triq napisał:
a jka z praca duzo polakow tam pracuje?? i czy holendrzy kumaja polski cos niecos? i chca nas zatrudniac? bo roznie to bywa:)
W sumie to założyłem ten temat po to żeby sie tego dowiedzieć ;d ..bo Polaka to ja tam jednego widziałem..ale Turków mnóstwo

Apollo

Well-known member
Weteran
Buchów
1
ok i tak dziekowka>:) moze sie tam w przyszlosci spodkamy hehe elo :queen:

D

delete

Guest
Turków pełno tak samo jak w Niemczech
Na na 100% kiedyś się tam wybiore!@

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół