akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Pare pytań, pierwszy moj grow.

Wyszukiwarka Forumowa:

domek517

Active member
Buchów
0
Witam, jakos w poniedzialek, wtorek powinienem dostać moje nasionka Green O Matic Automatic Fem. I pierwsze pytanie czy kielkowanie na papierze recznikowym jest skuteczne i szybkie ? . Rowniez nurtuje mnie jedno pytanie, przeczytalem tyle postów a dalej nie kminie. Mowia ze na spocie wazna jest gleba, tylko ze jesli wykopie dołki min 40 cm głebokosci wypełnie je ziemia kwiatowa czy dalej ta gleba jest wazna ? . Ostatnie pytanie czy polecacie motyw z butelkami 5l po wsadzeniu na spota .? z góry dzieki i sory za to jesli pytania sa glupie ale to moj pierwszy grow ^^:jaraczz:

P

Phineash

Guest
Postaram Ci sie odpowiedziec , bo sam jakis miesiac temu zaczynałem i miałem mętlik w głowie od nadmiaru informacji :D.

Na papierze recznikowym , hmm ... to cos jak chusteczki raczej , wiec moim zdaniem tak. Ja kiełkowałem na chusteczkach , oczywiscie przedtem pęczniały w wodzie. Wszystko robilem tak jak pisze na wiki i nie było problemow. Osobiscie polecam ten sposob , wydaje sie dobry dla poczatkujacych ;)

Nie wiem czego nie rozumiesz w pojeciu ze gleba jest wazna. Nie chodzi tu o jej date waznosci ... bynajmniej istnieje cos takiego , widzialem to na 10l worku :D. Ale chodzi o to ze ziemia jest wazna jezeli chcesz miec cos z swojej pracy. Wykop dołki , wsyp tam ziemi i bedzie dobrze. Ja mam wkopane w ziemie wiadra z dziurami , ale wydaje mi sie ze to przerost formy nad trescia , nastepnym razem odpuszcze waidra i zrobie walsnie zwykle dolki wypelnione kupna ziemia :crazy:

Butelki , hmm... chodzi Ci o takie "daszki" , "domki" i inne ochronki dla młodych roslinek ? Jak tak to polecam rowniez , sam stosowalem ale zrobilem mały błąd. Za pozno je zdjęłem , bo liscie juz mocno dotykały scianek butelki , a wtedy było dosc goraco , plastki sie nagrzał i te liscie ktore dotykały do teraz wyglądaja dziwnie , sa w połowie takie zwiniete , a dalej normalnie wygaldaja... No ale zyja i jakos specjalnie ich to nie osłabiło :D. Mialem tez troche wąskie butelki :/.

mam nadzieje ze pomogłem , <shiza>

domek517

Active member
Buchów
0
Dzieki wielkie, to sproboje na tych chusteczkach , ogolnie to wiesz podekscytowanie pierwszym growem ; D. Wykopie te doły wypełnie ziemia i powinna być dobrze. a butelki od razu po wsadzeniu pestki z kielkiem do ziemi ? :jaraczz:

P

Phineash

Guest
A co kiełki od razu wsadzasz do dołkow na spocie ( dworze ) ?
Bo ja pierwszy tydzien , albo i dwa (juz nie pamietam ) trzymałem panny na parapecie :smokee:

---------- Aktualizacja posta 14:23 ---------- Czas poprzedniego posta 14:21 ----------

jakby co masz link do wiki

http://www.wiki.haszysz.com/index.php/Kiełkowanie

LoneRanger

Well-known member
Buchów
0
Jeśli nie masz możliwości, albo nie chcesz wysadzać sadzonek mających tydzień, dwa (to są takie 5-10cm), ale będziesz wysadzał odrazu po wzejściu to wsadz odrazu kiełki na spot.

Butle 5L będą zasadne w razie śniegu, mrozu lub gradu.

Dzieki wielkie, to sproboje na tych chusteczkach , ogolnie to wiesz podekscytowanie pierwszym growem ; D. Wykopie te doły wypełnie ziemia i powinna być dobrze. a butelki od razu po wsadzeniu pestki z kielkiem do ziemi ? :jaraczz:

domek517

Active member
Buchów
0
No chce od razu kiełek własnie bo nie mam jak trzymac na parapecie w domu. A co do butelek to slyszalem ze chronia przed slimakami a nie gradem czy cos :pP

H4XOR1

Active member
Buchów
0
Roslinki wysadz jak najszybciej na spota ,jest juz pozno na uprawe roslin dlatego czas nagli wiec zapewnij im jak najlepsze warunki i do tego zakup jakis booster ktory przyspieszy prace
z buszkiem:zjarany:

P

Phineash

Guest
LoneRanger , chyba tylko ty sadzisz pestki jak pada snieg i jest mroz -,-
pie****łeś jakas malo sensowna głupote , chyba jestes spalony :lol3::spalony:

No a co do ochrony slimakowej , chyba spelniaja swoje zadanie , bo ja po sdjęciu butelek mialem od razu jedna pogryziana rosline :/

ps. spiesz sie :jaraczz:

domek517

Active member
Buchów
0
wiem wiem, postaram sie wszystko jak najszybciej zrobić:p Póki co pogoda dobra.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół