• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Passion #1 (DP) OUTDOOR 2012 by Amavet

Wyszukiwarka Forumowa:

Amavet

Member
Buchów
0
Witam !
Jest to mój drugi out. Nasiona Są w ziemi od 7 maja, a fotorelacje robię teraz,bo dopiero ogarnąłem jakiś aparat.
A więc posadziłem 4x Passion #1 od Dutch Passion. Wymieszałem ziemię ze spota z ziemia ze sklepu (1:1), dodałem azofoski i dolomitu w proporcjach, jakie podawali na forum. Rośliny podlewałem co 2-3 dni.
Zdjęcia będe dodawał mniej więcej co tydzien (w miarę możliwości). Mile widziane porady/wskazówki od bardziej doświadczonych zielarzy :D.

O to jedna z roślinek:
Photo0229.jpg

A to druga :
Photo0227.jpg

a to jeszcze inna :
Photo0226.jpg

Ogólnie problem ten sam - roślinki wolno rosną. Zdjęcie było robione na początku lipca czyli około 2 miesiące od momentu zasadzenia.

Tutaj kolejny problem : Dolne partie liści brązowieją i zawijają się
Photo0232.jpg

Photo0228.jpg

Wyczytałem, że to może być przelanie. Zacząłem więc podlewać co 4-5 dni i już jest lepiej, wiec to chyba było to.

Wiecie, co może być przyczyną tak wolnego wzrostu? Słońca na spocie maja sporo (około 10h). Narazie zuzyłem tylko 1 butelke 0.5l biohumusa. Przymierzam się teraz do kupna nawozów. Co polecacie na wzrost roślinek?
Aktualne zdjęcia dam za jakies 4 dni.

Ronin jkd

Well-known member
Buchów
0
w sumie sam jestem amatorem ale jakieś one małe,a i koło tej 2 to wyrwij tego chwasta bo tylko ci podjada i ją przerośnie
Powodzenia

unnamed

Well-known member
Buchów
0
od 7 maja a roslinki jak tygodniowe:/ w takim tempie skończysz w lutym :(. pozdro
ps. kup szybko jakieś automaty i jeszcze zbierzesz plon

PanBombka

Well-known member
Buchów
0
jak tak czesto podlewwasz a moze byc podomkly teren to maja za mokro i korzenie gnija i nie rosna nie podlewaj ich przzez 2 tygodnie i podysp dolomitem

Amavet

Member
Buchów
0
To, że małe to ja wiem. Tylko czy ktoś może wie dlaczego? Trochę kasy w to wpakowałem i szkoda by to było tak porzucać. Z resztą robiłem wszystko tak jak trzeba, więc nie mam pewności, że z automatami nie będzie to samo.

PanBombka

Well-known member
Buchów
0
no mogla sie zbrylic ziemia bo jak podlewasz czesto to ziemia opada i twardnieje ja tez polplenilem blad ze nie wrzucilem perlitu ale ch*j z tym mma w doniczkach. Za czesto podlewas gosciu i sypnij dolomitem i nie podlewaj ich przez 2 tygodnie jak bedzie swiecilo slonce to przez 5 dni nic nie poldewaj niech wyschnie tam woda a jak chcesz ja odwiedzac to rob opryski w polowie stezenia co do gleby moze odbije proboj

Muharadża

Member
Buchów
0
Nie wierzę że od maja masz je w ziemi, ja mam passiony ok. 20 dni starsze od twoich a jeden lisc z nich jest wiekszy niz twoja cala roslina. Moze wykop jedną i przesadź gdzieś jesli korzenie nie sa zgnile,to wykop wszystkie i przesadz, a jak zgnily to tez się dowiesz i wtedy wiadomo na czym stoisz.Tak na przyszlosc nie rozpieszczaj rosliny wodą, bo korzenie nie beda sie rozwijac w głąb.Mieszanke gleby masz taka jak ja wiec to nie powod takiej lipy, przenawozic raczej nie mogles chyba ze lales cos mocniejszego niz biohumus, mysle ze jest przelana, lub dodałeś zdjęcia z 25 maja. Pozdrawiam

https://www.forum.haszysz.com/passion-1-ak47-start-kwiecien-2012-t63499.html

Amavet

Member
Buchów
0
Ok czyli juz chyba wszystko jasne - za często podlewałem. Za jakies 2-3 dni wstawie aktualne zdjęcie ( roslinki troche wieksze ale nie ma czym sie cieszyc ). Mimo to roslinami dalej sie bede zajmowal. Zobaczymy moze troche palenia bedzie :)

Amavet

Member
Buchów
0
Witam, bylem na wakacjach wiec dopiero teraz aktualniam fotorelacje :) wstawiam nowe zdjecia zrobione 2 dni temu, nie wyglada to najlepiej ;/ zastosowalem sie do porady i przez 2 tyg nie podlewalem roslinek i jak widac nic to nie dalo, myslalem zeby kupic jakis nawoz np. biohumusa ale nie jestem pewny czy to cos pomoze, jak myslicie? zastanawialem sie czy roslinki sa gotowe na naginanie bo juz pozno i przaydaloby sie cos zrobic :) nie wiem jeszcze skad sa te zolte przebarwienia, jak ktos wie to niech powie czy mam sie czym martwic. Pozdro :smokee:

https://www.forum.haszysz.com/solarr/albums/userpics/60388/20120811_145349~0.jpg
https://www.forum.haszysz.com/solarr/albums/userpics/60388/20120811_145327~0.jpg
https://www.forum.haszysz.com/solarr/albums/userpics/60388/20120811_145251~0.jpg
https://www.forum.haszysz.com/solarr/albums/userpics/60388/20120811_145210~0.jpg

czarnybyk

Active member
Buchów
0
Ziomuś lipa lipa twoje roślinki walczą o przetrwanie za dużego plonu z nich nie będzie myślę że przy tej uprawie zostały popełnione błędy które nie wybaczają a konkretnie chodzi o przelanie, przekopałeś za małe dołki i nie wiadomo jak tam Ph był jakiś dolomit? ale trenuj umiejętności próbuj je wyratować:):spalony:

Amavet

Member
Buchów
0
Wiem, że za dobrze to nie wygląda. Mimo tego bede sie nimi zajmował do końca. Zawsze to troche doswiadczenia nabiore no i jakies jaranie bedzie. Ph powinno byc ok. Dawałem przeed zasadzeniem takie dawki jak na forum polecali. W połowie lipca jeszcze troche dolomitu podsypałem. Chce teraz kupic jakis nawoz i tu pytanie - biohumus czy cos innego? A i powiedzcie czy roslinki nadaja sie na naginanie?

sid000

Well-known member
Buchów
0
No zajarasz to ty chyba łodygi i liście z tego <rotfl>:lol3:

Było siedzieć czytać i czytać brak słońca przelanie i nie wiem co jeszcze......ogarnij się mówisz że wyrzuciłeś dużo kasy ?
a ile poświeciłeś na czytanie ?:D
akurat to nie kosztuje poczytaj trochę forum do następnego roku i będzie lepiej ;)

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół