• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

PC box

Wyszukiwarka Forumowa:
Buchów
0
Mam takie pytanie. Da radę wychodować roślinkę w komputerze. Ale chodzi o to aby on cały czas był sprawny.

Anaconda

Well-known member
Buchów
3
Mam takie pytanie. Da radę wychodować roślinkę w komputerze. Ale chodzi o to aby on cały czas był sprawny.

ludzi chyba po***alo.
stary to czasem nie chodzi o ciebie tylko czasem o warunki dla roslin-przeciez tez zyja
JA pie***le:pl:

vikeor

Well-known member
Weteran
Buchów
0

oczywiscie ze mozna, tylko musisz miec dobrego procka zeby wystarczajaco nagrzewal otoczenie zeby roslinki nie zmarzly.

wilczyduch

Well-known member
Buchów
0
...no i jeszcze w miarę dobrą kartę graficzną, żeby roślinka dobrze się krzaczyła, i dużo ramu żeby wzrost krzaka był szybki
...o ja pie***le, ale post
:lol3:

D07x

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Widze ze nawet krzaka na oczy nie widziales .. Skoro tak chcesz maltretowac roslinke.
Dobra rada : jak przyjdzie Ci nastepnym razem taki po***any pomysl do glowy to ***nij baranka w sciane .. moze zmądrzejesz..

oleander

Well-known member
Buchów
0
He na systemie chcial to zrobic taki super, hiper, ultra tajny box . Nie wiem jak ty bys to wg chcial ogarnac ale jak masz wszystkie bebechy w srodku to tam nie ma na nic miejsca . Mysle ze w takich warunkach nawet kaktus nie dal by rady i poddal by sie bidulek . Zajmij sie czyms , odstaw palenie bo naprawde twoj pomysl mnie zmiarzdyl . Pozdro

bob_budowniczy

Well-known member
Buchów
0
...no i jeszcze w miarę dobrą kartę graficzną, żeby roślinka dobrze się krzaczyła, i dużo ramu żeby wzrost krzaka był szybki
...o ja pie***le, ale post
:lol3:

I dysk z 10TB, żeby korzenie miały miejsce:freak:

Rafik

Well-known member
Buchów
0
Ja myślę że to całkowicie realne tylko będą takie utrudnienia jak mała powierzchnia, duża temperatura, niska wilgotność, problemy z doprowadzeniem kabli. No ale i zyskuje się na tym że nic dziwnego nie jest w tym że światło wylatuje z działającego komputera.

Szkoda tylko że wszyscy sobie zakuli już do głowy że w działającym pc się nie da. No ale zamierzam za jakiś czas testowo uruchomić coś takiego.

oleander

Well-known member
Buchów
0
Ja myślę że to całkowicie realne tylko będą takie utrudnienia jak mała powierzchnia, duża temperatura, niska wilgotność, problemy z doprowadzeniem kabli. No ale i zyskuje się na tym że nic dziwnego nie jest w tym że światło wylatuje z działającego komputera.

Szkoda tylko że wszyscy sobie zakuli już do głowy że w działającym pc się nie da. No ale zamierzam za jakiś czas testowo uruchomić coś takiego.

Nie wyobrazam sobie tego . Raz gdy sa wszystkie bebechy w srodku(zasilacz plyta karty itd)to nie ma miejsca na nic. Po drugie nie wyobrazam sobie montarzu oswietlenia itp(gdzie i jak).Po trzecie wilgotnosc ktora nalezy zapewnic uszkodzi napewno podzespoly w komputerze. Pomysl ogolnie bez sensu i nawet nie ma co myslec o takich glupotach ale jak cos takiego wykonasz to chetnie zobacze takie cudo. Pozdro

Rafik

Well-known member
Buchów
0
Chodzi mi o to miejsce aby wykręcić szyny w które wsuwa się dyski i dysk przenieść do kieszeni w zatokę tam gdzie napęd dvd. Kartę grafiki mam zintegrowaną więc miejsca jest w miarę. Moja płyta główna jest w standardzie mikro-atx więc dużych wymiarów nie ma. Zasilacz modularny więc niepotrzebne kable nie zwisają a dodatkowo ma 12 czy 14 cm wentylator wyciągający powietrze ze środka. Przed miejscem gdzie teraz mam dysk jest miejsce na wentylator i z tyłu pc obok złączy płyty też jest miejsce. Dodatkowo jeden wtłaczający prosto na procesor więc jakoś to będzie choć nie wiem czy nie potrzebny będzie nowy radiator na procesor bo ten mały niezłą temperaturę robi i w tej chwili w kompie mam 33 stopnie ale jak założę komplet wentylatorów to powinno spaść.

Oświetlenie to będą dwie świetlówki przymocowane na kątownikach nad pamięcią ram między radiatorem procesora a zatokami 5,25 cala i mocowanie będzie też do urządzeń w tych zatokach. Jedynie co to będę musiał pilnować izolacji na przewodach 230V.

wilczyduch

Well-known member
Buchów
0
Rafik - jeżeli zmontujesz tak funkcjonującego boxa i do tego dasz rade wychowywać w nim pomidora, który odwdzięczy ci się plonem, to jesteś mega macgyver <lol> ...jeżeli czujesz, że jesteś w stanie to zrobić to wal tu fotorelke bo odwiedzających będziesz miał tysiące :smokee:

szalony_baklazan

Well-known member
Weteran
Buchów
529
Odznaki
2
Tia...box w działającym PeCecie... A może jeszcze akwarium ? :) Zastanawiam się jak rozwiążesz problem wilgoci, bo zakładam ze chciałbyś aby ten komputer cały czas sprawnie działał...

Marty Mcfly

Jam jest prawda
Buchów
1
Odpowiednio duża obudowa, w niej konfiguracja sprzętowa oparta o płytę Nano-ITX i wszystko staje się możliwe. Niemniej materiału na długie miesiące z tego nie będzie, a koszt zbudowania takiej konfiguracji będzie spory. Ale jeśli stawiasz jedynie na eksperyment zakończony symbolicznym plonem to ja bym tu szanse widział :)

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół