Postaram Ci sie odpowiedziec , bo sam jakis miesiac temu zaczynałem i miałem mętlik w głowie od nadmiaru informacji

.
Na papierze recznikowym , hmm ... to cos jak chusteczki raczej , wiec moim zdaniem tak. Ja kiełkowałem na chusteczkach , oczywiscie przedtem pęczniały w wodzie. Wszystko robilem tak jak pisze na wiki i nie było problemow. Osobiscie polecam ten sposob , wydaje sie dobry dla poczatkujacych
Nie wiem czego nie rozumiesz w pojeciu ze gleba jest wazna. Nie chodzi tu o jej date waznosci ... bynajmniej istnieje cos takiego , widzialem to na 10l worku

. Ale chodzi o to ze ziemia jest wazna jezeli chcesz miec cos z swojej pracy. Wykop dołki , wsyp tam ziemi i bedzie dobrze. Ja mam wkopane w ziemie wiadra z dziurami , ale wydaje mi sie ze to przerost formy nad trescia , nastepnym razem odpuszcze waidra i zrobie walsnie zwykle dolki wypelnione kupna ziemia
Butelki , hmm... chodzi Ci o takie "daszki" , "domki" i inne ochronki dla młodych roslinek ? Jak tak to polecam rowniez , sam stosowalem ale zrobilem mały błąd. Za pozno je zdjęłem , bo liscie juz mocno dotykały scianek butelki , a wtedy było dosc goraco , plastki sie nagrzał i te liscie ktore dotykały do teraz wyglądaja dziwnie , sa w połowie takie zwiniete , a dalej normalnie wygaldaja... No ale zyja i jakos specjalnie ich to nie osłabiło

. Mialem tez troche wąskie butelki :/.
mam nadzieje ze pomogłem , <shiza>