• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

[PcBox][CFL 90W] White Dwarf

Wyszukiwarka Forumowa:

Ile wyjdzie z tego Pcboxa?

• Poniżej 5gram

Głosów: 1 5.9%
  • 5gram albo więcej

Głosów: 0 0.0%
  • 10gram

Głosów: 2 11.8%
  • Około 10-15gram

Głosów: 9 52.9%
  • Trochę więcej niż 15gram

Głosów: 4 23.5%
  • 20gram albo więcej

Głosów: 1 5.9%

• Łącznie głosujących
    17
Status
Ten wątek został zamknięty.

Pioneer

Member
Buchów
0
Witam!
Zaczynam moją pierwszą uprawę. Jako pierwsza do kiełkowania poleciała pestka White Dwarf od HolenderskiSkun. Użyłem białego, plastikowego pudełka jako doniczki, ok. 4/5litrów. Na wierzch pójdzie keramzyt.

Wymiary PcBoxa Standardowe
Długość 42cm
Szerokość 19cm
Wysokość 40cm
Wentylacja
Wlot: 2x 8cm
Wylot:1x 8cm 1x 14cm
Filtr
Filtr zrobiłem z maty węglowej do okapów kuchennych, zapłaciłem ok. 12zł za kawałek ok. 80cm na 80cm
Oświetlenie
Dwie świetlówki o mocy 45W, dające 3700Lm. Razem ok. 7500Lm
Barwa światła: 4000K
Całego boxa wyłożyłem kocem ratunkowym

Box miał być jak najbardziej dyskretny, wiec wyrwałem z płyty głównej tylny panel i przykleiłem go na klej z pistoletu. Poniżej wrzucam kilka zdjęć boxa i 1dzień mojej roślinki.:spalony:

Liczę na porady, następne foty wrzucę za 2/3dni.<coolpalacz>

---------- Aktualizacja posta 31-08-2012 22:35 ---------- Czas poprzedniego posta 28-08-2012 21:44 ----------

Witam!
To już 4 dzień mojej roślinki. Jak narazie wszystko idzie gładko. Dzisiaj pierwszy raz podlalem nawozem do roślin zielonych. Poniżej wrzucę kilka zdjęć po kolei 2, 3 i 4 dzień. Mała rośnie jak na drożdżach, a ze chce do końca zmieścić ja w pcboxie to już od dzisiaj zacząłem ja naginać haczykami.<coolpalacz>

2 dzień

3 dzień

4 dzień

Jak myślicie nie za wcześnie na trening?:smokee:

T

Tlazolteotl

Guest
Daj jej troche czasu na podrosniecie o chociaz ze dwa pietra i wtedy trenuj.
Zreszta roznie robia, ale chyba takiej malej to nie za bardzo jest sens naginac.
Powodzenia

WWrolnik

Well-known member
Buchów
0
na lst za wcześnie... daj jej podrosnąć.

Pioneer

Member
Buchów
0
Siema!
Następny up (10 dzień) i wszystko jak na razie leci z górki. Jedyne co mnie zaciekawiło to taki zielony nalot na ziemi. Na zdjęciach tego nie widać, nie wiecie co to może być?

Dzień 7

Dzień 9

Dzien 10

Pioneer

Member
Buchów
0
Dominica ma wysokosc ok 12 cm, wiec roslinki sa gdzies o 30cm oddalone od lamp. Nie wiecie moze od czego robi sie zielony nalot na ziemi?

D

delete

Guest
Daj coś pod donice chociaż 10cm od lampy ja i sprawdzaj czy się nie przypala i znowu wyżej ja trzymam 5cm od kompaktow

visq

Well-known member
Buchów
0
Za***iście Ci to idzie jak na razie:) Oby tak dalej. Ja też ruszam z pc boxem. Będę zaglądać. Jak długo chcesz ją trzymać na vegu?

Pioneer

Member
Buchów
0
Dzień 17:spalony:
Roślinka wygląda zdrowo, nie wykazuje żadnych niedoborów (jak narazie). Po ostatnim up-ie podsypałem roślince keramzyt i zrobiłem nawilżacz powietrza z malej butelki i materiału. Filtr z maty węglowej się tak sobie sprawdza i zaczyna już coraz intensywniej pachnieć. Doniczkę podsadziłem prawie pod samą świetlówkę, szczyt jest o ok. 2-3cm od żarówki. Nie widzę śladów przypalenia, więc chyba jest git. Podlewam ją co 2 dni po 300ml wody z nawozem. Martwi mnie trochę temperatura, jako że mam 4 wiatraki i jeden 14cm to temperatura utrzymuje się bardzo nisko. minimalnie ok. 16stopni a maks ok. 26stopni.

Dzień 11

Dzień 12

Dzień 16

Dzień 17

Już niemoge doczekać sie ścinki... :harvest::harvest::harvest:

---------- Aktualizacja posta 13-09-2012 22:51 ---------- Czas poprzedniego posta 12-09-2012 23:38 ----------

Dzisiaj znów nagiąłem łodygi sznurkiem. Jest to odmiana Automatyczna, wiec kiedy należy przestać trenować? Czy nie zestresuje jej za bardzo takim mocnym treningiem jak na tych zdjęciach?

To już dzień 18:jaraczz::jaraczz:

Może jakieś z***ki, opinie, pochwały? :spalony:

Ostatnia edycja:
T

Tlazolteotl

Guest
Ostro jej przy***ales, ale z pewnoscia da to dobry efekt.
Powodzenia

Pioneer

Member
Buchów
0
Dzien 21
Jak do dzis wszystko szlo idealnie. Do dzis, bo zaraz po włączeniu lamp, zobaczyłem ze puścił klej i spadła jedna świetlówka i przygniotła i spaliła kilka gałązek. Mam nadzieje ze roślina się zregeneruje i nie odbije się na zbiorach. Dzisiaj już chyba ostatni raz ja podwiązałem, mam nadzieje ze dalej już będzie z górki.

Miejmy nadzieje ze roślince się polepszy, i jedziemy dalej... :spalony::spalony::spalony:

Pioneer

Member
Buchów
0
Siema!:spalony::spalony::spalony::spalony:

To już 31 dzień i3 dzień FLO. Zaczalem liczyc od pojawienia sie pierwszych preflowerow. Swiatlo mam dalej na 18/6 i planuje tak zostawic do konca. Roslinka chyba jest troche mala jak na swoj wiek, ale to moze byc spowodowane lampa ktora spadla i spalila czesc rosliny i brakiem timera na poczatku. Pomidorki podlewam na zmiane nawozem i woda, co 3 dni ok. 0,5 litra. Jak na moje oko to juz polowa drogi za mna. Roslina rosnie jeszcze w gore i zastanawiam sie czy nie zrobic siatki, żeby nie pospalac topów. To nie jest za późno na scrog?

Ps. Dalem ciala, nastepny blad. Kabel wplatal sie w wiatrak i temperatura skoczyla do 40 stopni. Lekko przypalone końcówki ale tragedii niema.
Zdjecia z dnia 28:

Tu widać pierwsze preflowery

A tu zniszczenia po moim własnym błędzie

A tu juz zdjęcia z dzisiaj czyli Dzien31

To najniższy top

A tu obróciłem doniczke zeby najwyzsze topy byly obok wiatraka i mialy lepsze chlodzenie:

Pozdrowienia i z fartem do końca :harvest::harvest::harvest::harvest:

Strusiu

Well-known member
Buchów
0
Siatka odpada przy jednej roslince bedziesz mnial ten sam efekt naginajac i odslaniajac , jeszcze nie jestes w połowie ,1/3 przy tej lampie zejdzie troche dłużej. Zielony nalot moze byc od tego że masz lekko zakwaszoną glebe jezeli to taki meszek , ale nieprzejmoj sie tym bo widze że ok rosnie. pozdro

ogrodnik_bob

Well-known member
Weteran
Buchów
0
mozesz jej nie zmiescic w pc boxie - moim zdaniem powinienes zrobic ostrzejsze lst i poprowadzic ja calkowicie do gleby - zeby wszystkie szczyty byly na tym samym poziomie. teraz bedzie ciezko to naprawic (za malo miejsca) i mozesz moec problem... ;)

Pioneer

Member
Buchów
0
Siema:spalony:
Przestawilem czas na 14/10 i powiazalem ja jak moglem.:yeahh: Mam nadzieje ze jej nie zestresowalem za mocno. Myslicie ze przestawienie stopniowo z 18/6 na 14/10, i po 2 tygodniach na 12/12, przystopuje wzrost i pójdzie w kwitnienie? Cos jeszcze zrobic zeby opanowac wzrost i zmiescic ja w pcboxie?:spalony:

Status
Ten wątek został zamknięty.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół