• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Passion#1 indor OŚWIETLENIE |K44

Wyszukiwarka Forumowa:

K44

Active member
Buchów
0
Witam
Mam pytanka , mianowicie czym sie rozni
http://allegro.pl/zarowka-sodowa-400w-lampa-hps-uprawa-growbox-i2501290218.html
od
http://allegro.pl/lampa-sodowa-zarowka-400w-hps-uprawa-growbox-i2453953896.html

i proszę kogoś o pomoc w doborze oświetlenia.
mianowicie mam 5xpassion#1 (Wiem ze zaraz ktos bedzie rozkminial ze to sa rosliny out ale mi nie pociagna tak dlugo na oucie bo za puzno sadzone) , lampy musza im sluzyc w fazie flo.
Nie chce ***nac 500zl na oswietlenie ... (NIE PISZCIE KOMENTARZY TYPU "mniej niz 500zl to sie nie wyrobisz" bodz cos w tym stylu).
Rosliny beda spore mysle ze bede je trzymal w szafie i 1 wlasnym growboxie. Growbox:OK 130cm:90cm szafa:150cm 50cm. zalezy mi zeby na 1m2 mialy 30-40k lm.
Zastanawialem sie wogle czy dawac led czy hpsy bo nie znam sie i jestem w tych sprawach zielony. Chce zeby wyszlo to w miare tanio i latwo w instalacji.
Oglądam tutaj te lampy :
http://allegro.pl/listing.php/search?string=żarówka+HPS&category=0&sg=0nie wklejamy linków z allegro

I wszystko wydaje sie takie kolorowe ze lampe kupie niech bedzie ze np za 120zl ale jakis ***niety zasilacz kosztowac bedzie do niej 270zł... bez kitu.
Interesuje mnie cos zebym sie w 3bankach zmiescil...

PROSZĘ O POMOC I POZDRAWIAM

K44

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Ciapovski

Well-known member
Buchów
0
z teggo co wiem samemu można zrobić balast i coś tam jeszcze pod HPS 400W nie przekraczając chyba 300zł i będzie się sprawował, ale nie jest w stanie ci dokładnie powiedzieć o co chodzi bo się nie znam na tym żeby sam coś takiego złożyć, a jeśli już chcesz takie małe koszta to ledy odpadają na 100000000000000000000% bo musiałbyś wyłożyć w ch*j hajsu :D

reddragon

Active member
Buchów
0
z teggo co wiem samemu można zrobić balast i coś tam jeszcze pod HPS 400W nie przekraczając chyba 300zł i będzie się sprawował, ale nie jest w stanie ci dokładnie powiedzieć o co chodzi bo się nie znam na tym żeby sam coś takiego złożyć, a jeśli już chcesz takie małe koszta to ledy odpadają na 100000000000000000000% bo musiałbyś wyłożyć w ch*j hajsu :D
skoro napisał że "łatwe w instalacji" to robienie balastu raczej odpada :lol3:szukaj używki :), ledy to narazie NEW TECHNOLOGY , kasowo za chu*a nie wydolisz, a i efekty narazie nie są zbyt zadowalajace. Tylko hps ...( chyba że cfl ale nawet o tym nie wspomniałeś tak że chyba od razu zrezygnowałeś )

K44

Active member
Buchów
0
Proszę kogos o wejscie na allegro i wpisaniu HPS >po lewej Ogród. I od najnizszej ceny . Co sadzicie o zestawach np 400W po 200zł? razem z zassilaczem. HM?
Proszę o pomoc.

Pozdrawiam
K44

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół