• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Passion auto fem - ktoś próbował?

Wyszukiwarka Forumowa:

karaska

Well-known member
Buchów
0
Siema.
Zmieniłem płeć i jednego automata STS i za kilka dni będę miał pyłek.
Chcę zapylić tym łodygę mojego passiona, którego mam na oucie.
Passion to moje F3 - kazirodcze pokolenia, bracia z siostrami hehe.
Passion ma teraz 2 metry, automat to Haze auto fem - ten automat chyba nie jest za rewelacyjny w mocy bo jakoś bardzo słabo pachnie. Jedyny plus to że że ten automat miał po 3 partie liści zamiast standardowych 2.
Passiony za to w każdym pokoleniu zadziwiały swoją wy***aną mocą.

Wiem, że uzyskam w ten sposób nasiona z których w pierwszym pokoleniu nie będzie cechy auto.
Jak poza tym oceniacie taką hybrydę?
Ktoś próbował mieszać passiona z automatem?
Te 3 partie liści zamiast 2 to może być cecha dominująca?
Czy raczej będzie to cecha taka jak autoflowering, że pokaże się dopiero w f2?

leniwiec

Nick Kompostow
Weteran
Buchów
7
passion w automacie to tundra od DP. tyle, ze to kros passion X (ruderalis X indica).

karaska

Well-known member
Buchów
0
Dzięki za odpowiedź.
Mój Haze auto to:
http://www.quakemind.pl/PEAR/?490,haze-automatic-femi-5szt

W opisie niestety nic nie ma o tym od jakiego breedera są nasiona i od jakich rodziców:
Automatyczne i feminizowane Haze.
Zamysłem przy twożeniu tej odmiany było pozbycie się smaku odmiany automatycznej i wyciśniecie jak najwiecej haze.

o bardzo ciekawy i spory automat, jego wzrost przy idealnych warunkach może osiągnać 100 cm przy czym jest gotowy do zbioru w 80 dni.

Napisałeś:
tyle, ze to kros passion X (ruderalis X indica)

Czym ten mój będzie się różnił?
Chodzi o to, że zapylam passiona automatem, a nie na odwrót?
W Dutch Passion oni zapylali automaty Passionem?

leniwiec

Nick Kompostow
Weteran
Buchów
7
kurcze, nie wiem jak to DP robiło. piszą tylko, że skrzyżowali passiona z automatem R/I.

czym będzie się różnił Twój? tym, że zapylasz Passion #1 x Haze Auto. tak sądzę, bo dawcą pyłku jest auto a matka passion.
czym konkretnie to ja już nie wiem - zapytaj jakiegoś breedera forumowego ;)

karaska

Well-known member
Buchów
0
Za rok z takiego mixa nie będzie ani jednego z autofloweringiem.
Za 2 lata dopiero 25%.

Czy jeśli za rok otrzymane w ten sposób Passiony ponownie zapylę innym automatem to coś zmieni? Cofnę się wtedy do punktu wyjścia?

Pytanie bo już widzę przyszły problem... Zrobić klona z automata na pyłek jest prosto, a żeby zrobić męszczaka z regulara to będę musiał takiego klona trzymać gdzieś w boxie, którego nie mam, bo na parapecie klon z regulara raczej sam nie zakwitnie, a jak już będzie kwitnął to może być za późno żeby zdążyły się zrobić jajca i żeby później pyłkiem zapylić dawcę.

Ja na swoim spocie upcham max 6 sztuk - czy jak je zapylę to może okazać się, że przy takiej ilości w następnym pokoleniu nie będzie ani jednego z tych 25%? Że pozostanie mi dalej zwykły Passion?

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół